YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 18:04

ADÜ FİZİK TEDAVİ HASTALARINA TERMAL TEDAVİ UYGULANACAK

A
A
A
ADÜ FİZİK TEDAVİ HASTALARINA TERMAL TEDAVİ UYGULANACAK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aydın`ın Germencik ilçesi Alangüllü mevkiinde bulunan Termal Otel`deki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi arasında üniversite hastanesinde SGK kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alan hastaların, benzer tedavilerle birlikte mineralli su içi tedavilerinin de ücretsiz olarak uygulanacağı tedavi hizmeti anlaşması imzalandı.
Röktörlük makamında imzalanan protokol törenine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincoğlu, ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şendur, Otel Adına İşletme Müdürü Ahmet Çelik ve Tıbbi Danışman Dr. Alparslan Coşkun katıldılar.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, gelecek dönemdeki beklentilerinin hem yurt içi hem de yurt dışından çok sayıda misafirin sağlık hizmetini kaliteli olarak alması olduğunu ve termal turizm alanında da arzın artmasını dilediğini belirtti ve bu gibi hizmetlerin yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.
Termal Otel İşletme Müdürü Ahmet Çelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında suyu tam anlamıyla değerlendirebilmek, teknik ve desteği alabilmek için ADÜ`ye başvurduklarını, anlaşmanın Aydın`a ve bölgeye termal tedavi alanında büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.
ADÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur ise yaptığı açıklamada; açılmış olan merkezin her iki tarafa da sinerji katacağını, bölge halkı ve ADÜ`ye katkı sağlayacağını ifade etti.
Anlaşmaya göre Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi FTR AD merkez tedavi ünitelerine başvuran hastalara Kaplıca merkezinde fizik tedavilerine ek olarak aynı zamanda termal kaplıcadan ücretsiz olarak yararlanma olanağı sağlanacak, hastaların şehir merkezinden kaplıca merkezine ulaşımları yine tamamen ücretsiz olarak karşılanacak.
Merkezde; uygun görülen program dahilinde hastalara Elektroterapi, infraruj, Parafin, pressoterapi, hill terapi, Medikal Masaj, Fizyoterapi, Hidroterapi, termal havuz içi tedavi yöntemleri, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı sauna tedavileri, iş uğraşı tedavileri uygulanacak. Kaplıca merkezinde, uzman doktorlar, hemşire, fizyoterapist, medikal masör ve masözler, hidroterapist ve elektroterapistlerle hizmet verilecek.
Söz konusu kaplıca merkezinde; Ankilozan spondilit, romatoid artrit, omurga rahatsızlıkları, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun, omuz, bel, kalça ve diz ağrıları gibi bütün romatizmal hastalıklar, ortopedik sorunlar, kireçlenmeler ve spor sakatlanmaları gibi rahatsızlıkların rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. Bunun dışında erişkin felçler, çocuk beyin felci ve doğumsal sakatlıklar gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavi ve rehabilitasyonları yapılacak. Bunun dışında tüm kas iskelet sistemi ile ilişkili; fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu gibi yumuşak doku romatizmaları, kas hastalıkları ve bağ-tendon zedelenmeleri olan hastalar merkezimizde tedavi görebilecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana AOSB’ye “Yeşil OSB” belgesi Türk Standartları Enstitüsü tarafından, Yeşil OSB ve Su Verimliliği Yönetim Sistemi süreçlerini başarıyla tamamlayan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğüne, “Yeşil OSB ve TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi” verildi. Adana OSB, Yeşil OSB statüsünde 14 OSB’den birisi, Su Verimliliği Yönetim Sisteminde ise bu belgeyi alan 3 OSB’den birisi oldu. AOSB Bölge Müdürlüğü, Yeşil OSB sertifikası ile çevre dostu üretim süreçlerini taçlandırırken, TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi ödülü ile de su kaynaklarının verimli kullanılması konusunda önemli bir adım atmış oldu. