EKONOMİ - 28 Ocak 2025 Salı 15:08

MATSO’dan Manavgat’a lezzet atağı: Yerel ürünler markalaşacak

A
A
A
MATSO’dan Manavgat’a lezzet atağı: Yerel ürünler markalaşacak

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Antalya Gastronomi Platformu üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda Manavgat’ın gastronomi potansiyelinin ön plana çıkarılması ve coğrafi işaretli ürünlerin artırılmasının bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.


Manavgat’ın sahip olduğu eşsiz gastronomi zenginlikleri ve coğrafi işaret potansiyeli, Antalya Gastronomi Platformu üyeleri ve MATSO (Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası) iş birliğiyle masaya yatırıldı. Toplantıda, Manavgat’ın sadece turistik değerleriyle değil, yerel lezzetleriyle de tanıtılması gerektiği vurgulanırken, bölgeye özgü ürünlerin ulusal ve uluslararası arenada birer marka haline gelmesi hedeflendi.


MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, gurmeler Murat Atay ve Ayhan Mortepe ile Akdeniz Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı. Görüşmelerde, Manavgat’a özgü yöresel ürünlerin envanteri çıkarılarak bu ürünlere coğrafi işaret alınması için detaylı bir çalışma yapılması kararlaştırıldı.



Lezzetlerle bir marka oluşturmak


MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, toplantıda yaptığı konuşmada gastronomi turizminin bölge için önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Manavgat sadece doğal güzellikleri ve tarihiyle değil, aynı zamanda lezzetleriyle de hatırlanmalı. Yerel mutfağımızın uluslararası platformlarda tanıtılması, hem turist sayısında artış sağlayacak hem de yerel işletmelerin ekonomisini güçlendirecektir. Coğrafi işaret tescilli ürünlerimizin artırılması, bölgemizin ekonomik kalkınmasında uzun vadeli fayda sunacaktır.”


Gastronomi ve tanıtım çalışmalarının turistlerin tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör, bu alandaki her çalışmayı destekleyeceklerini belirtti.



Gurmelerden destek


Gurmeler Murat Atay ve Ayhan Mortepe, Manavgat’a özgü yöresel lezzetlerin daha fazla ön plana çıkarılması ve tanıtım çalışmalarına destek vereceklerini açıkladı. Yerel ürünlerin gastronomi turizmi için cazibe noktaları sağlayabileceği üzerinde duran gurmeler, coğrafi işaret alabilecek ürünlerin tespitinde de katkı sağlayacaklarını ifade etti.



Manavgat’ın gastronomi değerleri yerinde incelendi


Toplantının ardından heyet, Manavgat’ın yerel üretim süreçlerini yerinde gözlemlemek amacıyla işletme ziyaretleri gerçekleştirdi. Bölgede üretilen tahinin yapım aşamaları incelenerek, üretim süreci ve hizmet anlayışı hakkında bilgi alındı. Bunun yanı sıra, farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler de ziyaret edilerek, yerel değerlerin ekonomik kalkınmaya olan katkısı değerlendirildi.



MATSO’dan Manavgat’a lezzet atağı: Yerel ürünler markalaşacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Terme markasını güçlendireceğiz" Fen ve temizlik işleri personelleriyle iftarda bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Terme markasını güçlendireceğiz. Bu şehri hak ettiği değere kavuşturacağız" dedi. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, fen ve temizlik işleri personelleriyle birlikte iftar yaptı. İftar programına Başkan Kul’un yanı sıra belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve birim bünyesinde çalışan personeli katıldı. İftar öncesi masaları tek tek dolaşarak personelle sohbet eden Başkan Kul, tüm katılımcılarla ramazanın bereketini paylaştı. "Önce Terme, önce Termeliler" İftar sonrası yaptığı konuşmada belediye personelinin katkılarıyla geçen bir yılı değerlendiren Başkan Şenol Kul, "Terme’deki her projede, her çözümde, her işte belediyemizin itibarını yükselten sizlersiniz. Artık, Terme’mizin her köşesinde hizmetlerimizin yankılarını duyuyoruz. Bizim hedefimiz, her yaşta, her kesimden insana hitap eden ve ‘önce Terme, önce Termeliler’ diyen bir belediye olmak. Bu başarının arkasında yatan en önemli faktör de sizlerin özverili çalışmalarıdır" ifadelerini kullandı. "Belediyecilik fedakarlık ister" Kendisinin de muhtar bir babanın çocuğu olduğunu aktaran Başkan Kul, "Yerel yönetim hizmetleri hepinizin bildiği gibi fedakarlık ve özveri isteyen önemli bir hizmet şeklidir. Yapılan bu çalışmaların gerçekleşmesinde ve yürütülmesinde; işçisinden memuruna, birim müdüründen başkan yardımcısına kadar herkesin önemli katkısı vardır. Bu yeni dönemde de hizmetlerin devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için birlik ve beraberlik içinde olacağız. Termelilere en güzel hizmetleri ulaştırmak için azami gayreti göstereceğinize olan inancımın tam olduğunu belirterek, davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu. "Terme markasını güçlendireceğiz" Başkan Kul, konuşmasına Terme’nin geleceği ve belediyenin yeni hedefleriyle devam etti. "Terme markasını güçlendireceğiz. Bu şehri hak ettiği değere kavuşturacağız. Termeli olmayı bir ayrıcalık, Terme’de yaşamayı bir cazibe haline getireceğiz. Bunun için tüm ekip olarak hep birlikte çalışacağız" diyen Kul, Terme halkı ve belediye çalışanlarıyla el birliğiyle ilçenin geleceğini şekillendireceklerini sözlerine ekledi.