GÜNDEM - 18 Ekim 2024 Cuma 15:44

Aydın Büyükşehir Belediyesi Eycelli Mahallesi’ndeki çalışmalarını tamamladı

A
A
A
Aydın Büyükşehir Belediyesi Eycelli Mahallesi’ndeki çalışmalarını tamamladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi kent genelinde olduğu gibi kırsal mahallelerde hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Nazilli’ye bağlı Eycelli Mahallesi Muhtarı İbrahim Kılıç, büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden duyduğunu memnuniyeti dile getirerek Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.



Aydın Büyükşehir Belediyesi hem merkez hem de kırsal mahallelere hizmet götürmeye devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Nazilli Eycelli Mahallesi’nde yaklaşık 1 kilometrelik alanda kilitli parke taşı ve istinat duvarı çalışması gerçekleştirdi. Kısa sürede tamamlanan çalışmayla birlikte yol daha güvenli hale getirilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.



“Köyümüz, yapılan hizmetlerle daha yaşanılır hale geldi”


İstek ve taleplerinin Başkan Özlem Çerçioğlu tarafından bir bir yerine getirildiğini söyleyen Eycelli Mahalle Muhtarı İbrahim Kılıç: “Aydın Büyükşehir Belediyesi daha önce mahallemizde birçok çalışmaya imza atmıştı. Bağlantı yolunda köprü talebimizin yerine getirilmesinin ardından, daha güvenli yollar için çelik otokorkuluk ve trafik aynası çalışması yapıldı. Köyümüzün girişindin keskin virajlarla dolu olması ve dik rampalar nedeniyle kazalara ve toprak kaymalarına karşı istinat duvarları yapıldı. Kilitli parke döşemesi sayesinde tek bir aracı geçebildiği yolumuz şimdi iki aracın karşılıklı geçebileceği şekilde deyim yerindeyse havaalanı gibi oldu. Daha önce burada meydana gelen kazalarda 4 köylümüz hayatını kaybetmişti. Şimdi köyümüz yapılan hizmetlerle daha yaşanılır hale geldi. Çok değerli Özlem Başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun” dedi.



“Özlem Başkanım mahallemize hizmet yağdırdı”


Mahalle sakinlerinden Mustafa Çelik de, “Özlem Başkanım mahallemize hizmet yağdırdı. Yollarımız havaalanı gibi oldu. İstinat duvarları ile daha güvenli hale geldi. Özlem Başkanımızdan çok memnunuz. Neyi dile getirdiysek yerine getirdi. Hizmetlerinin devamını bekliyoruz” dedi.



