GÜNDEM - 03 Ekim 2024 Perşembe 12:35

Başkan Çerçioğlu Didim Huzurevi’nde yaşlılara konforlu ve kaliteli hizmeti bir arada sunuyor

A
A
A
Başkan Çerçioğlu Didim Huzurevi’nde yaşlılara konforlu ve kaliteli hizmeti bir arada sunuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e toplumun her kesimine hitap eden projeleri ile öncü olmaya devam ediyor. Bu projelerden biri olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim Huzurevi, sakinlerine konforlu bir ortam ve kaliteli yaşam sunuyor. Tüm ihtiyaçların düşünüldüğü Didim Huzurevi’nin sakinleri gün içinde sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabiliyor, düzenlenen geziler ile sosyal hayata dâhil olabiliyor. Huzurevinde yaşamını sürdüren vatandaşlar, “Burası huzurevi değil otel” benzetmesinde bulunuyor.



3 öğün yemek servisinin yapıldığı Didim Huzurevi’nde, menüler yaşlıların kalori ihtiyacına göre uzman diyetisyenler tarafından hazırlanıyor. Huzurevi sakinleri haftanın belirli günlerinde fizyoterapist eşliğinde sabah sporu yapıyor. Sosyal etkinlik kapsamında huzurevi sakinleri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kurslardan faydalanabiliyor, böylelikle sosyal hayattan da uzak kalmıyor.



Büyükşehir Belediyesi Didim Huzurevi’nde hijyen de ön planda tutuluyor. Odaların günlük temizliği, çamaşır yıkama, sakinlerin bakımı ve her ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından karşılanıyor. Sağlık alanında ise huzurevi sakinlerinin ilaç temini, rutin tedavileri alanında uzman sağlık personelleri tarafından takip ediliyor.



“Her namazımda başkanımıza dua ediyorum”


Tavsiye üzerine 4 ay önce Didim Huzurevi’ne yerleştiğini ifade eden Şahin Yüksel, “Benim emekli maaşım dışında başka bir gelirim yok. Bugün kiralık bir ev tutsam maaş yetmediği gibi aç kalırım. Ama burada çok uygun bir fiyata kalıyoruz. Normalde mümkün değil. Ütümüz yapılıyor. Kıyafetlerimiz hafta iki gün yıkanıp tertemiz geliyor. Odalarda her şey var. Hatta rahatsız olduğun zamanlar yemeğini odana kadar getiriyorlar. Allah razı olsun Özlem başkandan, bizlere böyle bir imkan verdiği için. Kendi adıma söylüyorum her namazımda kendisine dua ediyorum. Bizleri böyle bir aile ortamında buluşturduğu için. Burası benim için bir şans, gurur ve şeref duyuyorum. Özlem Başkan sayesinde kimseye muhtaç olmuyoruz. Çalışanlardan da çok memnunum, hepsi değerli ve özveri ile çalışıyorlar. Temizlik konusunda burada hiçbir şeye taviz verilmiyor. Yemeklerde gayet güzel. İlaçlarımız veriliyor, randevularımız alınıyor. Hastaneye gideceğimiz zaman tüm işlemlerle ilgileniliyor. Biz bu konuda hiçbir şeyle uğraşmıyoruz. Samimiyetimle söylüyorum kendimi evimde hissediyorum. Özlem Başkan olmasa, kim yardımcı olacak bize? Allah razı olsun kendisinden” diye konuştu.



“Çerçioğlu memleketine hizmet etmek için uğraşıyor”


2 yıl önce Aydın Büyük Şehir Belediyesi Didim Huzur Evi’ne geldiğini ifade eden Salim Kızıl, “Burası bakım yönünden olsun, iş yönünden olsun çok güzel bir yer memnunum. Burada çalışan herkes bizlerle ilgileniyor. Yemekler de gayet güzel. Allah’a şükürler olsun çok güzel bakılıyoruz. İlaçlarımız masamıza kadar vakitlice geliyor. Hastalık durumunda hemen hastaneye götürülüyoruz. Memnunum kısacası. Berberimize kadar geliyor. Özlem Çerçioğlu’nu hakikaten tebrik ederim. Kaç yıldır belediye başkanımız. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan vatandaşın yanında. Çerçioğlu işinin başında, sadece memleketin olacak-bitecek hizmetleriyle uğraşan birisi” dedi.



