GÜNDEM - 19 Aralık 2024 Perşembe 09:38

Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor

A
A
A
Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde bir cağ kebabı işletmesi kavanoza koydukları döneri kargo ile Türkiye’nin ve dünyanın her yerine ulaştırıyor.

Yusufeli ilçesinde dededen toruna döner işletmeciliği yapan Akif, Lokman ve Osman Küçük kardeşler, geleneksel cağ kebabını kavanozun içine koyarak müşterilerine gönderiyor. Sosyal medyada paylaştıkları videolarla dikkat çeken kardeşler, bu yöntem ile ilçelerine gelemeyen cağ kebabı tutkunlarına ulaşıyor. Küçük kardeşler, geleneksel yatık odun ateşinde hazırladıkları cağ kebabını, uzun süre tazeliğini koruyacak şekilde kavanozlara koyarak gönderiyor. Kavanoz kebap, sadece kaynayan sıcak su içinde 35 dakika bekletilerek tıpkı yerindeki tazelikte ve sıcaklıkta tüketilmeye hazır hale geliyor.

Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor

Kavanozda döner satışı ile ilgili bilgi veren Lokman Küçük, bu yenilikçi yöntemin nasıl ortaya çıktığını anlatarak “Daha önce az sayıda müşterimize kavanozda kebap gönderiyorduk. Daha sonra bunun nasıl yapıldığını anlatan videolar çektik. Bu içerikler sosyal medyada ilgi görünce işi daha ciddi bir boyuta taşımaya karar verdik. Şu anda kavanoz kebabımız Türkiye’nin her yerinde yoğun talep görüyor. Kebabımız, kavanozdan çıkarıldıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi.

Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor

Cağ kebabının lezzetinin sırrı, doğal yaylalarda otlayan hayvanların eti ve odun ateşinde pişirme tekniğinde saklı olduğunu kaydeden Akif Küçük ise baba-dede mesleğini sürdürüyor olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Küçük “Her sabah ilk işimiz cağ kebabını hazırlamak. Amacımız, bu eşsiz lezzeti her sofraya ulaştırmak. Lezzetimizin sırrı, bölgemizin doğal ortamında yetişen hayvanların eti ve özel marinasyon tarifimizde gizli. İşimizi severek yaptığımız için başaramayacağımız bir şey yok” diye konuştu.

Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor

Küçük kardeşler, Erzurum’un patentli cağ kebabına rakip olarak Yusufeli’nin bu lezzette iddialı olduğunu vurguluyor. Kavanoz döner fikri, sadece bir satış başarısı değil, aynı zamanda Yusufeli’nin tanıtımı için de önemli bir adım olduğunu belirten Küçük kardeşler, yoğun ilgi ve artan talepleri karşılayabilmek için üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Adem Güngör - Serhat İnce

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden Aralık ayında ihtiyaç sahiplerine 16 milyon TL destek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayında Dermankart’lı 6 bin 948 vatandaşa toplamda 16 Milyon 635 Bin 500 TL nakdi destek sağladı. Başkan Görgel, “Hemşerilerimizin mutluluğu ve refahı bizim önceliğimiz. Desteklerimiz artarak devam edecek” dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı hizmet anlayışıyla şehirdeki sosyal yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde hayata geçirilen çalışmalar kapsamında, Aralık ayında Dermankart’lı 6 bin 948 vatandaşa toplamda 16 Milyon 635 Bin 500 TL nakdi destek sağlandı. Sağlanan bu destek, kış aylarında özellikle temel ihtiyaçların karşılanması noktasında önemli bir kolaylık sunuyor. Gıda, giysi, yakacak ve diğer zorunlu harcamaları karşılayabilmeleri için vatandaşlara şeffaf ve adil bir sistemle yardım ulaştıran Dermankart uygulaması, sosyal belediyeciliğin örnek projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. “Şehrimizin Her Bir Köşesine Yardımlarımızı Ulaştırıyoruz” İhtiyaç sahiplerinin daima gözetildiğini ve bu noktada desteklerin artarak sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardım faaliyetlerimizde insan odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Dermankart uygulamamız aracılığıyla Aralık ayında şehrimizdeki 6 bin 948 hemşerimize toplamda 16 Milyon 635 Bin 500 TL tutarında nakdi destek sağladık. Bu destekle, özellikle kış aylarında yaşanan zorlukları bir nebze olsun hafifletmek ve temel ihtiyaçları karşılamalarına destek olmak istedik. Şeffaf, adil ve etkin bir yardım mekanizması oluşturarak sosyal yardım politikalarımızı her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Hemşerilerimizin mutluluğu ve refahı bizim önceliğimiz. Desteklerimiz artarak devam edecek” ifadelerine yer verdi. Başkan Görgel, sosyal yardım faaliyetlerinin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü ve şehrin her köşesine yardımların ulaştırılması için titizlikle çalışıldığını da sözlerine ekledi.
Manisa Su ürünleri avcılığında farkındalık çalışması Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi, iç sulardaki su ürünlerinin ve yaşam alanlarının korunması için vatandaşların ve amatör balıkçılara yönelik bilgilendirme tabelaları yapıldı. Farkındalık çalışması kapsamında yaptırılan 25 tabela Manisa’da yoğun olarak avcılık yapılan ilçelere gönderildi. Levhalarda; 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında iç sularda su ürünleri avcılığı yapmanın yasak olduğu, asgari boy ve alıkonulabilir miktarlarına dikkat edilmesi (Sazan 40 cm-5 adet, Yayın 90 cm-1 adet, Tatlı Su Kefali 20 cm-kg), bir amatör balıkçının en fazla 4 olta takımı ve olta başına iğne sayısının 3 adedi geçmemesi gerektiği gibi konularda bilgiler yer aldı. Çalışmaya yönelik açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığına ilişkin getirilen düzenlemelerin belirtildiği 6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2024/21) 11.08.2024 tarih ve 32629 sayılı resmi gazetede yayımlanmış olup, 01.09.2024 tarihinden başlamak üzere 31.08.2028 tarihine kadar yürürlükte olacaktır. Bu tebliğ hükümlerine göre; İlimiz sınırları içerisinde bulunan iç sularımızda su ürünleri ve yaşam alanlarını korumak, stok ve avcılık dengesini gözeterek sürdürülebilirlik sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızı ve amatör balıkçılarımızı bilgilendirmek amaçlı olan iç sulara yönelik uyarı levhaları ilimizde yoğun olarak avcılık yapılan Demirköprü Barajı ve Sevişler Baraj bölgelerine 3’er adet, Gördes Barajı ve Bağyolu Baraj bölgelerine 2’şer adet, Güneşli Barajı, Çiçekli Barajı, Kula Göleti, Kılavuzlar Barajı, Ayvaalanı Barajı, Kavaklıdere Barajı, Afşar Barajı, Bakır Barajı, Ayanlar Barajı, Akkocalı Barajı, Allahdiyen Barajı, Siyekli Barajı, Horzumalayaka Barajı, Kelebek Barajı ve Gevenlik Baraj bölgelerine ise 1’er adet olmak üzere toplam 25 adet uyarı tabelası konulmuştur. Amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yapan tüm vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi için av yasaklarına uyması gerekmektedir. Sürdürülebilir balıkçılık için balıkların en az bir kez üremesine izin verilmelidir” dedi.