Aydın Büyükşehir Belediyesi Eycelli Mahallesi’ndeki çalışmalarını tamamladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Dolandırdıkları altınlar salça kovasının içeirsinde ele geçirildi Eskişehir’de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak parmak izi incelemesi bahanesiyle 2 evden altın ve döviz aldığı tespit edilen 3 şüpheli, Gaziantep’te yol kontrol noktasında yakalandı. Poşetlenerek salça kovasına saklanan yaklaşık 3 milyon TL değerindeki altın ve döviz ele geçirilirken, şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, kendisini polis ve savcı olarak tanıtma suretiyle dolandırıcılık yapan şahısların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra Eskişehir’de bulunan 2 evden parmak izi incelemesi bahanesiyle altın ve döviz aldığı belirlenen şüphelilerin kullandığı aracı tespit eden ekipler, Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ile inceleme başlattı. Gaziantep’e gittiği belirlenen şüpheliler, Nurdağı ilçesi girişinde kolluk kuvvetleri tarafından yol kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinlerin ardından araçta yapılan aramada, salça kovasının içine poşetlenerek saklanmış vaziyette çok miktarda altın ve döviz ele geçirildi. Mağdurlardan elde edildiği belirlenen altınların ve dövizlerin güncel değerinin yaklaşık 3 milyon 91 bin TL olduğu belirlendi. Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alınan Zekeriya T. (27), Gündeş T. (23) ve İ.A. (17), Eskişehir Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından teslim alınarak Eskişehir’e getirildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, Zekeriya T. ve eşi Gündeş T. adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheli İ.A.’nın yaşı küçük olduğu için işlemlerinin Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığı ve adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Şüphelilerden Gündeş T. ise, kucağında bebeğiyle adliyeye giriş yaptı.
Bilecik Pazaryeri’nde muhtarlar günü kutlandı Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü gerçekleşen törenle kutlandı. Pazaryeri Hükümet Konağı önünde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları Atatürk Anıtına çelen sunulması İstiklal Marşının okunmasının ardın Bozcaarmut Köyü Muhtarı Adem Tekin’in günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasıyla son buldu. Makamında Pazaryeri ilçesinde görev yapan muhtarları kabul eden İlçe Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman muhtarlar gününü kutladı. Kaymakam Kahraman Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in Küçükelmalı Tabiat Parkında vermiş olduğu kahvaltı programında “Muhtarlarımız vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetini mahallelerimize, köylerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedir. Pazaryeri ilçemizdeki muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımızla ilgili hassasiyeti, idareciler olarak hepimize örnek teşkil etmektedir diye ifade eden Belediye Başkanı Zekiye Tekin; " Pazaryeri Belediyesi olarak İlçe Merkezimim başta olmak üzere bütün muhtarlarımızın belediyemizin imkanları doğrultusunda her zaman destekçisi olduk, olmaya devam ediyoruz" dedi. Muhtarlarla işbirliği ve uyum içerisinde çalışan yerel yöneticiler için başarının işte bu yüzden kaçınılmaz olduğunu belirten Başkan Tekin, “Muhtarlarımız, bizim Pazaryeri sevdamıza hizmet etme gayretimizi artıran hem yol ve hem de mesai arkadaşlarımızdır. İlçemizde görev yapan bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. Kutlamalara, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Recep Kuş, İlçe Emniyet Amiri Tahir Oğul, İlçe Özel İdare Müdürü Ayhan Öztürk, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Sakarya Kestane toplamaya gitti bir daha haber alınamadı: Yaşlı adam 30 saattir aranıyor Sakarya’nın Kocaali ilçesinde ailesiyle kahvaltı yaptıktan sonra kestane toplamaya gittiği öne sürülen ve kendisinden bir daha haber alınmayan 72 yaşındaki adam için ekipler seferber oldu. Yaklaşık 30 saattir kayıp olan yaşlı adam, her yerde aranıyor. Kirazlı Mahallesi’nde dün saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda, ailesiyle kahvaltı yaptıktan sonra kestane toplamaya gittiği öne sürülen 72 yaşındaki Alim Kasap’tan bir daha haber alınamadı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, arazide geniş çaplı arama çalışması başlattı. Yaklaşık 30 saattir kendisinden haber alınamayan adamı bulma çalışmaları devam ediyor. Aile yakınları ile bazı vatandaşların da destek verdiği arama çalışmalarında Kasap hakkında herhangi bir bulguya rastlanmadı. “Umudumuz ve temennimiz başına bir şey gelmeden ailesine kavuşması” Kestane toplamak için ormana gittiği öne sürülen 72 yaşındaki Alim Kasap’ın arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Kocaali Belediye Başkan Yardımcısı ve mahalle sakini Necmi Çatalbaş, “Dün sabah saat 11.00’da kahvaltısını yaptıktan sonra evden kestane toplamak için gitmiş ve bir daha haber alınamamış. Şu ana kadar da herhangi bir haber gelmedi. Hususa ilişkin olarak tüm ekipler burada çalışma yapıyor. Umudumuz ve temennimiz başına bir şey gelmeden ailesine kavuşması” dedi.
Bursa Osmangazi’de İsmet Paşa Parkı hizmete açıldı Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesinde yapımı tamamlanan İsmet Paşa Parkı’nı düzenlenen törenle hizmete açıldı. İsmet Paşa Parkı, Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 691’inci park oldu. Osmangazi’yi daha yeşil bir yapıya kavuşturmak hedefiyle çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, ilçeye kazandırdığı parklara bir yenisini daha ekledi. Hamitler Mahallesi’nde inşa edilen İsmet Paşa Parkı, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Toplam 7 bin 728 metrekare alana sahip İsmet Paşa Parkı, çocuk oyun alanı, fitness aletleri, engelsiz oyun gurubu, oturma bankları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu ve toplam 4 bin 276 metrekare yeşil alanı ile Osmangazi’ye değer katacak. İsmet Paşa Parkı’nın açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile birlikte CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Parti Üyesi Canan Taşer, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. "Şehidimizin anısı mahallemizde yaşatılsın” İsmet Paşa Parkı’nın açılışında konuşan Hamitler Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Aşkın, milli kahramanımız İsmet İnönü’nün adını taşıyan İsmet Paşa Parkı’nı Hamitler Mahallesi’ne kazandırdığı için Başkan Aydın’a teşekkürlerini sundu. 1953 yılında batan Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan askerlerden birinin Hamitler Mahallesi’nden olduğu bilgisini veren Muhtar Aşkın, “Açılışını yaptığımız İsmet Paşa Parkı’nın yanında bulunan cadde, daha önce Dumlupınar Caddesi adını taşıyordu. Ancak daha sonradan adı değiştirildi. Şehidimizin anısının mahallemizdeki bir parkta yaşatılmasını Erkan Başkanımızdan talep ediyoruz” diye konuştu. “Şehitlerimiz bizim onurumuz, şerefimiz” Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Hamitler Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Aşkın’ın talebi üzerine yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz bizim baş tacımız, onurumuz, şerefimiz. Komisyonda görüşerek muhtarımızın talebini yerine getirelim. Dumlupınar Denizaltısı şehidimizin anısını başka bir parka yaşatmaktan dolayı mutluluk duyarız. Bugün açılışını yaptığımız parkımıza da Kurtuluş Savaşı, 1. İnönü ve 2. İnönü Savaşları’nda adını tarihe yazdıran 2’inci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün adını verdik” dedi. “Yola vatandaşlarımıza hizmet etmek için çıktık” Daha birçok hizmeti vatandaşların desteği ile Osmangazi’ye kazandıracaklarını ifade eden Başkan Aydın, “Geçtiğimiz Cumartesi günü yine Hamitler Mahallemize kazandırdığımız Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi ile Ayça Azak Parkı’nı hizmete açtık. Bugün de Hamitler mahallemizdeki ikinci hizmetimiz olan İsmet Paşa Parkı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. 29 Ekim’e kadar açılışlarımız devam edecek. Vatandaşlarımıza hizmet etmek için yola çıktık. 6 ay gibi kısa bir sürede kreş, kız öğrenci yurdu, kütüphaneler, halk lokantası ve genç kafe gibi birbirinden önemli 20’ye yakın hizmetin açılışını gerçekleştirdik. Daha birçok hizmetimizi de vatandaşlarımızın desteği ile ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Osmangazi hak ettiği değeri alsın istiyoruz. Osmangazi’de yaşayanların, Bursa’nın kalbinde olduklarını hissetmelerini istiyoruz. Bu minvalde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız İsmet Paşa Parkı’nın yapılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kurdele kesimi ile İsmet Paşa Parkı’nı vatandaşların hizmetine açan Başkan Aydın ve protokol üyeleri, daha sonra parkı gezerek oyun guruplarında eğlenen çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi. Salıncakta sallanan çocukları sallayan Başkan Aydın, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.