“Burası Türkiye’de bir tane”


Didim Huzur Evi’nde 3 yıldır yaşadığını kaydeden İlyas Bulut ise, “Burada aklınıza gelen ne isterseniz var. Yok yok. Vakit geçirecek aktivitelerimiz var. Bakım ve temizlik çok iyi. Yazında belediyenin bizlere verdiği emekli kart ile ücretsiz bir şekilde otobüslere binip denize gidiyorum. Yemekler de çok güzel. Özlem Çerçioğlu bize bakıyor. Burası Türkiye’de bir tane. Her yeri gezsinler burası gibi temiz yer bulamazlar” diye konuştu.



“Burada her türlü ihtiyacımız görülüyor”


Günlerini Didim Huzur Evi’nde örgü uğraşı ile geçiren Serpil Moğolkoç ve Zeynep Çukurovalı ise “Burada her türlü ihtiyacımız görülüyor. Çamaşırımız yıkanıyor. Yemeğimiz önümüze hazır geliyor. Odamız temizleniyor. Çok rahatız. Hatta rahatlıktan canımız bile sıkılıyor bazen. Burada her şey tastamam” dedi.



Başkan Çerçioğlu Didim Huzurevi’nde yaşlılara konforlu ve kaliteli hizmeti bir arada sunuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Çeltik üreticilerinin kokarca endişesi Samsun’un Çarşamba ilçesinde başlayan çeltik hasadında üreticiler kahverengi kokarca endişesi yaşıyor. Çarşamba ilçesi Gemlik mevkisinde çeltik hasadı yapan Sedat Kurnaz, 2024 yılı çeltik hasadı hakkında yaptığı değerlendirmede, “Çeltik hasadı bu sene hava şartlarından ve susuzluktan kaynaklı sorunlu geçti. Geçen seneye göre hemen hemen aynı oranda hasat yapıyoruz. Dönümüne göre rekolte değişiyor. Ortalama 1 dönüm başına 600 kilogram kadar hasat yapıyoruz. Toplamda bin 600 dönümlük bir alanda hasat yapıyoruz. Geçen sene 24-25 lira civarındaydı. Bu sene 30 lira bandında bir fiyat açıklandı ama fiyatlardan memnun değiliz" dedi. 2024 fındık hasat sezonunda çiftçinin emeğini boşa çıkaran kahverengi kokarca zararlısı, henüz çeltiği hedefine almadı. Bundan kaynaklı bu sene hasat sezonunu rahat geçiren Çiftçi Kurnaz, gelecek seneden korktuğunu belirterek, “Kahverengi kokarca zararlısından etkilenmedik. Çeltikte herhangi bir zararımız yok ama gelecek sene için korkuyoruz. Çünkü seneye ne olacağı belli değil. Her an çeltiğe de zararı olabilir” diye konuştu. “Toplamda 17 bin dönümlük alanda ekim yapılıyor” Çeltik hasadını yerinde inceleyen Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ise “Çarşamba’da resmi olarak 15 bin dönüm alanda çeltik ekimi yapılıyor ama yaklaşık 2-3 bin dönüm de resmi olmayan kesim de yapılıyor. Toplamda 17 bin dönümlük alanda ekim yapılıyor” şeklinde konuştu. “Büyük mücadele ediyoruz” Kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantıda, üreticilere ilaç dağıtımı yapılacağını söyleyen Başkan Aydemir, “Şu ana kadar kahverengi kokarca zararlısının çeltiğe bir zarar verdiğin görmedik ama bu zararlı, Karadeniz Bölgesi’ni tamamen etkisi altına almış durumda. Bizler, hem valiliğimiz hem bakanlığımız olarak büyük mücadele ediyoruz. Şu anda kokarca evlere saldırmakta. Açık alandan kapalı alana gidiyorlar. Ev, okul ve samanlık alanlar gibi yerlere gidiyor. Önümüzdeki hafta büyük bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Çiftçilerimize ilaç dağıtımı yapılacak. En önemli ilaçlama nisan ayında yapılacak olan ilaçlama olacak. Çiftçilerimiz bu şekilde önlem alırsa hem kendi açılarından hem de bizim açımızdan daha iyi olur" ifadelerini kullandı. Çeltik hasadının ilçe genelinde ortalama 1 hafta daha devam edeceği belirtildi.
