SAĞLIK - 24 Eylül 2024 Salı 12:07

Sinüzit, nezle, soğuk algınlığı ve alerjik rinit için burun spreyi önerisi

A
A
A
Sinüzit, nezle, soğuk algınlığı ve alerjik rinit için burun spreyi önerisi

Prof. Dr. Cemal Cingi, Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E), okaliptüs, gliserin ve deniz tuzlu su içeren burun spreyinin sinüzit, nezle, soğuk algınlığı ve alerjik rinit tedavisine yardımcı olarak kullanılabileceği bildirdi.


İstanbul’da düzenlenen bir organizasyonda 200’ün üzerinde doktor, eczacı, sağlık profesyoneli ve akademisyen bir araya gelerek fenolik değeri yüksek Anadolu propolisinin ve saf Anadolu propolisi içeren yeni ürünlerin üzerine detaylı bilgiler paylaştı. Gecede yapılan konuşmalar ve paylaşılan bilgiler, bilim ve doğanın uyumunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Toplantıda konuşan Prof. Dr. Cemal Cingi, "Arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendiren çeşitli klinik çalışmalar, bu bileşiklerin bağışıklık sistemi desteğinden, enfeksiyon önleyici özelliklere kadar geniş bir yelpazede faydalar sunduğunu göstermiştir. Özellikle, propolisin antiviral ve antibakteriyel etkileri üzerine yapılan araştırmalar, bu maddenin soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonları ve çeşitli kronik inflamatuar hastalıklarda destekleyici bir rol oynayabileceğini ortaya koymaktadır. Arı ürünlerinin sağlık alanındaki potansiyelini daha iyi anlamak ve bu doğal bileşenlerden en üst düzeyde fayda sağlamak için çalışmalarımızı üniversite iş birlikleri ile titizlikle yürütüyoruz. Bu ürünler, güncel bilimsel veriler ışığında geliştirildiği gibi, aynı zamanda yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Amacımız, toplum sağlığına katkıda bulunacak yenilikçi ve doğal çözümler sunmaktır" dedi.


Prof. Dr. Cingi, ayrıca lansmanda tanıtılan burun spreyinin iyileştirici özelliğine dikkat çekerek, “Alerjik rinite karşı etkisi 10 bin hastada kanıtlanmış ve Sağlık Bakanlığı onaylı burun spreyi, Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E), okaliptüs, gliserin ve deniz tuzlu su içeriyor. İçeriğindeki gliserin sayesinde burun içini nemlendirerek rahat nefes almayı kolaylaştırıyor. Ayrıca; sinüzit, nezle, soğuk algınlığı ve alerjik rinit tedavisine destek sağlamak amacıyla kullanılıyor” ifadelerini kullandı.


Toplantıda Bee&You PhenoliX CEO’su Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, kuruluş hikayelerini ve arılardan gelen doğal içeriklerle özenle geliştirilen yeni ürün serisinin içeriklerini katılımcılarla paylaşarak, markanın hedeflerini ve misyonunu vurguladı.


Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Her geçen yıl, uzman ekibimiz ile yeni ürünler geliştirmeye devam ettik. 11 yıl sonra bugün, yine bir ilki gerçekleştiriyor ve yenilikçi, doğal, patentli formüllerimizle geliştirdiğimiz yepyeni ürünlerimizi tüketiciler ile buluşturuyoruz” diye konuştu.


Geceye katılan uzmanlar, "Kovandan sofraya" izlenebilir ve güvenilir ürünler geliştirilmesinin önemini vurguladı. Yeni teknolojiler kullanılarak geliştirilen bu ürünlerin arıcılık sektörüne sağladığı katkılar Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenada tanınması yönündeki çalışmaları takdirle karşılandı. Lansmanda tanıtılan ürünler arasında yer alan saf Anadolu propolisi içeriğine sahip damlalar, boğaz spreyleri ve çocuklara özel formüller, sağlık profesyonelleri tarafından ilgiyle incelendi.



