KÜLTÜR SANAT - 12 Eylül 2024 Perşembe 16:35

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sinemaseverleri selamlamaya hazırlanıyor

A
A
A
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sinemaseverleri selamlamaya hazırlanıyor

Bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dopdolu bir programla merhaba demeye hazırlanıyor. Coşkulu bir heyecana sahne olacak festival, sinemanın tüm renklerini kuşatan bir programla sinemaseverleri selamlayacak.


Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Sinemaseverlere dopdolu bir program ile selamlamaya havırlanan festivalde. Yönetmen Jannis Alexander Kiefer’in anlamlı ve etkili bir görsel dil kullanarak zenginleştirdiği, küçük bir topluluğun hikayesi üzerinden Almanya tarihine trajikomik bir bakış sunduğu “Another German Tank Story / Başka Bir Alman Tankı Hikayesi”, İngiliz yönetmen Mike Leigh’in Oscar adayı Marianne Jean-Baptiste (Secrets & Lies) ile yeniden bir araya gelerek modern aile yaşamına dair cesur ve derinlemesine bir bakış sunduğu ve dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan “Hard Truths / Acı Gerçekler”, Paolo Sorrentino’nun özgürlüğe, Napoli’ye ve aşkın tüm yüzlerine, doyumsuz bir tutkuyla dolu bir kadının destanını anlattığı ve dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan “Parthenope / Parthenope” sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.



Yarışma dışı seçki filmleri


Ayrıca Vahid Vakilifar’ın bir zamanlar tiyatroda kısa süreli bir başarı elde etmiş, ancak o parlak günleri geride kalmış bir oyuncu olan Elias’ın yaşadığı sağlık sorunlarını anlattığı “Rhinoceros Conquered The Middle East / Gergedanlar Orta Doğu’yu Fethetti”, Koen Mortier’in Geert Taghon’un romanından uyarladığı ve şiddetin hakim olduğu ailesinin evinden alınan Liam’ın travmatik hikayesi anlatan “Skunk / Porsuk”, Coralie Fargeat’ın Hollywood yıldızı ikonunu tersyüz eden ve dünya prömiyerini 77. Cannes Film Festivali’nde yaparak “En İyi Senaryo Ödülü” alan “The Substance, / Cevher” ve Greg Kwedar’in Toronto Film Festivali’nde görücüye çıkan ve sanatın gücünü beklenmedik bir açıdan, estetik ve gerçekçi bir dille anlattığı “Sing Sing” filmleri festivalin yarışma dışı seçkisinde yer alacaklar.



Dalva, Megalopolis ve Kör Nokta özel gösterimde


Özel gösterimiyle seyirciyi selamlayacak olan filmler arasında ise bu yıl; Fransız yönetmen Emmanuelle Nicot’un babasının etkisi altında büyüyen bir çocuğun tekrar sevmeyi öğrenme ihtiyacını irdelediği, bol ödüllü ilk uzun metrajı “Dalva / Dalva” Francis Ford Coppola’nın; Yeni Roma şehrinin yeniden inşası için çalışan, yetenekli mimar ile onun fikirlerine karşı çıkan belediye başkanının çatışmasını hikâye eden ve dünya prömiyerini 77. Cannes Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yapan “Megalopolis / Megalopolis” ve ve Ayşe Polat’ın karmaşık bir komplo, paranoya ve kuşaklar arası travma ağını odağına aldığı ve dünya prömiyerini Berlinale’nin Panaroma bölümünde yaptığı son filmi “Im Toten Winkel / Kör Noktada” bulunuyor.



Sınırlardan Sınırsızlığa: Ufkun Ötesinde (Beyond the Horizon)


Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu bölüm ile sinemanın gücünü ve toplumsal meselelere ışık tutma kapasitesini bir kez daha ortaya koyuyor. Farklı coğrafyalardan gelen yapımlar ile ortak sorunlara tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşarak, izleyicilere evrensel bir insanlık deneyimi sunmayı hedefleyen festival, insanın sınırlarla çevrili ve bu sınırların ötesine geçme çabasını anlattığı filmlerle sinefellere “Sinemanın sınırları nerede sona erer?” cevabını arayacak. Giovanni C. Lorusso’nun “Song of All Ends / Tüm Sonların Şarkısı”, Abbas Amini’nin “Endless Borders / Sonsuz Sınırlar”, Dmytro Moiseiev’in “Grey Bees /Boz Arılar” Ali Kerem Gülermen’in “Yakamoz / Yakamoz”, Omar Elemawi’nin “Is Anyone Alive? / Sesimi Duyan Var Mı?” Agnieszka Holland’ın “Green Border / Yeşil Hudut”, Hany Abu-Assad’ın “Omar/Omar” fimleri sinemaseverleri festivalin her bir karesinde başka bir insanın gözünden dünyayı görmeye davet ediyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon heyecanı başladı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon, bugün oynanan 6 karşılaşma ile başladı. Son şampiyon Real Madrid, Stuttgart’ı 3-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başlarken, Bayern Münih günün en gollü maçında Dinamo Zagreb’i 9-2’lik skorla yendi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2024-2025 sezonu, ilk kez düzenlenen lig formatında ilk hafta maçlarıyla başladı. Günün ilk karşılaşmaları olan 19.45 seansında milli futbolcu Kenan Yıldız’ın formasını giydiği Juventus, konuk ettiği PSV Eindhoven’ı 3-1 mağlup etti. Takımının ilk golünü kaydeden Kenan, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golüne imza atarken aynı zamanda maçın oyuncusu seçildi. Diğer müsabakada ise İngiliz ekibi Aston Villa, Galatasaray’ı eleyerek turnuvaya katılan İsviçre temsilcisi Young Boys’u deplasmanda 3-0 yendi. 11 gollü maçta kazanan Bayern Münih Alman ekibi Bayern Münih günün en gollü maçında, Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’i 9-2’lik skorla mağlup etti. Bayern Münih’e galibiyeti getiren golleri Harry Kane (4), Michael Olise (2), Raphael Guerreiro, Leroy Sane ve Leon Goretzka kaydetti. Zagreb’in gollerini ise Bruno Petkovic ve Takuya Ogiwara attı. Karşılaşmada kaydettiği 4 golün 3’ünü penaltıdan bulan Bayern Münih’in forveti Harry Kane, Şampiyonlar Ligi tarihinde penaltıdan hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. Son şampiyon Real Madrid galibiyetle başladı Devler Ligi’nde 2023-2024 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Real Madrid, yeni sezonun ilk maçında Alman ekibi Stuttgart’ı 3-1 yendi. İspanyol temsilcisine galibiyeti getiren goller Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Endrick’ten geldi. Stuttgart2ın tek golünü ise Deniz Undav attı. Real Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Güler, 75. dakikada Rodrygo’nun yerine oyuna dahil oldu. Liverpool, Milan’ı 3-1 yendi Günün bir diğer önemli maçında Liverpool, Milan’ı 3-1’le geçti. Liverpool’un gollerini Ibrahima Konate, Virgil van Dijk ve Dominik Szoboszlai atarken, Milan’ın golü Christian Pulisic’ten geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün toplu sonuçları şöyle: 19.45 Young Boys - Aston Villa: 0-3 19.45 Juventus - PSV Eindhoven: 3-1 22.00 Milan - Liverpool: 1-3 22.00 Bayern Münih - Dinamo Zagreb: 9-2 22.00 Real Madrid - Stuttgart: 3-1 22.00 Sporting CP - Lille: 2-0
Karabük Safranbolu’da "Okul Servis Araçları ile Güvenli Taşıma" Toplantısı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Okul Servis Araçları ile Güvenli Taşıma" Toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu başkanlığında İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Şube Müdürü Ayhan Özeken ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın katılımlarıyla Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda, taşımalı eğitim çerçevesinde öğrencilerin sağlıklı, güvenli, mutlu bir şekilde okullara erişimlerinin sağlanması, taşımalı eğitim işlemlerinin sağlıklı ve düzenli yürütülebilmesi amaçlanıyor. Toplantıda taşımalı eğitim öğrencilerinin sorunları, yaşanan aksaklıklar, çözüm önerileri, okul servis araçlarının denetimi konuları, okul servis araçları yönetmeliği, okul servis araçlarında aranacak şartlar ve şoför/rehber personelinin görev ve sorumlulukları üzerinde duruldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Küçükzoroğlu, "2024-2025 eğitim öğretim yılı hepimiz için hayırlı olsun. En değerli varlıklarımız evlatlarımızın canını sizlere emanet ediyoruz. Bizler öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sizlerin de öğrencilerimizin servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak için elinizden geleni yapmanız gerekmektedir. Bir problem yaşadığınızda bizlere ulaşabilirsiniz. Kazasız belasız, öğrencilerimizin güven içinde okullarına ulaştığı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Toplantıya katılan tüm servis şoförlerimize, rehber personellerimize ve kooperatif yetkililerimize teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum" dedi.