YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 17:58

Borçka'da Ensar Vakfı'na Destek Veren Kaymakam Ve Belediye Başkanına Teşekkür Ziyareti

A
A
A
Borçka'da Ensar Vakfı'na Destek Veren Kaymakam Ve Belediye Başkanına Teşekkür Ziyareti

Artvin’in Borçka ilçesinde Ensar Vakfı Borçka Şubesi’nin açılışına destek veren Kaymakam ve Belediye Başkanı plaketle ödüllendirildi.
Vakıf Şube Başkanı Erkan Navdar ve beraberindekiler vakfın açılışına katkı sunan Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek ve Belediye Başkanı Aslan Atan’a ‘bakır kabartma’ plaketi sundular.
Vakıf başkanı ve kurucularını makamında kabul Belediye Başkanı Aslan Atan, “Bir hayır kurumunda çalışan Ensar Vakfının Borçka’da açılmasından dolayı memnun olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu tur dernekler Türkiye’de çok önemli görevleri yerine getiriyorlar.Hali vakti yerinde olmayanlar okuma ve kırtasiye sıkıntısı çeken öğrencilerimize okumalarına vesile olarak ülkeye faydalı birey yetişmelerine vakfın önemli çalışmaları var. Eğitim kaynaklı çalışmalarını bizde destekliyoruz” dedi.
Vakıf Şube Başkanı Erkan Navdar ise, “Vakfımızda çok sayıda öğrencimize burs, ücretsiz çay ve kahvaltı veriyoruz. Ders çalışma alanları sağlıyoruz. Şu anki imkanlarımızın doğrultusunda katkı sunmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin vatanına faydalı kişilerin yetişmesi için elimizden gelen tüm katkıları sağlamaya çalışacağız. Okumak isteyip de maddi imkanı olamayan öğrencilerimizin vakfımıza müracaat edenleri inceleyip katkı sunacağız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.