GÜNDEM - 30 Ocak 2025 Perşembe 09:12

Başkan Gençay, vatandaşları dinliyor

A
A
A
Başkan Gençay, vatandaşları dinliyor

Didim Belediyesi tarafından başlatılan “Mahallemi Dinliyorum” buluşmaları kapsamında, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.



Didimli vatandaşların sorun ve taleplerini daha hızlı çözmek amacıyla Didim Belediyesi tarafından düzenlenen Mahallemi Dinliyorum projesi başladı. Proje kapsamında ilk toplantı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlık Binası önünde, ikincisi ise Yeni Mahallesi Muhtarlık Binası önünde gerçekleştirildi. Toplantıya Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Belediye Başkan Yardımcıları Aydan Aşık Turgut, Ali Çelik, Kaan Topçuoğulları ve belediye birim amirleri katıldı.



Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantılarda, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not aldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Göreve geldiğimiz günden bu yana temizlik, ilaçlama, yol çalışmaları konusunda önemli işler gerçekleştirdik. Hazırladığımız projelerimiz de var bir yandan onları da sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.



Gençay, Bugün vatandaşlarımızı dinlemeye, sorunları tespit edip çözmek amacıyla buraya geldik. Muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Didim’imizin tüm mahallelerinde hemşehrilerimizle bir araya gelmeye, sorunları ve çözüm yollarını birlikte konuşmaya devam edeceğiz” dedi.



Başkan Gençay, vatandaşları dinliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hasta derneklerinin kurumsallaşma süreçlerine önemli destek Sanofi, Hasta Dernekleri Kapasite Geliştirme Programı ROTA’nın kapanış toplantısını gerçekleştirdi. Sanofi’nin hasta derneklerinin kurumsallaşma yolculuğunda kapasite gelişimlerine destek olmak amacıyla, Haziran 2021’de hayata geçirdiği ve Sosyal İnovasyon Merkezi tarafından yürütülen ‘ROTA: Hasta Dernekleri Gelişim Akademi’sinin 44 ay süren kurumsallaşma eğitim serisinin kapanış toplantısı gerçekleşti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk, "Sanofi’de bizler, yeni bir tedavi alanını öğrenirken ya da yıllardır içinde olduğumuz tedavi alanlarında değişen dinamikleri anlamaya çalışırken hep hasta sesine kulak verdik. Bizim için hastaların yaşadıklarını anlamak, tanı süreçlerini, tedavi sırasında ve sonrasında değişen hayat koşullarını bilmek paha biçilemez bir öneme sahip. Onlardan öğrendiklerimiz gücümüzü hastanın sesi ile şekillendirme yolundaki çabalarımızın temelini oluşturuyor. Buradan yola çıkarak hasta derneklerine bir katkımız olsun istedik ve Hasta Dernekleri Kapasite Geliştirme Programı olan ROTA’yı hayata geçirdik. Bugün 7 hasta derneğinin uzun soluklu bu eğitim sürecini başarıyla tamamlamasından ötürü mutluyuz." Sanofi’nin Hasta ve Hasta Topluluklarına Taahhütleri’ne uygun olarak başlattığı ROTA Eğitim Programı, hastaların ihtiyaçlarını hasta dernekleri aracılığı ile anlamak ve bu ihtiyaçlara yönelik kurulacak kamu-özel sektör-hasta dernekleri iş birlikleriyle sağlık ekosistemine yapıcı katkılar sunmak hedefi ile başlatılmıştı. Bu kapsamda gerçekleştirilen ve 44 ay süren eğitim sürecinin ardından yapılan kapanış toplantısında, akademinin odağında yer alan nadir hastalıklar, immünoloji, erken doğan bebekler ve onkoloji alanlarında faaliyet gösteren 7 farklı hasta derneği ile yoğun bir öğrenme yolculuğunun çıktıları anlatıldı. Akademi boyunca hasta dernekleri; sivil toplum ve örgütlenmeden kurumsal kaynak geliştirmeye, proje tasarlamadan dijital iletişime kadar birçok alanda konunun uzmanlarının ve akademisyenlerinin tecrübeleriyle bilgilerini geliştirme fırsatı buldu. Akademiye dahil olan hasta dernekleri organizasyonel gelişimlerine yönelik eğitimler alırken bir yandan da kendi aralarında paylaşımlarda bulunarak birbirlerinden öğrenme şansı da elde ettiler.
Elazığ İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Çakmak: "Grip aşısı olanlar yoğun bakımda daha az yatıyor" Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları ve Dahili Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Öğretim üyesi Erkan Çakmak, "influenza aşısının özellikle riskli bireylerde ağır pnömoni tablosunun ortaya çıkmasını engelleyebildiğini, bu nedenle yoğun bakım ünitesine yatış sıklığını düşürdüğünü ve gribal enfeksiyonlardan kaynaklanan ölüm oranlarını da azalttığını" ifade etti. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı ve Dahili Yoğun Bakım sorumlusu Erkan Çakmak, grip aşısı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, bağışıklığı zayıf olan vatandaşların her yıl grip aşısı yaptırmaları gerektiğini savundu. Ülkemizde kış mevsiminin gelmesiyle birlikte influenza virüsüne bağlı üst solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış yaşandığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Erkan Çakmak, "Fırat Üniversitesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Ünitesinde endişe verici bir yoğunluğun olmadığını ancak gribal enfeksiyon sonrası gelişen pnömoni ve solunum sıkıntısı nedeniyle yatan hasta sayısında son zamanlarda bir miktar artış oldu. Hastalar sıklıkla 65 yaş üstü ve beraberinde kronik bir hastalığı olan bireylerden oluşuyor. Bu hastalar arasında influenza virüsüne karşı aşı yaptırmayan kişiler daha fazla. 65 yaş ve üstü bireyler, diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları, KOAH tanısı bulunan kişiler, kronik böbrek yetmezliği hastaları, kanser hastaları, immün yetmezlik tablosu bulunan yani bağışıklığı zayıf olan kişilerin her yıl Eylül-Ekim döneminde grip aşısı, yani influenza aşısını yaptırmaları halinde enfeksiyonu daha hafif geçireceklerdir" dedi. Açıklamalarına devam eden Dr. Çakmak, "İnfluenza aşısının özellikle riskli bireylerde ağır pnömoni tablosunun ortaya çıkmasını engelleyebiliyor. Bu nedenle yoğun bakım ünitesine yatış sıklığını düşüyor ve gribal enfeksiyonlardan kaynaklanan ölüm oranlarını da azaltıyor. İnfluenza aşısının her yıl Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanları gibi riskli gruplara, 65 yaş üstü bireylere ve kronik hastalığı bulunan kişilere ücretsiz olarak yapılıyor. Bu tür risk altındaki bireylerin grip aşısını yaptırmaları büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.