GÜNDEM - 06 Mart 2024 Çarşamba 17:02

Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 94’üncü yıl dönümü kutlandı

A
A
A
Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 94’üncü yıl dönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 94’üncü yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. "Atatürk’ün Antalya’ya gelişi" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 94’üncü yıl dönümü nedeaniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



"20. yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider"


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 20’nci yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider olduğunu belirterek, “Kıymetli misafirler Atatürk yıllardır pek çok yönüyle anlatıldı. Gerçekten anlatıldıkça da değeri daha da artan ve anlaşılması için de daha çok anlatılması gereken 20’nci yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider. Bunun Türk milletine nasip olması da Allah’ın bir lütfu. Eğer o kritik dönemlerde böyle bir lidere sahip olmasaydık halimiz nice olurdu. Atatürk diyor ki ’Beni fevkalade bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek fevkaladelik Türk olarak dünyaya gelmemdir.’ Bu sözü 1930’lu tarihlerde Almanya’da Hitler’in, Sovyetler Birliği’nde Stalin’in ve İtalya’da Mussolini’nin halk tarafından olağanüstü olarak kabul edildiği yıllarda söylüyor” dedi.



"Cumhuriyet bize Atatürk’ün en büyük hediyesi"


Atatürk’ün vatanperverliği ve memleket sevgisiyle kendini milletine adamış bir insan olduğunu ifade eden Vali Şahin, “İşte bizim almamız gereken temel nokta bu. Böyle bir vatan evladı yetiştirdik. O vatan evladı bize cumhuriyeti hediye etti. Hiçbirimiz herhangi bir avantajla ayrılıp ayrıcalık ile doğmuyoruz. Hepimiz bu milletin şerefli evlatları olarak, cumhuriyetin çocukları olarak doğuyoruz. Bu Atatürk’ün bize en büyük hediyesidir. O yüzden ‘En büyük eserim cumhuriyettir’ diyor. Atatürk’ü daha iyi anlayıp, onun hayalini kurduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çok çalışalım” diye konuştu.


Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ata’nın Gözü ile Antalya” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren şiir dalı birincisi Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu öğrencisi Mustafa Yurtçu, kompozisyon dalı birincisi Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Serhat Ata ve resim dalında birinci olan Aksu İlkokulu öğrencisi Elif Yağmur Solmaz’a plaketlerini takdim etti. Ödül töreninin ardından Aldemir-Atilla Konuk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, hazırlamış oldukları "Atam Antalya’da” adlı gösterilerini gerçekleştirdi. Program sonunda öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Vali Şahin, törene katılan protokol üyeleri ve sahne alan öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.



Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 94’üncü yıl dönümü kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu Zonguldak’ta 46 yaşındaki adam, boşanma aşamasındaki eşine evinin yolunda kurşun yağdırdı. Eşi ve kayınvalidesi olay yerinde hayatını kaybederken katil zanlısı adam jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Edinilen bilgilere göre olay Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy’de yaşandı. İddiaya göre olay günü Tülay Ündeş (45), birlikte yaşadığı annesi Zaide Alkaç (64) ile hasta ziyareti için akrabalarına gitti. Dönüş yolunda anne-kız, köprü üzerinde ilerledikleri sırada yaklaşık 2 yıldır boşanma aşamasında olduğu eşi Yusuf Ü. araçla yanlarına yaklaştı. Araçtan av tüfeğini aldığı iddia edilen emekli maden işçisi Yusuf Ü., "Şimdi konuş" diyerek eşi ve kayınvalidesine 7-8 el ateş etti. Evlerinin yolunda silahı görünce kaçmaya çalışan anne ve kızı, kurşunların hedefi oldu. Üç çocuk annesi eşi Tülay Ündeş ve kayınvalidesi Zaide Alkaç’ı öldüren Yusuf Ü., olayın ardından aracıyla kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Jandarma kıskıvrak yakaladı Olayın ardından ceketini düşürerek hızla kaçtığı belirtilen şüpheli için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Jandarma ekipleri, çevre illeri de kapsayacak şekilde kaçabileceği güzergâhları ve ara yollarda yol çevirme uygulamaları yaptı. Şüpheli Yusuf Ü., kaçtığı araçla birlikte Kilimli ilçesinde kıskıvrak yakalandı. 6 ay önce tedbir kararı sonlanmış İhbar üzerine köye çok sayıda ambulans ile jandarma ekipleri sevk edilirken, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Jandarma Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çevrede delil topladı. Boşanma süreci kapsamında Yusuf Ü. hakkında daha önce tedbir kararı bulunduğu, bu kararın geçen haziran ayında sona erdiği öğrenildi. Kilimli Kaymakamı Kübra Demirer de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Jandarma komando ekipleri bölgede güvenliği sağladı. Hayatını kaybeden anne ve kızın cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Muslu Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Karabük Eskipazar OSB’de yatırımlar bir bir hayata geçiriliyor Ulaşım ve lojistik avantajlarıyla öne çıkan Eskipazar OSB’de altyapı çalışmaları tamamlanıp parsellerin büyük bölümü yatırımcılara tahsis edilirken, devam eden ve planlanan yatırımlarla bölgenin Karabük sanayisinin lokomotifi olması hedefleniyor. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı ihalesinin tamamlanmasının ardından geçen yaklaşık 2,5 yıllık süreçte, bölgenin yatırım altyapısını güçlendirecek tüm temel çalışmalar hayata geçirildi. Bu kapsamda doğal gaz, elektrik, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile yol çalışmaları tamamlanırken, içme suyu deposu da devreye alındı. Toplam 72 sanayi parselinin bulunduğu OSB’de, 68 parsel yatırımcılara tahsis edildi. Bugüne kadar 6 firma yapı ruhsatı alırken, 3 firma sahada fiilen inşaat çalışmalarına başladı. Çok sayıda yatırımcı firmanın ise bölgede gerçekleştirecekleri yatırımlara yönelik proje ve hazırlık süreçlerini sürdürdüğü bildirildi. Bölgenin lojistik kapasitesini daha da artırması beklenen demiryolu iltisak hattına ilişkin proje çalışmaları devam ederken, OSB’nin Karabük-Ankara Karayolu’na bağlantısını sağlayacak köprülü kavşak ihalesi Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. 2026 yılı içerisinde OSB’de üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım, çevre düzenlemesi ve parke döşeme işlemlerinin tamamlanması, Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı ile köprülü kavşak bağlantı çalışmalarının hayata geçirilmesi hedefleniyor. Öte yandan Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi, 5. Bölge teşvikleri kapsamında yer alırken, 4 sektörde ise 6. Bölge teşviklerinden yararlanma imkânı sunuyor. Şahin: "Eskipazar OSB, Karabük’ün sanayi geleceğinin lokomotifi olacak" AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, yaptığı açıklamada, Eskipazar OSB’nin ulaştığı noktanın güçlü bir vizyonun sonucu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Eskipazar Organize Sanayi Bölgemiz; ulaşım, lojistik ve teşvik avantajlarıyla Karabük’ümüzün sanayi geleceğinin lokomotifi olacaktır. Altyapıdan üstyapıya kadar titizlikle yürütülen çalışmalar sayesinde OSB’miz, yatırımcıların güvenle yöneldiği bir merkez hâline gelmiştir. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, yatırımların Karabük’e sağlayacağı katkılara dikkat çekerek şunları ifade etti: "Eskipazar OSB’de atılan her adım, üretimin, istihdamın ve bölgesel kalkınmanın güçlenmesi anlamına gelmektedir. Parsellerin büyük bölümünün tahsis edilmiş olması, yatırımcılarımızın Karabük’e olan güveninin açık göstergesidir. Devletimizin sağladığı güçlü teşvikler ve altyapı yatırımlarıyla Eskipazar, sanayide örnek bir merkez olacaktır."
Şanlıurfa Yılbaşı öncesi denetimler arttırıldı Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesinde artan tüketici hareketliliğini dikkate alarak denetimlerini yoğunlaştırdı. "Yılbaşı İndirimleri", "Yeni Yıl Fırsatları" gibi adlar altında yürütülen kampanyalar Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle marketler, zincir mağazalar, gıda satış noktaları, restoranlar, kafeler ve benzeri işletmelerde fiyat etiketi uygulamaları, raf ve kasa fiyat uyumsuzlukları, haksız fiyat artışları, ürün etiket bilgileri ile tüketiciyi yanıltıcı uygulamalar titizlikle incelendi. Yapılan denetimlerde, vatandaşın mağduriyetine yol açabilecek fahiş fiyat artışları, stokçuluk faaliyetleri ve etiketsiz ürün satışlarına karşı gerekli idari yaptırımlar uygulandı. Şanlıurfa’da 2025 yılında bin 717 işletmeye ceza 2025 yılı içerisinde Şanlıurfa il ve ilçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde, fiyat etiketi mevzuatı kapsamında 19 bin 800 işletme ve 408 bin 901 ürün denetlendiği, aykırılık tespit edilen bin 717 işletmeye bin 881 aykırı ürün nedeniyle toplam 5 milyon 955 bin 246 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi. Ayrıca, Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği kapsamında yeterlilik belgesi bulunmadığı tespit edilen 1 firmaya 406 bin 750 TL, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında ise 40 ticari elektronik ileti nedeniyle 63 bin 360 TL idari para cezası uygulandı. Toplam ceza tutarının ise 6 milyon 425 bin 356 TL’ye ulaştığı belirlendi. Fahiş fiyat denetimleri sonucunda ise 325 işlem tesis edilerek mevzuat gereği bakanlığa iletildiği dile getirildi. Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğünün denetimlerini aralıksız bir şekilde bakanlık ve valiliğin talimatları doğrultusunda 31 Aralık gecesine kadar sürdürüleceği açıklandı. Bir çok denetime Ticaret İl Müdürü İbrahim Akbaş’ın da katıldığı öğrenildi.