ASAYİŞ - 14 Eylül 2024 Cumartesi 17:16

Çine’de otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 3 yaralı

A
A
A
Çine’de otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 3 yaralı

Aydın’ın Çine ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, üç kişi ise yaralandı.



Kaza, Çaltı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydın’dan Muğla istikametine ilerleyen 48 AB 005 plakalı otomobil, sürücüsü Melek Kıvançlı’nın (39) direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Kazada sürücü ve otomobilde yolcu olarak bulunan Özden Kıvançlı (46), E.S.K. (11) ve E.M.K.(6) yaralandı. Kazayı görenler 112 sağlık çalışanlarına haber verdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Çine Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Özden Kıvançlı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer üç yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.



Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



Çine’de otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bülent Tüfenkci’den Kayseri Serbest Bölge’ye ziyaret Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Önceki Dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’ye Kayseri Serbest Bölge’yi gezdirerek, Kayseri Serbest Bölge’nin istihdam ve ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisi olan Kayseri Serbest Bölge’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’Önceki Dönem Gümrük ve Ticaret Bakanımız ve AK Parti Malatya Milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkci ile Kayseri Serbest Bölge’deyiz. Üç buçuk yıldır burada yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve yönetim kurulu üyelerimiz ile büyük hizmetler gerçekleştirdik. Burada Kayseri’nin ihracatının %25’i gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra, burada 6000’in üzerinde olmak üzere önemli bir istihdam söz konusu. Her geçen gün Türkiye’nin en büyük alanına sahip serbest bölgesi olarak Kayseri Serbest Bölgesi, hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye ihracat konusunda büyük destek sağlıyor. İnşallah bundan sonra daha da güzel hizmetler yapacağız. Bugün Sayın Bakanımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz.’’ dedi. Başkan Palancıoğlu’nun gurur duyulacak işlere imza attığını belirten Önceki Dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ‘’Kayseri, Türkiye’nin önemli kentlerinden biridir. Sanayici bir kent olup ticaret ve gelişim açısından önemli bir kentimiz. Ürettikleri ile Türkiye’ye katma değer katan ve cari açığı azaltan bir ilimizdir. Bugün Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Kayseri Serbest Bölge’deyiz. Kendisi aynı zamanda Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmekte. Göreve gelir gelmez gerçekten gurur duyacağımız işler yaptı. Bugün Kayseri Serbest Bölge’yi gezme fırsatımız oldu. Burada üretim yapan ve buradan ihracat gerçekleştiren firmalarımızın şevkinin artırması bakımından yaptıkları çalışmalar için kendilerine ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu durum, daha fazla yatırımcının buraya olan ilgisini gösteriyor ve onları cezbediyor. Dolayısıyla buradaki her yatırımcının, Türkiye’ye bir değer kazandırdığını ve cari açığımızı azaltma noktasında bir katkı sağladığını göstermesi açısından da önemli. Önümüzdeki günlerin daha güzel olacağına inanıyorum. Hem uyguladığımız ekonomik program hem de ihracata yönelik teşviklerimizle birlikte Türkiye’nin daha çok üreterek, istihdam sağlayarak ve ihracat yaparak, Allah’ın izniyle hem cari açığımızı hem de ithalatımızı azaltacak projelere hep birlikte imza atmış olacağız. Bu vesileyle Başkanıma, yönetim kuruluna, gümrük çalışanlarımıza, serbest bölge çalışanlarımıza ve burada üretim yapan, ihracat yapan firmalarımıza teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah yollarını açık etsin.’’ dedi.
Bursa Alzheimer hastalarının hayatlarını kolaylaştıracak iş birliği Nilüfer Belediyesi, Alzheimer hastalığı alanındaki örnek projelerine bir yenisini ekledi. Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi ile imzalanan protokol ile Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık artırılarak, hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılacak. Sosyal belediyecilik uygulamaları ile dikkat çeken Nilüfer Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Son olarak Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Alzheimer hastalığı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak için ortak çalışmalar yapılacak. Bunun yanı sıra Nilüfer Belediyesi Lions ve Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konukevi’ndeki hasta yakınları ile çalışan personele uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek. Ayrıca hastalık hakkındaki bilinci artırmak için seminerler düzenlenecek. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, söz konusu protokol ile toplumdaki farkındalığı artırmayı gayelediklerini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Başkan Şadi Özdemir, “Yapılacak ortak projeler sayesinde hastalar ile yakınlarının hayatlarını elimizden geldiğince kolaylaştırmayı umuyoruz” dedi. Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar ise Bursa’da 33 bin Alzheimerlı hasta olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin yaşlanma hızında dünyanın 4’üncü ülkesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bakar, Nilüfer Belediyesi’ne destekleri için teşekkür etti.
İstanbul Bahçelievler’de babasını boğarak öldüren sanık hakkında mütalaa açıklandı Bahçelievler’de babasını boğarak öldüren ve şarjı olmadığı için ambulansı arayamadığını iddia eden Güney Erbil’in yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı tarafından açıklanan mütalaada, Erbil’in ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi. Bahçelievler’de 22 Eylül 2022 tarihinde meydana gelen olayda, Güney Erbil, babası Hasan Erbil’i boğazını sıkarak öldürmüştü. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede sanık Erbil’in ‘üstsoydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Güney Erbil, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Güney Erbil’in akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun geldiği belirtildi. Raporda Güney Erbil’in akıl sağlığının tam olduğu aktarıldı. Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, olay günü Hasan Erbil’in işe gitmemesi üzerine iş arkadaşlarının kontrol amacıyla evine geldiklerini aktardı. Kapıyı açan kimsenin olmaması üzerine Hasan Erbil’in kardeşine de haber verildiği ve onda bulunan anahtar ile kapının açıldığı mütalaada belirtildi. Maktul Hasan Erbil’in yatak odasında hareketsiz bir biçimde yattığı da mütalaada açıklanırken, güvenlik kamerası görüntülerinde Güney Erbil’in olay günü babasının evinden çıktığı da belirtildi. Güney Erbil’in babasının evinden çıktıktan sonra otobüs ile Elazığ’a gittiğinin tespitine de mütalaada yer verildi. Mütalaada savunmasına yer verilen Güney Erbil, olay günü arkadaşları ile vakit geçirdiğini anlatarak şarjının bittiğini söyledi. Şarj aleti için eve gittiğini söyleyen Güney Erbil “Gece eve gittim. Kapıyı açtığımda babam uyandı. ‘Neden geldin defol git’ diyerek bana küfürler etti. Ben ‘sessiz ol sus’ dedim. Ben hemen vestiyerden şarj aletimi aldım. Daha sonra itişip kakışmaya başladık. Gidip yatmasını zaten gideceğimi söyledim. Yatak odasının kapısının önünde boğazımı sıktı. Ben ‘sakin ol’ diyerek yatağa yatırmaya çalıştım. Beni yatağın üzerine çekti, tekrar boğazıma sarıldı. Ben de onun boğazına sarıldım. Kendimi kurtarmak istiyordum. Bir baktım yavaş yavaş hareketsiz kalmaya başladı. Kolları düşmeye başladı. Panik içerisinde aşağıya indim. Telefonumun hala şarjı yoktu. O yüzden ambulansı arayamadım. Daha sonra evden çıktım otobüs ile Elazığ’a gittim” dedi. Mütalaada sanığın olay günü acil çağrı merkezine haber vermeden evden ayrılması ve olaydan önce telefonunu kapatması değerlendirilerek ‘üstsoydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Mütalaanın açıklanmasının ardından sanık Erbil olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Duruşma sanığın mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi.