KÜLTÜR SANAT - 28 Haziran 2024 Cuma 00:29

"Midas’ın Kulakları" Ardahan’da sahnelendi

A
A
A
"Midas’ın Kulakları" Ardahan’da sahnelendi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından açık havada sahnelenen "Midas’ın Kulakları" adlı tiyatro oyunu Ardahan’da sahnelendi.


Güngör Dilmen’in yazdığı Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği oyun, açık havada PTT kavşağında sahnelendi. Oyunu, Ardahan Vali Yardımcısı Şahin Demir, Belediye Başkanı Faruk Demir ve vatandaşlar izledi. Vali Yardımcısı Demir, konuşmasında, oyunu güzel ve serin bir havada izlemenin keyfini yaşadıklarını söyledi.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede ise organizasyonun, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un katkılarıyla gerçekleştiğini belirtti.


"Midas’ın Kulakları"


Eser, güneş tanrısı Apollon ile doğa tanrısı Pan arasındaki "kim daha güçlü, kim daha usta" tartışmasının, Frigya Kralı Midas’ın hakemliğinde düzenlenen yarışmaya taşınması, mağlup ilan edilen Apollon’un bu duruma öfkelenip Midas’ın kulaklarını eşek kulağına dönüştürerek cezalandırması konu ediliyor.



"Midas’ın Kulakları" Ardahan’da sahnelendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta yarım asırdır demire hükmediyor Şırnak’ta Mustafa Atınç isimli vatandaş, ata mesleği olan demircilik işini 50 yıldır 20 metrekarelik dükkanda sürdürüyor. Şırnak’ta yaşayan 10 çocuk babası olan Mustafa Atınç (59), 50 yıldır babasından öğrendiği demircilik mesleğini yaparak ailesini geçindiriyor. Demircilik yaparak 4 çocuğunu üniversiteli yapan Atınç, mesleğinin yok olma ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Mustafa Atınç, ilk olarak dedesinin bu işe başladığını, yaklaşık 45 yıl boyunca demircilik işini yaptıktan sonra mesleği babasına bıraktığını ifade etti. Atınç, “Dedem 1940 yılı civarında bu işe başladı. Ondan sonra babam bu işi yapmaya başladı. O da 60-70 yaşına kadar bu mesleği yaptı. 1974 yılında bu yana ben yapıyorum bu işi. Genelde balta, kazma, karga, orak en çok aldığımız siparişler. Bunların haricinde 40 çeşit malzeme yapabiliyorum” dedi. Yaptığı mesleğin devam etmesini istediğini ancak teknolojinin ilerlemesi ile artık kimsenin bu işi yapmak istemediğini ifade eden Atınç, “Mesleğin devam etmesini istiyorum. Ama şu an çocuklarım bu mesleği yapmıyor. Başka işlerde çalışıyorlar. Bu işi yapamıyorlar. Bu mesleği yapanlar ne yazık ki çok az kişi kaldı. Bu iş ile ailemi geçindiriyorum. İşlerimiz çok iyi. 10 çocuğum var. 4’ü üniversite okudu. Evlenen çocuğum oldu, bekar olanlar da evde benimle birlikte yaşıyorlar. Bu meslek sayesinde çocuklarımı okutabildim. Keşke yaptığım meslek devam etseydi. Ne yazık ki kimse yapamıyor. Çocuklarım bu işi yapmıyorlar. Başka işi tercih ediyorlar. Mesleğimiz zor bir meslek. Teknolojinin ilerlemesi ile yaptığımız ürünleri de çok fazla satamıyoruz” şeklinde konuştu.
Kayseri Yunus Emre Cami hızla yükseliyor Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Gesi Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Yunus Emre Cami’nin yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmette sınır tanımayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Gesi Mahallesi’ne kazandıracağı cami için çalışmaların büyük bir gayretle devam ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Gesi Mahallemizde özellikle mezarlığa yakın olması nedeniyle bir cami ihtiyacı vardı. Cenaze namazlarının kılınması, definlerin yapılması, aynı zamanda vakit namazlarının kılınması için. Özellikle korona ve depremle birlikte bahçeli evlere olan talep arttı. Dolayısıyla burada da büyük bir yapılaşma söz konusu. Vatandaşlarımız buraya bir cami istiyordu. Hayırseverlerimiz Celal Poyraz, Sinan Poyraz, Poyraz ailesine teşekkür ediyoruz. Yunus Emre ismiyle güzel bir cami yaptırıyorlar. Şadırvanıyla, bahçesiyle, hoca eviyle çok güzel bir imkan olacak. Cenab-ı Allah helal para kazanmayı nasip etsin. Hayırlı, helal, bol kazanç versin. Herkese de böyle güzel hayırlar yapmayı nasip etsin. En kısa zamanda, yaz sonunda caminin açılışını yapacağız inşallah. Herkesi bekliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.” Hayırsever Celal Poyraz da Başkan Palancıoğlu’na cami yapımı için kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Konya Karatay Tenis Kortu yeni buluşma noktası olacak Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Ulubatlıhasan Mahallesi’ne kazandırılan Konya’nın en büyük “Kapalı Tenis Kortu” açılışa hazırlanıyor. Her yaştan insanın daha konforlu ve sağlıklı şartlarda spor yapma imkanına kavuşması ve gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla çalışan Karatay Belediyesi, Ulubatlıhasan Mahallesi’nde yapım çalışmalarını tamamladığı “Karatay Belediyesi Kapalı Tenis Kortu” açılış için gün sayıyor. Konya’nın en büyük kapalı tenis kortu özelliği bulunan ve 4 bin 915 metrekare arsa üzerinde 2 bin 916 metrekarelik alanda inşa edilen tesiste; 3 adet tenis kortunun yanı sıra soyunma ve dinlenme odaları, kafeterya, teras, otopark alanı yer alıyor. “Spor yatırımlarımızla markalaştık” Spor altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların spora ilgisini arttırmak amacıyla yapılan tesislere, Tenis Kortu’nu da eklediklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karatay’ın dört bir tarafını yeni nesil spor merkezleri ile donatmaya devam edeceklerini söyledi. “Spora yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” diyen Başkan Kılca, “Göreve geldiğimiz zaman, ilk olarak sportif hizmetlerimizi daha planlı ve sağlıklı yürütmek amacıyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Çünkü ilçemizin sportif anlamdaki güçlü potansiyelini biliyorduk ve gençlerimize fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarının farkındaydık. Spora yaptığımız dev yatırımlar sayesinde Karatay’ımızı sportif hizmetlerde marka bir ilçe konumuna ulaştırdık. Sporun her branşını destekleyen bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu noktada ilçemizde yeni bir spor alanı daha açarak Karatay Tenis Kortu’nu kazandırdık. Ulubatlıhasan Mahallemizdeki Kapalı Tenis Kortu, kapalı alanda 3 ayrı tenis kortu ile vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Yapımını tamamladığımız Tenis Kortu’muzu kısa bir süre içerisinde hizmete açacağız. Şehrimizin en büyük kapalı tenis kortumu ilçemize, şehrimize ve tüm tenis severlere hayırlı olsun” dedi.