YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 19:29

KALKINMA BAKANI YILMAZ:

A
A
A
KALKINMA BAKANI YILMAZ:

17.03.2012-Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla Ardahan’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ahsen Konferans Salonunda SODES uygulamaları tanıtım toplantısına katıldı.
Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, SODES projeleriyle insana yatırım yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“SODES’de artık bir marka haline geldi. İlk aşamada 9 ilimizde başlatmıştık. Şuan 30 ilimizde SODES projelerini uygulanır hale geldik. Burada işin özünde insan var. Kalkınma dediğimiz hadise rakamlarla ibaret bir hadise değil. Fakat asıl özü kalkınmanın insan. Kalkınmayı insan için yapıyoruz. İşin sırrı insanda. Dinamik bir nüfusunuz varsa, her türlü olumsuzluk karşısında kalkınırsınız. Bizim kalkınma anlayışımızın odağında insan var. Boş yere sağlığa, boş yere eğitime bu kadar yatırım yapmıyoruz. Yoksa sadece fiziki şeylerle uğraşırdık. Bu bir bütündür tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Fiziki şeylerin önemsiz olduğun demeye çalışmıyorum. SODES işte bu fikirden geliştirdiğimiz bir programdır.’’
SODES’la fırsat eşitliğinin ortaya çıktığını dile getiren Yılmaz, ’’Burada kilit kavram fırsat eşitliği. Bir takım fırsatlardan, imkanlardan uzak kalmış insanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Kadınlarımıza, kızlarımıza, engelli vatandaşımıza fırsat eşitliği kazandırıyoruz. Bu programlarla bir tek çocuğun gözlerinin içinin güldüğünü görebildiysek ne mutlu bize. Ben burada o gözleri gördüm. Kadınsız kalkınma olmaz. Mutlak kadınlarımız kalkınma sürecine daha fazla katılması lazım”
Sadece evde özürlüsüne bakması için 350 binden fazla aileye aşağı yukarı asgari ücret tutarında destek sunduklarını anımsatan Yılmaz, ’’İşte SODES’le de ulaşamadığımız vatandaşımıza proje bazlı ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın katılmadığı bir kalkınma sürecinin başarılı olması mümkün değildir’’ diye konuştu.
Ak Parti hükümeti olarak büyük hedeflerinin olduğunu kaydeden Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim büyük hedeflerimiz var. Bugün 800 milyar dolara yaklaşan ekonomimizi 2023’de 2 trilyon doların üzerine çıkarmak istiyoruz. Çok şükür 3 bin dolardan 10 bin dolar üzerine çıkardığımız kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarmak istiyoruz. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız? En büyük kaynağımız, coğrafyamız, tarihimiz ve insanımız. Dolayısıyla insanımıza ne kadar yatırım yapsak azdır. Şeh Edebali’nin dediği gibi, insanı yaşat ki, devlet yaşasın. Bizim devlet olarak, hükümet olarak gücümüz sizlersiniz.’’
SODES kapsamında son 2 yılda Ardahan’a 8.5 milyon lira tahsis ettiklerini hatırlatan Yılmaz, ’’Ayrıca bu bölgelerin kalkınması için SERKA ajansını kurduk. Bunlarla geri kalmış bölgelerimize pozitif destek sağlıyoruz. Ardahan Köy-Des’ten 7-8 kat nüfusuna göre daha fazla destek almış. Eskiden bir ilde lise olması çok önemli bir hadiseydi. Ama bugün her ilimizde üniversite var. Üniversitesiz ilimiz yok. 2012’de Ardahan Üniversitesi’ne verdiğimiz destek, 17.9 milyon Türk lirası. Hayvancılığın Ardahan için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Desteklerimiz hayvancılığa yönelikte devam ediyor’’ diye konuştu.
