ASAYİŞ - 19 Haziran 2024 Çarşamba 17:24

Düden Şelalesi’ne tatilci akını

A
A
A
00:00
00:00
HD

Kurban Bayramı’nın son gününde Düden Şelalesi’nin denizle buluştuğu nokta tatilcilerin akınına uğradı. Yasak olmasına rağmen çitlerin diğer tarafına geçen bazı tatilciler yine tehlikeye davetiye çıkardı.

 

 

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Antalya’yı tercih edenler yerli ve yabancı tatilciler bayramın son gününde Konyaaltı Sahili’nin ardından Düden Şelalesi’nin deniz ile buluştuğu noktaya akın etti. Hissedilen nem oranının yüzde 75, hava sıcaklığının ise 39 derece olarak ölçüldüğü kentte Antalyalılar ile kente gelen yerli ve yabancı turistler sahillere akın ederken tatilcilerin bir diğer uğrak noktası ise Düden Şelalesi’nin deniz ile buluştuğu nokta oldu. Tatilciler şelalenin eşsiz manzarası eşliğinde fotoğraf çekindi. Bazı turistler yasak olmasına rağmen korkulukları aşarak kayalıkların uç noktasında tehlikeye aldırmadan fotoğraf çekti. Bayramın son gününü balık tutarak geçirmek isteyen bazı vatandaşlarda kayalıklardan aşağıya inerek şelalenin altında balık tuttu.

Ramazan Bozca - Faik Güven Yılmaz



Düden Şelalesi’ne tatilci akını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gürcistan’daki uçak kazasında şehit olan askerlerin naaşları Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait "C130" tipi askeri uçağında şehit olan 20 askerin naaşları, Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. 11 Kasım’da Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönmek için havalanan ve Gürcistan hava sahası sınırları içinde düşen TSK’ya ait "C130" tipi askeri kargo uçağında şehit olan 20 askerin naaşını taşıyan "A400M" tipi askeri uçak, Ankara’da yer alan Mürted Askeri Havalimanı’na iniş yaptı. Şehitlerin cenazesi otopsi için havalimanından alınarak polis konvoyu eşliğinde Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Şehitler için yarın resmi cenaze töreni yapılacak. Kahraman şehitlerin isimleri ise şu şekilde: "Yarbay Gökhan Korkmaz, Binbaşı Serdar Uslu, Binbaşı Nihat İlgen, Üsteğmen Cüneyt Kandemir, Üsteğmen Emre Mercan, Astsubay Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ümit İnce, Astsubay Başçavuş Hamdi Armağan Kaplan, Astsubay Başçavuş Burak Özkan, Astsubay Başçavuş İlker Aykut, Astsubay Başçavuş Akın Karakuş, Astsubay Başçavuş Emrah Kuran, Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız, Astsubay Üstçavuş Emre Altıok, Astsubay Üstçavuş Berkay Karaca, Astsubay Üstçavuş Burak İbbiği, Astsubay Üstçavuş İlhan Ongan, Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Yasir Kuyucu, Uzman Çavuş Cem Dolapcı, Uzman Çavuş Emre Sayın." Şehitleri Türk bayraklarıyla karşıladılar Adli Tıp Kurumu önüne gelen vatandaşlar, kahraman şehitleri ellerindeki Türk bayraklarıyla karşıladı. Hep bir ağızdan "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyen vatandaşlardan bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Van Vanlı ailelerin evlat nöbeti 112’nci haftasında sürüyor Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı evlat nöbeti Van’da 112’inci haftasında devam ediyor. Çocukları farklı tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 35 aile, ellerinde Türk bayraklarıyla DEM Parti Van İl Başkanlığı binasına yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Daha önce düzenlenen eylemlerde PKK ve parti aleyhine slogan atan aileler, bu kez herhangi bir slogan kullanmadı. DEM Parti Van İl Başkanlığı binasından da bu kez de eylemlere karşı müzik açılmadı. Eylemlere kardeşi Rahim için 8 yıldır katıldığını söyleyen Mehmet Sıddık Çiftçi, daha önce Diyarbakır’da, ardından Van’da eylemlere katıldığını belirtti. 8 yıldır kardeşinden hiçbir haber alamadığını söyleyen Çiftçi, "Kardeşim bedensel engelliydi. Şemdinli ilçesinde okula gidiyordu. İlçe merkezinden köye gelirken kaçırıldı. Kardeşime buradan sesleniyorum; gelin devlet güçlerimize teslim olun" dedi. Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olanlara rahmet, ailelerine sabır dileyen Abdullah Arslan ise kardeşi Fatih için eylemlere katıldığını söyledi. Bu vatan için çok şehitler verildiğini, güvenlik korucusu olarak kendisinin de 26 yıl boyunca bu görevi yaptığını belirten Arslan, "Kardeşim de Balıkesir’de üniversite okuyordu. Kendisini kandırarak götürdüler. Bir daha da haber alamadık. Buradan kardeşime çağrıda bulunuyorum; inşallah bu süreç başarıya ulaşır. Böylece benim kardeşim de gelip ailesine kavuşur inşallah" diye konuştu.