GÜNDEM - 16 Kasım 2024 Cumartesi 10:32

Aydın’da 42 mahallede üreticiler bilgilendirildi

A
A
A
Aydın’da 42 mahallede üreticiler bilgilendirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni destekleme modelleri için saha çalışmalarına devam eden İl Tarım ekipleri, 42 mahallede üreticileri bilgilendirdi.



Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ’Cuma Buluşmaları’ aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede üreticilerle buluşan ekipler, mahalle mahalle gezerek düzenlediği toplantılarla hem üreticilerin sorun ve taleplerini yerinde dinliyor hem de yeni destekleme modelleri başta olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında üreticileri bilgilendiriyor. Yeni destekleme modellerinin daha iyi anlaşılması ve anlatılması için çalışmalarına devam eden İl Tarım ekipleri, bu kapsamda 42 mahallede üreticilerle buluştu. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarıyla üreticiler, Yeni Üretim Destekleme Modeli, Tarımsal Üretim Planlaması, TARSİM, ÇKS işlemleri ve yönetmelik değişikliği, İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesi konularında bilgilendirildi. Üreticilerle buluşmaların aralıksız olarak devam edeceği öğrenildi.



Aydın’da 42 mahallede üreticiler bilgilendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul ASATUF Heyeti KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler’i ziyaret etti KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve heyetini kabul etti. Görüşmede, sağlık turizmi ve akademik iş birliği projeleri ele alındı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ülkede bulunan Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreteri Seral Fırat ile Meclis Basın, Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Milhan Lakadamyalı da hazır bulundu. Ziyarette sağlık ve turizm alanında iş birliği fırsatları ele alındı. Prof. Dr. Bay, KKTC’nin uluslararası tanınırlığını artırmak için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, iki ülke arasında akademik, bilimsel ve sağlık turizmi alanında yeni projeler geliştirileceğini ifade etti. Prof.De. Bay, ayrıca KKTC’nin doğal zenginliklerinin korunması ve bu alanların sağlık turizmiyle entegre edilmesi için adımlar atılacağını söyledi. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, sağlık turizminin dünyada giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. KKTC’nin güçlü üniversiteleri ve sağlık altyapısı sayesinde bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Öztürkler, bilimsel ve akademik temelli projelerin önemine vurgu yaptı. Öztürkler, KKTC’nin daha güçlü bir yapıya kavuşması için doğal kaynakların korunması ve bilim ışığında hareket edilmesi gerektiğini de dile getirdi. Görüşmenin sonunda Prof. Dr. Aysun Bay, yazarı olduğu “Şifayı Tabiatta Bulmak” kitabını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler’e hediye etti. Öztürkler, ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu belirterek, yapılan iş birliği ve projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret, KKTC ile Türkiye arasında sağlık turizmi ve bilimsel alanlarda daha güçlü bir iş birliği kurulması adına önemli mesajlar içerdi. ASATUF heyeti daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 41. Kurtuluş Günü’nü resepsiyonuna katıldılar. Resepsiyona Türkiye’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile çok sayıda davetli de katıldı. Prof. Dr. Aysun Bay, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu olarak KKTC’nin kuruluş yıldönümün etkinliklerine katılmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