Trabzon Trabzonlular’a ücretsiz psikolog hizmeti verilecek Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ücretsiz olarak hizmet verecek olan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon’un belediye başkanı olarak istiyorum ki bütün hemşehrilerimiz en mutlu şehirde yaşasın. Bu da sadece yol yapmakla, doğal gazı getirmekle ya da içme suyunu tedarik etmekle mümkün olmuyor. Vatandaşlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını, dertlerini uzman gözüyle de dinleyerek çözüm oluşturma konusunda adım atmak istedik" dedi. "Bir sonraki aşamada çocuklarla ilgili birimimizi de açacağız" diyen Genç "Bu da çok kıymetli. Psikolojik olarak danışacakları güzel bir merkezi hizmete alıyoruz. Burada güçlü bir ekibimiz var. İstiyoruz ki halkımız daha mutlu olsun. Her birinin yanında olmak istiyoruz. Ücretsiz hizmet vereceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu. Merkezde görevli Uzman Klinik Psikolog Enes Bülbül ise “Danışmanlık ve eğitim merkezimiz Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden her yaştan kişiye yönelik olarak bireylerin ve ailelerin psiko-sosyal girişimlerine katkıda bulunmak ihtiyaç duyulan alanlarda psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmeti sunmaktadır. Hizmetlerimizden bir tanesi psikolojik danışmanlık hizmeti bir diğeri ise eğitim hizmetleri. Danışmanlık hizmetlerimiz bireysel psikolojik danışmanlık, grup terapisi, aile danışmanlığı, evlilik terapisi yani çift terapisi şeklindedir. Çok yakın zamanda çocuk terapileri ve çocuk testleri alanlarında da hizmet vermeye başlayacağız. Diğer hizmetimiz evlilik okulu, psikoloji söyleşileri ve personel eğitimleri gibi eğitim hizmetlerimizdir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı.
Manisa Şehzadeler’de ova yolları çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor Şehzadeler Belediyesi, tarım arazilerine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla ova yollarında başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Gülşah Durbay, şu ana kadar 12 mahallede 100 kilometrelik yolun tamamlandığını, toplamda 250 kilometrelik yolun daha yapılmasının planlandığını belirtti. Başkan Durbay, Belenyenice Mahallesi’nde devam eden ova yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Şehzadeler ilçesinin yüzde 68’inin verimli tarım arazilerinden oluştuğunu ve tarımın bölge için büyük önem taşıdığını vurgulayan Durbay, “Şu ana kadar 12 mahallemizde yaklaşık 100 kilometrelik yol kaplaması yaptık. Hedefimiz, diğer mahallelerimizde de çalışmalarımızı sürdürerek 250 kilometre daha yolu yapmak. Çiftçilerimizin arazilerine rahatlıkla ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Şehzadeler bu kentin kalbidir, biz de bu kalbe dokunuyoruz” dedi. Başkan Durbay’a incelemeler sırasında Belenyenice Mahallesi Muhtarı Ünal Demirtepe ile birlikte Karayenice Muhtarı Hakkı Başaral, Tilkisüleymaniye Muhtarı Yalçın Başbay, Halıtlı Muhtarı Mehmet Akbaş, Kalemli Muhtarı Rıza Çapar ve Kağan Muhtarı Mustafa Uğurlu eşlik etti. Muhtarlar, ova yollarında yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Durbay ve ekibine teşekkür etti. Durbay, mahalle muhtarlarının iş birliği ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Şehzadeler’ in çiftçilerine en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini ifade etti.