Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Didim’in ve Akbük’ün içme suyunun karşılanması amacıyla Kargın Çayı üzerine yapılması planlanan barajla ilgili olarak bölge halkına bilgi verildi. Düzenlenen toplantının içeriğiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu Beşparmak Dağları arasında bulunan Kargın Çayı üzerine yapılacak olan baraj sayesinde Didim ve Akbük’ün 50 yıllık içme suyunu karşılayacağını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğün iş birliğiyle Beşparmak Dağları arasında yer alan Köprüalan köyü sınırları içerisindeki Kargın çayı barajının üzerine kurulacak olan baraj sayesinde Didim’in ve Akbük’ün 50 yıllık içme suyu problemi çözülecek. Düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, barajın yapılacağı alan için ÇED raporu aranmadığını belirtti. Barajın 2500 dekarlık bir alanda kurulacağını belirten Karaoğlu baraj çalışmaları kapsamında Köprüalan köylülerine ait 54 adet konutunda su altında kalacağını ve buralarda kamulaştırma çalışması yapılacağını dile getirdi.
“50 YILLIK İÇME SUYU PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK”
Karaoğlu yapılacak alanda istimlak çalışmasının yapılacağını söylerken “Kargın çayında yapılacak olan bu proje köylülerden de destek gördü. Ayrıca bu proje çalışmasında yine göletler yapılacak. Bu göletlerin yapılması köylüleri mutlu etti. Baraj çalışmasının 3 yılda tamamlanması hedefleniyor. Baraj tamamlandığında Didim ve Akbük’ün 50 yıllık içme suyu problemi ortadan kaldırılması hedefleniyor” dedi.
“ŞU AŞAMADA ZATEN 10-15 YILLIK SU SORUNUMUZ YOK”
İleride yapılması düşünülen Söke Sarıçay Barajından, Didim’e getirilmesi düşünülen İçme suyuna ilişkin olarak KUŞATAK projesine dahil olmadıklarını da belirten Karaoğlu “Bu yeni yapılacak olan baraj Didim’in geleceği açısında daha iyi olacak. Biz belediye olarak şu an yer altı sularıyla halkımıza su veriyoruz. Bizim şu aşamada zaten 10-15 yıllık su sorunumuz yok. Kuyularımızda yeterli; Ayrıca yer altından su çıkarmak maliyetli ve sezonda bazı kuyularımızda tuzlanma oluyor. Biz de bu kuyularımızı 1 yıl dinlendiriyoruz. Bunun kontrolü de yapılıyor. Şu aşamada kuyularımızda arsenikte rastlanmadı. Denetimler Sağlık Grup Başkanlığınca yapılıyor. Şikayetler gelirse denetimlerin hafta da bir gün yapıldığını da biliyoruz ama şu aşamada Didim’de su problemimiz yaşanmıyor” diye konuştu.