Sinüzit, nezle, soğuk algınlığı ve alerjik rinit için burun spreyi önerisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ, Bartın Çayı Havzasını iklim değişikliğine uyum hedefiyle haritalandırıyor Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki BİRUS Projesi kapsamında Bartın Çayı Havzasının haritalama ve planlama çalışmaları çerçevesinde değerlendirme toplantısı düzenlendi. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. İklim değişikliğiyle birlikte Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasının hedeflediği projenin ikinci aktivitesi kapsamında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Bartın Çayı Havzasında sel ve taşkını önleme amacıyla yapılması planlanan haritalama ve planlama çalışmalarına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. BİRUS proje ekibi ile birlikte proje ortakları Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesi ile paydaş kurumlardan yetkililerinin yer aldığı toplantıda, Bartın Çayı havzasının yağış rejimlerindeki değişimlere olan uyumunun güçlendirilmesine yönelik yapısal ve yapısal olmayan doğal çözüm önerilerinin muhtemel etkileri de değerlendirildi. Akıllı sistemlerin geliştirileceği, iklim değişikliğine uyum stratejileri oluşturmak için yağmur suyu hasadı ve yeşil çatı uygulamalarının yapılacağı projede ayrıca proje danışmaları tarafından süreç hakkında bilgiler verilerek planlanan çalışmalara yönelik görüşler bildirildi. Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü, 10. Bölge Müdürlüğü, Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bartın İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DSİ 233. Şube Müdürlüğü, Bartın Orman İşletme Müdürlüğü, Ulus Orman İşletme Müdürlüğü, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve Bartın Meteoroloji Müdürlüğünden yetkililer katıldı.
Antalya Antalya’da 17 ton bozuk tavuk ele geçirildi Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin Antalya’daki gıda denetimlerinde halk sağlığını tehdit eden ürünler ele geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin Antalya’da gerçekleştirdiği denetimlerde, son tüketim tarihi / tavsiye edilen tüketim tarihi geçmesine rağmen makine ile yeni tarih kodlanan ve yabancı dilde etiket yapıştırılarak ihraç edilmeye hazır hale getirilen binlerce ithal çikolata, bisküvi ve meyve konservesi gibi gıda maddesi ele geçirildi. Tüketim tarihi geçmiş 65 bin 662 adet ürün tespit edildi Aksu ilçesi Çamköy Mahallesi’nde A.S. ve B.D. isimli kişilere kiralanan bir depoda, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince denetim ve kontroller yapıldı. Ekiplerin gerçekleştirdiği incelemelerde, söz konusu depoda son tüketim tarihi / tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş 65 bin 662 adet geneli ithal çikolata, bisküvi, enerji içeceği, dilimli ananas konservesi ve pembe zencefil turşusu gibi gıda ürünleri tespit edildi. İncelemelerde, işletme içerisinde bulunan selülozik tiner ile silinen ürün ambalajlarındaki eski S.T.T./T.E.T.T. bilgilerinin Inkjet kodlama makinası ile değiştirildiği tespit edildi. Ayrıca, genelde 2023 olan S.T.T. ve T.E.T.T. bilgilerinin 2025 olarak yeniden kodlandığı, kodlama işlemleri tamamlanan bazı ürünlerin satışa hazır hale getirildiği, birçok ürünün S.T.T. ve T.E.T.T. bilgilerinin ise silinme aşamasında olduğu belirlendi. Dilimli ananas konservesi ve pembe zencefil turşusu adlı ithal ürünlerin etiketi üzerinde yapılan incelemede ise Tarım ve Orman Bakanlığı kayıtlarında alkolsüz içecek üretimi yapmak üzere faaliyet izni bulunan bir firma tarafından üretildiğine ilişkin bilgi tespit edildi. Öte yandan, söz konusu firmanın gıda güvenliği bilgi sisteminde fermente salamura ürün üretimi ve meyve sebze işleme faaliyeti için kaydının olmadığı belirlenirken söz konusu ürünlerin üretim yeri ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadı. Ekiplerin denetim yaptığı işletmede ayrıca, S.T.T./ T.E.T.T. bilgileri yeniden kodlanmış ve kolilenerek satışa hazır hale getirilmiş ürünlere Rusça etiketler yapıştırıldığı tespit edildi. Para cezası yakalandı Bu işlemin, etiketlerde yapılacak kodlama sonrası ürünlerin ihraç edilmesine yönelik yapıldığı değerlendirildi. Birçok ürüne kemirgenler tarafından zarar verildiği tespit edilen işletmede ele geçirilen gıda maddeleri muhafaza altına alındı. Ayrıca, tüketim için uygun olmayan gıdaları piyasaya arz eden sorumlular hakkında kamunun sağlığına dair suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu Ayrıca, Bakanlıkça belirlenen hijyen esaslarına aykırı faaliyet göstermeleri nedeniyle sorumlular hakkında 5996 sayılı Kanunun 41. maddesinin (a) bendi kapsamında 29 bin 234 TL, Bakanlığa kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren işletme hakkında aynı maddenin (c) bendi kapsamında 14 bin 595 TL ve son tüketim tarihi geçmiş ürünleri satan işletme hakkında yine aynı maddenin (d) bendi gereğince 14 bin 595 TL para cezası uygulandı. 17 ton bozuk tavuk ürünü Öte yandan, Kepez ilçesi Altınova/Sinan Mahallesi’nde bir işletmeye ait depoda, il ve ilçe müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince yapılan denetim ve kontrollerde de bakanlıktan onaysız olarak tavuk parçalama faaliyetinde bulunulduğu tespit edildi. Yapılan incelemede, hijyen şartlarını sağlamayan depo içerisinde 17 ton son tüketim tarihi geçmiş, kokuşmuş, bozulmuş, marka ve parti numarası olmayan tavuk, tavuk kıyması ve kemik parçaları tespit edildi. Mekanik kıyma makinesi, parçalama tezgahları ve kıyma tambur makinesi bulunan işletmede, depolanmış şekilde çok fazla miktarda tavuk kıyması da ele geçirildi. Buradan hareketle son tüketim tarihi geçmiş tavukların söz konusu işletmede kıyma haline getirilerek tekrar piyasaya sürüldüğü değerlendirilerek iş yerinde bulunan tüm ürünler imha edildi. Söz konusu işletmeye aynı şekilde 5996 sayılı kanun kapsamında idari yaptırımlar uygulandı.