EĞİTİM - 19 Aralık 2024 Perşembe 09:19

Aydın’da esnaf çocuklarına burs desteği artırıldı

A
A
A
Aydın’da esnaf çocuklarına burs desteği artırıldı

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ne (AYESOB) bağlı Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Dayanışma, Eğitim ve Kültür Vakfı, üniversite okuyan esnaf ve sanatkar çocuklarına verdiği burs desteğini artırdı. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, vakfın 17’nci Olağan Mali Genel Kurulu’nda alınan kararla burs miktarının 250 TL’den 375 TL’ye yükseltildiğini müjdeledi.



Toplantıda, ekonomik durumu iyi olmayan esnaf ve sanatkarların üniversitede okuyan çocuklarına daha fazla katkı sağlamak amacıyla yapılan burs artışı, büyük memnuniyetle karşılandı. Vakfın başkanlığını da yürüten Künkcü konuyla ilgili açıklamasında, “Esnaf ve sanatkarlarımızın çocuklarının üniversite eğitimlerine katkı sağlamak için burs desteğini artırdık. Bu yıl 411 öğrencimize burs veriyoruz ve hayat şartlarındaki değişimleri göz önünde bulundurarak burs miktarını yüzde 50 oranında artırdık. Bundan sonra bursları değerlendirmeye alacak ve yeni yılda da yine artış yapmayı planlıyoruz” dedi. Bu karar, esnaf ve sanatkar ailesi tarafından büyük takdirle karşılanırken, vakfın öğrencilere sunduğu destek, daha fazla gencin üniversite eğitimine devam etmesine yardımcı olacak.



Aydın’da esnaf çocuklarına burs desteği artırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da kriterlere uymadığı tespit edilen 135 ton kömür il dışına çıkarıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, kömür denetimlerini artırdı. Antalya’da hava kalitesinin korunması çalışmaları çerçevesinde Büyükşehir ekipleri, kente giriş yapan 6 bin 567 ton kömürü denetleyerek, kriterlere uymayan 135 ton kömürü şehir dışına çıkarttı. Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da kullanılan yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı’nda belirtilen kriterlere uygun olup olmadığını belirlemek için denetimlerini sürdürüyor. Kömür kamyonları, kömür satış yerleri, konutlar, seralar ve katı yakıt satıcılarına yönelik denetimler yapılıyor. Büyükşehir ekipleri ayrıca, kent içinde seyir halinde olan kamyon ve tırları da denetliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı kontrolündeki Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı’nda kömür kamyonlarından alınan numuneler titizlikle analiz ediliyor. 6 bin 567 ton kömür denetlendi 2024 yılında kent merkezine giriş yapan 231 kamyonda 6 bin 567 ton kömürden numune alınarak inceleme yapıldı. Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenmiş kriterlere uygun olmayan 135 ton kömür şehir dışına çıkartıldı. Bunun yanı sıra 2872 sayılı Çevre Kanunu, Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve Antalya için düzenlenen İl Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına aykırı davranan kurum, kuruluş ve şahıslara da 398 bin TL idari yaptırım kararı uygulandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medya üzerinden satışları yapılan kalorifik değeri düşük korsan kömüre karşı vatandaşları uyararak, uygunluk belgesi olan kömürleri kullanmalarını istedi.
İstanbul Kartal’da hayata geçirilen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı tanıtıldı Kartal’ı iklim değişikliğine dayanıklı hale getirmek, enerji verimliliğini artırmak ve 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) hazırlık süreci tamamlandı. Planın tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Gökhan Yüksel, plan doğrultusunda yapılması gerekenlerden bahsetti. Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İstanbul Enerji A.Ş.) ile beraber gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın (SECAP) ilk adımı geçtiğimiz aylarda Kartal’da atılmıştı. Kartal ilçesini iklim değişikliğine dayanıklı hale getirmek, enerji verimliliğini artırmak ve 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) hazırlık süreci tamamlandı. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın tanıtımı için Makina Hangar’da toplantı düzenlendi. Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Yüksel Yalçın, belediye birim müdürleri katıldı. Başkan Gökhan Yüksel yaptığı konuşmada, “2050 vizyonuyla 2050 yılına kadar atılması gereken adımlar ve önümüze koyulan hedefler var. Sera gazı emisyonunu yüzde 80 azaltmakla alakalı fiziki ödevler var. Akıllı kent uygulamasıyla ilgili daha iyi örneklerin ortaya çıkması, ortak alandaki enerji ihtiyacının bina tarafında karşılanmasını talep ettiğimiz örnekler olacak. Bunlar bu şekilde devam edecek. Yapılması gerekenler ile alakalı detay odaklı toplantılar gerçekleşecek. Hem atığın doğru organize edilebilmesi, hem de enerji tasarrufunun hayata geçirilmesi gibi ödevler, İklim Eylem Planı’nın bize ödev olarak sunduğu örnekler olacak. Değişimler kolay olmuyor. Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor. Dolayısıyla toplumun her kesimine ihtiyaç var. STK’lar, dernekler, akademisyenler, muhtarlar, meclis üyelerimiz, kamu kurumlarını yöneticileri ile farklı iş birliklerimiz olmak zorunda. Mesela Kordonboyu Mahallemizde bir bisiklet yolu uygulamasına geçtik ama kullanım oranı sınırlı. Değişimler uygulamalar kolay olmuyor. O yüzden katılımcıların ve paydaşların artırılmasını gerekli olduğunu biliyoruz. Bu hep birlikte yapabileceğimiz bir şey. Geleceğe miras bırakacağımız bir çalışma modelinden bahsediyoruz. Gayrimenkul üretiminden atığın toplanmasına, yağmur suyu altyapısına kadar farklı farklı alanlar var. En azından kendi ihtiyacı kadar enerji üreten kamu binaları başta olmak üzere, ve sonrasında özel sektördeki bu hızı artırmakla alakalı ödevlerimiz olacak” dedi. (CGK-
Antalya Antalya’da tespit edilen 135 ton kömür il dışına çıkarıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, kömür denetimlerini artırdı. Antalya’da hava kalitesinin korunması için titizlikle çalışan Büyükşehir ekipleri, kente giriş yapan 6 bin 567 ton kömürü denetleyerek, kriterlere uymayan 135 ton kömürü şehir dışına çıkarttı. Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da kullanılan yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı’nda belirtilen kriterlere uygun olup olmadığını belirlemek için denetimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede, kömür kamyonları, kömür satış yerleri, konutlar, seralar ve katı yakıt satıcılarına yönelik denetimler yapılıyor. Büyükşehir ekipleri ayrıca, kent içinde seyir halinde olan kamyon ve tırları da denetliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı kontrolündeki Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı’nda kömür kamyonlarından alınan numuneler titizlikle analiz ediliyor. 6 bin 567 ton kömür denetlendi 2024 yılında kent merkezine giriş yapan 231 kamyonda 6 bin 567 ton kömürden numune alınarak inceleme yapıldı. Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenmiş kriterlere uygun olmayan 135 ton kömür şehir dışına çıkartıldı. Bunun yanı sıra 2872 sayılı Çevre Kanunu, Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve Antalya için düzenlenen İl Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına aykırı davranan kurum, kuruluş ve şahıslara da 398 bin TL idari yaptırım kararı uygulandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medya üzerinden satışları yapılan kalorifik değeri düşük korsan kömüre karşı vatandaşları uyararak, uygunluk belgesi olan kömürleri kullanmalarını istedi.