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bir süredir çalışmalarını yürüttükleri “Yeşil OSB” uygulamaları kapsamında, çevresel, ekonomik, sosyal ve idari açıdan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen kriterleri yerine getirdiklerini ve bütün bu unsurların Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından denetlendiğini ifade etti. Çifte belge, çifte mutluluk Başkan Sütcü, çevre dostu ve sürdürülebilir sanayi için tüm paydaşlarla iş birliğine devam edeceklerini belirterek, “Bu önemli süreçlerin sanayimizin geleceği adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. “Yeşil OSB ve TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaktan gurur duyuyoruz” diyen Başkan Sütcü, bu süreçte son derece titiz çalışmalar yürüten başta AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar olmak üzere tüm çalışanları tebrik etti. Başkan Sütcü’ye, “Yeşil OSB ve TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi”, OSBÜK tarafından Adana OSB’nin ev sahipliğinde düzenlenen Akdeniz Bölge Toplantısında, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin tarafından verildi. Toplantıya; Adana Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, AOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara ve Nedim Büyüknacar, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, bölge OSB’leri ile ticaret ve sanayi odaları yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yeşil OSB Projesi nedir? Avrupa Yeşil Mutabakatı Eylem Planı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi’nin uygulanmaya alınmasına yönelik teknik ve idari çalışmaların tamamlanması görevini üstlenen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TSE’nin yürüttüğü Yeşil OSB Projesi, Dünya Bankası tarafından destekleniyor. Proje kapsamında, gerekli sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan OSB’lerin sertifikalandırılması amaçlanıyor.
İstanbul Uyku apnesine robotik çözüm Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Tuğrul, uyku apnesi ve horlama tedavisinde robotik cerrahinin sunduğu avantajları anlattı. Özellikle dil kökü problemlerinin robotik yöntemle güvenle tedavi edilebildiğini belirten Prof. Dr. Tuğrul, bu teknolojinin hem hastalar hem de sağlık profesyonelleri için büyük kolaylık sağladığını vurguladı. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Tuğrul, uyku apnesive horlama sorunlarına yönelik gelişmiş tedavi yöntemlerini değerlendirdi. Prof. Dr. Tuğrul, uyku apnesinin toplumda fark edilmeyen ancak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir problem olduğunu belirterek, robotik cerrahinin tedavi sürecinde sağladığı avantajları anlattı. Robotik yöntemle özellikle dil kökü problemlerinin güvenle tedavi edilebildiğini ifade eden Prof. Dr. Tuğrul, bu teknolojinin hem hastalar hem de sağlık çalışanları için büyük kolaylık sunduğunu dile getirdi. Robotik cerrahide yeni dönem Prof. Dr. Tuğrul, uyku apnesi tedavisinde dil kökü problemlerinin sıklıkla ihmal edildiğini belirtti. “Dil köküne ulaşım zor olduğu için, bu bölgeyi tedavi ederken robotik cerrahiden faydalanıyoruz. Robotun kollarını ağız içinden yerleştirerek monitör başında istediğimiz alanda güvenli bir şekilde işlem yapabiliyoruz. Robotik ameliyatların en büyük avantajı, ağız içinden yapılan işlemlerin güvenli bir şekilde tamamlanmasıdır. Ameliyat yaklaşık iki saat sürmekte ve hastalarımız bir gün sonra taburcu edilmektedir” dedi. Dil kökü tedavisinin önemi Robotik cerrahiyle dil kökü problemlerinin çözümünün, uyku apnesi tedavisinde anahtar rol oynadığını belirten Prof. Dr. Tuğrul, “Dil kökü ihmal edildiğinde, diğer sorunlar çözülse bile apne ya da horlama devam edebilir. Bu nedenle robotik yöntemle bu bölgedeki problemleri güvenli bir şekilde tedavi ediyoruz” diye konuştu. Kilo kontrolü ve yaşam tarzı Uyku apnesinin temel nedenleri arasında burun, damak ve çene yapısındaki sorunların yanı sıra obezitenin de önemli bir etken olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuğrul, kilo kontrolünün tedavi sürecindeki önemine dikkat çekti. “Eğer hastamız kilo almazsa, tedavi sonuçları uzun vadeli oluyor. Ancak sağlıksız yaşam tarzı ve düzensiz beslenme, sorunun nüksetmesine yol açabilir” şeklinde konuştu.