GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 13:44

Artvin’de yeni Baro Başkanı Handan Demiral Almalı oldu

A
A
A
Artvin’de yeni Baro Başkanı Handan Demiral Almalı oldu

Artvin’de 28. Baro başkanlığı seçimleri gerçekleşti. İki adayın yarıştığı seçimleri Av. Handan Demiral Almalı kazanarak Artvin’in yeni Baro Başkanı oldu.


Artvin Barosu’nun 28. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 142 üyesi bulunan Artvin Barosu avukatlarından, 114 üye oy kullandı.


Mevcut başkan Av. Ayla Varan ve Av. Handan Demiral Almalı olmak üzere iki adayın yarıştığı seçimler Baro binasında gerçekleşti. Çekişmeli geçen seçim sonucunda Handan Demiral Almalı 58 oy alarak yeni başkan seçildi. Ayla Varan ise 55 oy alırken, 1 oy geçersiz sayıldı.


Seçim sonrası yeni başkan Handan Demiral Almalı yaptığı açıklamada, görev süresi boyunca baronun toplumsal ve hukuki etkinliklerde daha fazla yer alacağını belirtti. Baronun, sadece hukuki meselelerle değil, toplumun tüm kesimlerine hitap eden, adaletin korunması ve güçlendirilmesi noktasında daha aktif bir rol üstlenmesini hedeflediklerini ifade eden Almalı, “Baromuzun birleştirici gücüyle, meslektaşlarımızla el ele vererek Artvin’de hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı bir adalet düzeninin yerleşmesi için tüm gücümüzle çalışacağız. Toplumsal adalet, insan hakları ve özgürlükler adına mücadelemizi sürdürecek, baromuzu her geçen gün daha etkili bir noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.



Artvin’de yeni Baro Başkanı Handan Demiral Almalı oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’da kaçak yapıların yıkımı sürüyor Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde tescilli binaya yakın inşa edilmiş kaçak restoran, Kapadokya Alan Başkanlığı görevlilerinin kontrolünde yıkıldı. UNESCO’nun Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Kapadokya bölgesinde, kaçak ve uygunsuz yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara devam ediliyor. Kapadokya’nın eşsiz doğal ve kültürel mirasını korumak amacıyla yürütülen çalışmalar, bölgedeki yapılaşma şartlarına aykırı yapıların tespit edilerek kaldırılmasıyla devam ediyor. Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Ürgüp ilçesi Duayeri Mahallesi Cemal Seymen Sokakta tescilli binaya yapışık olarak yapılan 2 katlı, 63 metrekare restoran Kapadokya Alan Başkanlığının kontrolünde yıkıldı. Kapadokya Ala Başkanlığı tarafından 2024 yılının ilk 10 ayında 160 kaçak binanın yıkımının gerçekleştirildiği öğrenildi. Kapadokya Alan Başkanlığı bölgedeki kaçak yapıları, imar mevzuatı doğrultusunda tespitinin ardından kaldırarak, bölgenin doğal oluşumunu koruyor. Kapadokya Alan Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bölgedeki tüm kaçak yapılar ortadan kaldırılacak. Bu tür yapılaşmalara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Bölgenin doğal dokusuna zarar veren, kültürel varlıkları tahrip eden, turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyen tüm uygulamalara karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir" denildi.
İstanbul Hanehalkı ikinci çeyrekte seyahate 103 milyar 114 milyon 141 bin TL harcadı Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2024 yılının 2’nci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 115,8 artarak 103 milyar 114 milyon 141 bin TL olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının 2’nci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurt İçi Turizm verilerini açıkladı. Buna göre, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’nci çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 16 milyon 148 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 23,3 artarak 19 milyon 830 bin seyahat olarak gerçekleşti. Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 118 milyon 258 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 6 gece oldu. Seyahate çıkanlar, 103 milyar 114 milyon 141 bin TL harcadı Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları 2024 yılının 2’nci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 115,8 artarak 103 milyar 114 milyon 141 bin TL olarak gerçekleşti. Bu harcamaların yüzde 90’nını 92 milyar 772 milyon 553 bin TL ile kişisel harcamalar, yüzde 10’nunu ise 10 milyar 341 milyon 588 bin TL ile paket tur harcamaları oluşturdu. Seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 5 bin 200 TL oldu. Bu çeyrekte harcama türlerinin toplam seyahat harcamaları içerisindeki dağılım oranları incelendiğinde en fazla paya yüzde 33,1 ile yeme ve içme harcamaları, yüzde 27,3 ile ulaştırma harcamaları ve yüzde 14,1 ile konaklama harcamaları sahip oldu. Bu harcama türlerinin geçen yılın aynı dönemine göre değişim oranları incelendiğinde ise yeme ve içme harcamalarında yüzde 117,1, ulaştırma harcamalarında yüzde 123 ve konaklama harcamalarında ise yüzde 112,2’lik artış görüldü. Yakınları ziyaret amacı ile yapılan seyahatler yüzde 62,4 ile ilk sırada yer aldı Seyahate çıkış amaçlarında ikinci sırada yüzde 31,6 ile ‘gezi, eğlence, tatil’, üçüncü sırada ise yüzde 2,7 ile ‘sağlık’ yer aldı. Seyahate çıkanlar en çok arkadaş veya akraba evinde kaldı Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 86 milyon 604 bin geceleme sayısı ile en çok ‘arkadaş veya akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 13 milyon 925 bin geceleme ile ‘kendi evi’ yer alırken, ‘otel’ 10 milyon 308 bin geceleme sayısı ile üçüncü sırada yer aldı.
Kütahya Kütahya’dan ’Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası Sergisi’ne destek Tunus Türkiye Büyükelçiliği’nin destekleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Tunus Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası adlı illüstratif resim sergisi Susa kentinde açıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Tunus Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğiyle ve Tunus Türkiye Büyükelçiliğinin destekleriyle gerçekleştirilen, yerli tarih ve kültürün yansıtıldığı sergi, başkent Tunus’un 120 kilometre güneydoğusunda yer alan Susa şehrinde, 6. Uluslararası Tekstil Fuarı kapsamında yer alıyor. Sergide, Türkiye ile Tunus arasındaki ortak mirası simgeleyen tarihi eserlerin illüstratif resimleri sergileniyor. Türk heyetiyle sergiyi gezen Tunus Türkiye Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Türk ve Tunus kültürleri arasında güçlü bir bağ olduğunu vurgulayarak, “Somut mirasımız çok derin. Osmanlı döneminde Tunus’ta inşa edilen cami, medrese, çeşme gibi eserler, bu ortak mirası oluşturan önemli yapılardır. Seçkin bir sanatçımız bu mirası tuvale taşıdı ve harika bir çalışma ortaya çıktı” diye konuştu. DPÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünde görev yapan Öğretim Görevlisi Adem Dönmez ise serginin Osmanlı dönemine ait eserlerin öne çıktığını ve bu eserleri dijital ortamda yeniden işlediklerini ifade ederek “Başlangıç olarak Tunus’taki bazı eserlerin haritasını oluşturduk. Amacımız, tüm Tunus’u kapsayan bir rota oluşturmak” dedi.