YEREL HABERLER - 10 Kasım 2012 Cumartesi 10:12

10 KASIM ATATÜRK`Ü ANMA TÖRENLERİ

A
A
A
10 KASIM ATATÜRK`Ü ANMA TÖRENLERİ

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Aydın`da düzenlenen törenlerle anıldı.
Sabah saatlerinde Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan törenler Atatürk`ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku`nun dinletilmesiyle devam etti. Saat 09.05`de sirenlerin çalınmaya başlamasıyla birlikte tüm Türkiye`de olduğu gibi Aydın`da da hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı`nın okunduğu Aydın`daki anma törenleri daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.
Aydın`daki Atatürk`ü anma törenlerine Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
KALINOMUZ VE GERMEN GEÇ KALDI
CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile Aydın Baro Başkanı Sümer Germen çelenk koyma törenine kısa süreli de olsa geç kalırken, protokoldeki yerlerini aldılar.
Atatürk Meydan`ındaki ilk anma töreninin ardından Aydın`daki törenler, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Konferans Salonu`nda düzenlenen program ile devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.