Daha sonra Ardahan Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, kara yoluyla Kars’a hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Regaib Kandili, bizlere manevi bir yenilenme fırsatı sunmaktadır" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik vurgusu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, mübarek gecenin manevi iklimine dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç ayların başlangıcında idrak edilen Regaib Kandili’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Regaib Kandili’nin duaların kabul olduğu, gönüllerin arındığı müstesna zamanlardan biri olduğunu belirten Büyükkılıç, "Bu gece vesilesiyle milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum. Yüce Allah’tan bu gecenin tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini niyaz ediyorum" dedi. Kayseri’nin farklı medeniyetlerin buluştuğu kadim bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, böylesi anlamlı gecelerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade ederek, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu gecede yardımlaşma, paylaşma ve kardeşlik duygularımızı daha da artırmalıyız. Daha huzurlu bir Kayseri ve daha güçlü bir Türkiye için dualarımızı eksik etmeyelim" ifadelerini kullandı. Regaib Kandili’nin aynı zamanda Ramazan ayının müjdecisi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, "Üç ayların başlangıcında yer alan Regaib Kandili, bizlere manevi bir yenilenme fırsatı sunmaktadır. Bu mübarek zamanları dua, tövbe ve ibadetlerle en güzel şekilde değerlendirmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin" şeklinde konuştu. Başkan Büyükkılıç, mesajının sonunda tüm Kayserililerin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ederek, "Bu gecenin gönüllerimize huzur, evlerimize bereket, hayatlarımıza umut getirmesini diliyorum. Regaib Kandili’miz mübarek olsun" temennisinde bulundu.
Amasya Türkiye’nin en eski kadastro davası 75 yıl sonra sonuçlandı Amasya’da 1951 yılında açılan dava aradan geçen 75 yıl sonra sonuçlandı. Bir arazinin tapu tescili için açılan dava, davacılardan vefat edenlerin olması ve yapılan itirazlar üzerine yıllardır devam ediyordu. Türkiye’nin devam eden en eski tarihli davası olarak kayıtlara geçen dava, ‘Davacı’ filmini akıllara getirdi. ‘Sıfır Kadastro Dosyası’ hedefi doğrultusunda çözüldü 1951 yılında açılan ve açılmadan öncesine de uzanan 3 parselli toplam 126 dönümlük arazinin tapu tescili davası, aradan geçen 75 yılın ardından halen devam ediyordu. Amasya Kadastro Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’nın ‘Sıfır Kadastro Dosyası’ hedefi doğrultusunda yıllardır sonuç alınamayan davayı çözüme kavuşturdu. Davacı filmi gerçek oldu Amasya’nın Suluova ilçesine bağlı Salucu köyündeki bir arazi üzerinde hak iddia edilmesi nedeniyle açıldığı günden bu yana vefat edenler ve yapılan itirazlardan dolayı sürekli olarak uzayan davada en son 348 taraflı bulunuyordu. Aradan geçen süre zarfında hakim, avukat ve tarafların değiştiği, vefat edenlerin de bir hayli çok olduğu dava akıllara ise başrolde Kemal Sunal’ın olup çok sayıda usta oyuncunun da kadroda yer aldığı 1986 yılında yayınlanan ‘Davacı’ filmini getirdi. Davalı taraflardan Mustafa Küçük (50) çocukluk yıllarında izledikleri ‘Davacı’ filmine o yıllarda güldüklerini, şimdi ise aynı durumda kendilerinin bulunduğunu belirtti. 1980 yılında vefat eden İstiklal Savaşı gazisi dedesi Hasan Arıkan’ın 1945 yılında parasını ödeyip tapusunu aldığı araziye itiraz üzerine 1951 yılında görülmeye başlayan davanın bu yıla kadar sürdüğünü hatırlatan Mustafa Küçük, "Kazandığımız bu dava Türkiye’nin en eski kadastro davasıymış. Bizde yeni öğrendik. Kemal Sunal’ın ‘Davacı’ filmi gerçek oldu" dedi. Kadastro davalarının en uzun süren dava türü olduğunu anlatan Avukat Filiz Alakuş ise, "Yıllar önce açılmış davalarda vefat durumunda yeni mirasçılar ve yeni hak iddia edenler davaya dahil olurlar. Bu dava 75 yıllık bir dava. Kadastro davalarının en eskisi olduğu bize söylendi" diye konuştu.