ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:38

Artvin’de seyir halindeki araç alev alev yandı

A
A
A
Artvin’de seyir halindeki araç alev alev yandı

Artvin-Borçka karayolunda seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılmaz hale geldi.


Edinilen bilgiye göre, Artvin-Borçka karayolunun Ormanlı köyü yakınlarında seyir halinde bulunan E.G. yönetimindeki 53 LA 562 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alırken, alevlere teslim olan araç kullanılmaz hale geldi.



Artvin’de seyir halindeki araç alev alev yandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Karadeniz’deki mayın tehdidine MCM Black Sea ile müdahale ediliyor Kuzey Saha Deniz Komutanı Koramiral Mustafa Kaya, Karadeniz’e 400’ün üzerine mayının döküldüğünü ve bunların bir kısmının zincirlerinden koparak sürüklendiğine dikkat çekerek, "MCM BLACK SEA aktivasyonuyla şimdi Bulgaristan ve Romanya Deniz Kuvvetlerimizin de katkılarıyla bu çabalarımıza ve gayretlerimize NATO şemsiyesi altında devam edeceğiz" dedi. Karadeniz’de mayın karşı tedbirlerinin önemli bir görev ifade ettiğini açıklayan Kuzey Saha Deniz Komutanı Koramiral Mustafa Kaya, "Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri çok önemli bir görev ifade ediyor. Yalnız bu Türkiye için değil NATO üyesi kıyıdaşlar içinde ve aynı zamanda NATO içinde çok önemli bir aktivasyon. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşının, sürüklenen mayın tehdidinin baş gösterdiği Karadeniz’de bu dönemde yapılan bu faaliyet hepimiz için çok büyük bir önem taşıyor" dedi. "Karadeniz’de yaklaşık 400’ün üzerinde mayın döküldüğünü ve bunların bir kısmının zincirlerinden koparak sürüklenmekte olduğunu biliyoruz" diyen Kaya, "20 civarında da mayının tespit ve imhasını kıyıdaşlarımızla birlikte yaptık. Burada Türk Deniz Kuvvetleri gerçekten sahip olduğu imkan-kabiliyetlerle çok önemli bir destek ve katkı sundu" diye konuştu. MCM BLACK SEA aktivasyonuyla Bulgaristan ve Romanya Deniz Kuvvetleri’nin katkılarıyla bu çabalara ve gayretlere NATO şemsiyesi altında devam edeceklerini aktaran Kaya, "Bu faaliyete NATO’da görevli, NATO üyesi olan kıyıdaşlar iştirak ediyorlar. Doğal olarak NATO’nun Karadeniz’deki faaliyetlerini de destekleyen çok önemli bir faaliyet. Özellikle sürüklenen mayınların tespiti ve imhası konusunda kıyıdaşların yaptığı, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu çok önemli bir aktivasyon" şeklinde konuştu. Mayının deniz ticareti ve seyrüsefer faaliyetleri için çok önemli bir tehdit olduğunu hatırlatan Mustafa Kaya, "Tabii deniz ticareti deniz üzerindeki seyrüsefer faaliyetleri için mayın çok önemli bir tehdit. Mayın tehdidi olduğunda ticaret yollarının işletilmesi ve seyrüsefer yollarının işletilmesi çok mümkün olmuyor. Çok büyük riskler taşıyor. Bunun emniyetli yapılabilmesi için sürüklenen mayınların tüm imkanlarla tespit, teşhis ve imhası gerekiyor. Şu anda bu görev grubuda bu faaliyetleri destekleyecek önemli bir unsur olacaktır" diye konuştu. Türkiye’nin NATO’da çok önemli bir aktör olduğunu aktaran Kaya, "Türkiye bildiğiniz gibi NATO’da çok önemli bir aktör. Sahip olduğu unsurlarla NATO’nun başat güçleri arasında yer alan bir ülke. Dolayısıyla biz bu yeteneklerimizi çevre denizlerimizde olduğu gibi Karadeniz’e de yansıtıyoruz. Bu MCM Black Sea faaliyetleri içerisinde de yeteneğimizi bütün unsurlarımızla ortaya koyuyoruz ve başarılı sonuçlar alıyoruz" ifadelerini kullandı.
