ASAYİŞ - 20 Ekim 2024 Pazar 23:50

Daha önce 4 kez yangın çıkan metruk gecekondu bir kez daha yandı

A
A
A
Daha önce 4 kez yangın çıkan metruk gecekondu bir kez daha yandı

Antalya’da metruk bina çıkan yangın sonucu küle döndü. Uzun süredir kullanılamayan ve madde bağımlılarının mekanı olduğu öğrenilen boş ikametin daha öncede 4 kez yandığı öğrenildi.


Yangın, saat 19.00 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi 48 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan metruk bir gecekonduda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın gecekondunun bahçe kısmında bulunan ağaçlara da sıçradı. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durumu bildirmeleri üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin kısa sürede müdahalesi ile alevler çevrede bulunan diğer ikametlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatırken, madde bağımlıları tarafından da kullanılan metruk gecekondu da daha öncede 4 kez yangın çıktığı öğrenildi.



Daha önce 4 kez yangın çıkan metruk gecekondu bir kez daha yandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin Artvin’de kar nedeniyle araçlarıyla mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı Artvin’in Şavşat ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yayla yolunda mahsur kalan 4 kişi, arama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı. Edinilen bilgilere göre, olay ilçeye bağlı Büyükoba Yaylası Sarıçayır mevkide meydana geldi. Hakan Tatar, Çetin Tatar, Özkan Tatar ve Aykut Cancıoğlu’nun içinde bulunduğu araç, yayla yolunda aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyerek yolda kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, İl Özel İdaresi ve Şavşat Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Arazi araçlarıyla zorlu koşullarda bölgeye ulaşan arama kurtarma ekipleri, bir saatlik çalışma sonucunda araçta mahsur kalan 4 kişiye ulaştı. Kurtarılan kişilerin güvenliğini sağlayan ekipler, halatlar yardımıyla kara saplanan aracı da kurtardı. “Bir saat içinde çalışma sonucu mahsur kalanları kurtardık” Olayla ilgili açıklama yapan Şavşat Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Fatih Kaya, Artvin Valiliği ve AFAD Koordinasyon Merkezi’nden gelen ihbar üzerine 3 araç ve 14 kişilik bir ekiple yola çıktıklarını belirtti. Kaya, “Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda mahsur kalan kişileri ve araçlarını güvenli bir şekilde kurtardık” dedi. Bölgedeki kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken kar yağışının devam ettiği ve yayla yollarında dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.
Manisa Manisa’da feci kaza... Kavşakta iki otomobil çarpıştı: 2’si ağır 6 yaralı Manisa’nın Kula ilçesinde karayolunda seyir halindeki otomobilin, kavşaktan çıkarak karayoluna bağlanmak isteyen başka bir otomobile çarpması sonucu 6 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kaza sebebiyle İzmir-Ankara D300 karayolunun İzmir istikameti bir süre trafiğe kapalı kaldı. Kaza, saat 22.30 sıralarında İzmir-Ankara D300 karayolu Gökçeören çevre yolu kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Uşak’tan İzmir istikametine seyir halinde olan İbrahim Can Kaya idaresindeki 35 BYZ 84 plakalı otomobil ile, Gökçeören çevre yolundan D300 karayoluna bağlanmak isteyen Alim Avcı idaresindeki 35 HN 288 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki otomobil de savrulurken, 35 BYZ 84 plakalı otomobilin sürücüsü İbrahim Can Kaya ve otomobilde yolcu olarak bulunan Fikri Kaya, Fatma Kaya ve Yasemin Kaya ile 35 HN 288 plakalı otomobilin sürücüsü Alim Avcı ile otomobilde yolcu olarak bulunan Yüksel Akbaba yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, ambulans, jandarma ve trafik polisleri sevk edildi. Kendi imkanları ile araçlarından çıkan yaralılardan Fatma Kaya ve Fikri Kaya ilk müdahalesi olay yerinde yapılmasının ardından Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar Yüksel Akbaba, Alim Avcı, İbrahim Can Kaya ve Yasemin Kaya ise Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Her iki hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Alim Avcı ve Yasemin Kaya’nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan kaza sebebiyle İzmir-Ankara D300 karayolunun İzmir istikameti bir süre trafiğe kapalı kaldı. Yaralılar ve kazaya karışan araçların yoldan kaldırılması ile karayolundaki trafik akışı normale döndü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.