İstanbul Trendyol, kahve kategorisindeki ürünlerini kullanıcılara sundu Kahve makineleri, çekirdek kahveler ve demleme ekipmanları ile evde barista deneyimini sağlayan Trendyol, geniş ürün yelpazesi kullanıcılara sundu. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, soğuk havalarda sıcak içeceklere olan ilgi artıyor. Özellikle evde geçirilen zamanların keyfini artırmak isteyenler, kaliteli kahve deneyimi için kahve makinelerine, çekirdek kahvelere ve kahve demleme ekipmanlarına yöneliyor. E-ticaret platformu Trendyol, kış aylarına özel olarak hazırladığı kahve kategorisi ile kahve tutkunlarına geniş seçenekler sunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, kendi kahvesini demlemekten keyif alanlar için Trendyol, en çok tercih edilen kahve makineleri ve demleme ekipmanlarını öne çıkarıyor. Filtre kahve makinelerinden espresso makinelerine, French press’lerden moka potlara kadar geniş ürün yelpazesi sunuluyor. Platform kullanıcıları, ünlü markaların Türk kahvesi, filtre kahve, espresso ve kapsül kahve makineleri arasından seçim yapabiliyor. Kahve çekirdeklerini taze olarak öğütmek isteyenler için kahve değirmenleri ve otomatik kahve makineleri de platformda yer alıyor. Kahve kategorisinde, dünya çapında popüler kahve markalarının yanı sıra yerel üreticilerin çekirdek ve filtre kahve çeşitleri de bulunuyor. Kolombiya, Etiyopya ve Brezilya gibi kahve bölgelerinden gelen farklı aroma profillerine sahip kahveler kullanıcılara sunuluyor. Espresso, filtre kahve, Türk kahvesi ve soğuk demleme (coldbrew) gibi farklı demleme yöntemlerine uygun çekirdek ve filtre kahve seçeneklerine ulaşabiliyorlar. Ekipmanlar ve aksesuarlar E-ticaret platformunda, French press, moka pot, Chemex gibi farklı demleme ekipmanları ve aksesuarlar da öne çıkıyor. Ayrıca, özel tasarım kupa setleri, kahve saklama kutuları ve termos seçenekleri de platformda kahveseverlerle buluşuyor.
Gaziantep 75 yaşındaki bıçak ustası 65 yıldır mesleğini severek yapıyor Gaziantep’te yaşayan 75 yaşındaki bıçak ustası Cemil Culfa, 10 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini 65 yıldır severek sürdürüyor. Henüz 10 yaşında teyzesinin çocuklarının yanında bıçakçı çırağı olarak işe başlayan 75 yaşındaki bıçak ustası Cemil Culfa, uzun yıllar çırak ve kalfa olarak çalıştıktan sonra kendi işini yapmaya başladı. Bıçakların ilgisini çekmesi üzerine çocukluğunda mesleğe başlayan Cemil Culfa, uzun yıllar mesleğin tüm inceliklerini öğrendikten sonra kendi atölyesini açarak bıçak imalatına devam etti. 65 yıldır mesleğini sürdürerek bıçak üretimi yapan Culfa, 5 metrekarelik dükkanda ilerlemiş yaşına rağmen gün boyu tezgahının başında çalışarak geçimini sağlıyor. Mesleğinde yıllar geçtikçe kendini geliştirerek hedeflediği gibi sanatkar olan Culfa, geçirdiği çeşitli hastalıklara ve ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü aşkla ve heyecanla sürdürüyor. Mesleğin inceliklerini küçük yaşlarda teyzesinin çocuklarının yanında öğrendiğini belirten Culfa, gün boyu el emeği bıçak yaptığını söyledi. Mesleğe başladığında 10 yaşında olduğunu anlatan Culfa, “Bıçakçılık mesleğini 10 yaşında teyzemin çocuklarından öğrendim. Şu an 75 yaşındayım. 65 yıldır bıçakçılık yapıyorum ve mesleğimi de severek yapıyorum. Çocukluğumdan beri bu mesleğin içerisindeyim. Her türlü bıçakları yapıyorum. Ustalarım teyzemin çocuklarıydı. Gençliğimde de her türlü bıçak yapardım. Koyun boynuzundan cep bıçakları yapardım. Şimdi yaşlandım, daha çok bileme ve alım satım yapıyorum. Çünkü yaşım artık 75 oldu” dedi. Geçmiş yıllarda bıçak yapımının çok zor olduğunu belirten Culfa, cep bıçağını yapan ustaların geçmiş yıllara göre azaldığını ifade etti. 75 yaşında olmasına rağmen her gün iş yerine gelerek çalıştığını ve ailesinin geçimini sağlamak için çalışmaya devam ettiğini belirten Culfa, mesleğini severek yaptığını söyledi.