Elazığ Elazığ’da ’Afet sonrası iyileştirme çalışmaları’ toplantısı AFAD Elazığ İl Müdürlüğünde afet sonrası iyileştirme çalışmaları toplantısı düzenlendi. Elazığ’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde koordinasyon toplantısı düzenlendi. Düzenlenen ’afet sonrası iyileştirme çalışmaları’ toplantısında, 24 Ocak 2020 Sivrice ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında hayata geçirilen yatırım ve devam eden projeler ile yürütülen süreç ele alınıp değerlendirildi. Toplantıda, ayrıca afet bölgelerinde yapılan çalışmaların durumu, ihtiyaçlar ve iyileştirme süreçleri ele alındı. Bütün işlerin AFAD koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Elazığ hem 2020 depreminde hem 2023 depreminde maalesef etkilenmiş, hasar almış illerimizden bir tanesi. 2020 yılından sonra Elazığ’da olağanüstü işler oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bakanlıklarımız, AFAD koordinasyonunda Elazığ’da çok muhteşem işler yaptı. Maalesef biz daha birinci depremin işlerini yüzde yüz toparlayamadan ikinci bir depremi yaşadık. 6 Şubat 2023 depreminden belki merkez çok etkilenmedi ama daha güney ilçelerde hasarlar oluştu. Elazığ’da hem 2020’den gelen işlerimiz hem 2023 depreminden sonra yeni başlayan, devam eden işlerimiz ile ilgili genel bir değerlendirme yapacağız. Allah’a hamdolsun Elazığ’da işlerimiz büyük ölçüde tamamlandı ama biz her vatandaşımız, her hak sahibimiz evine kavuşuncaya kadar çalışmaya durmadan devam edeceğiz. Bizim görevimiz bu. AFAD olarak da bu işlerin koordinasyonunu sağlıyoruz. Çok büyük emeği olan başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere ona bağlı TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve altyapı kuruluşları, karayolları, DSİ, İLBANK, Türk Telekom, elektrik ve gaz dağıtım şirketleri ile birçok kamu ve kuruluşunun sahada çok ciddi emeği var. Hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.
Adana Kemal Kılıç, “Layık olduğumuz yere geleceğiz” Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, “Bize yakışan sonucu ve mücadeleyi almak için çalışacağız ve layık olduğumuz yere geleceğiz” dedi. Trendyol 1.Lig’in 7. haftasında Adanspor yarın sahasında Çorum FK ile karşılaşacak. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç,” Burası benim evim, yuvam doğduğum yer. Futbola başladığı yer, ne zaman ihtiyaç olunursa bizim görevimizi gelmektir” dedi. “Yuvama geldiğim için mutluyum” Tekrardan Adanaspor’a geldiği için mutlu olduğunu belirten Kılıç, “Mutluyum tekrardan yuvama geldiğim için. İçinde bulunduğumuz durum yakışan bir durum değil. En kısa sürede çıkacağız. Ligin başı olması avantajdır. Takımlar arasında çok büyük bir puan farkı yok. Bu hafta kazanırsak 3-4 sıra yukarı çıkma ihtimalimiz var. Bize yakışan sonucu ve mücadeleyi almak için çalışacağız ve layık olduğumuz yere geleceğiz” diye konuştu. “Kötü sonuçları geçip mutlu olacağız” Taraftarların endişelenmemesi gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıç, ”İnşallah onları mutlu edecek, sevindirecek ve zevk duyacakları bir oyun anlayışıyla birkaç hafta içerisinde sahada yer almış olacağız ve kazanacağız. Bizlere her zaman destek oldular. Teşekkür ediyorum. Şu anda daha fazla desteğe ihtiyacımız var. İnşallah hep birlikte kötü sonuçları geçip mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale itfaiyesinden nefes kesen tatbikat Kırıkkale’de itfaiye ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta, trafik kazasında sıkışan yaralıların kurtarılmasından yangın söndürmeye kadar birçok senaryo başarıyla uygulandı. Ekiplerin bayrak şovuyla taçlandırdığı performans, izleyenlerden tam not aldı. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği trafik kazasında araçta sıkışan yaralılar, kısa sürede itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Tatbikatta, itfaiye ekipleri koordinesiyle tek katlı bir evde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Arama kurtarma köpeği ise kutuya gizlenen çocukları hızla bulmasıyla vatandaşların ilgisini çekti. İtfaiye erlerinin, itfaiye merdivenleriyle halat kullanarak aşağı inerken Türk bayrağını dalgalandırması, izleyenlerin beğenisini kazandı. "Onlar görev başında olduğu sürece bizler rahatız" Belediye Başkanı Ahmet Önal, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmalarına dikkat çekerek, "Nerede bir ihtiyaç, nerede doğal afet ya da yangın olsa itfaiye ekiplerimiz orada. Tatbikatta izlediğimiz bu görüntüler, onların nasıl zorlu şartlarda çalıştığını gösterdi. Tüm itfaiye personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar görev başında olduğu sürece bizler rahatız. Allah onlardan razı olsun" dedi.