KÜLTÜR SANAT - 10 Ekim 2024 Perşembe 10:54

Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu

Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım imkanı oluşturan programı Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu. İki gün süren Forum’daki sunumlardaysa dünya çapında alanında uzman isimler, tecrübelerini paylaştı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme platformu olan Antalya Film Forum (AFF) iki günlük dopdolu bir programın ardından ödül töreniyle sona erdi. Bütün dünyadan sektör profesyonelleri sinema yapmaya gönül verenlerle bir araya getiren Forum, bu yıl 119 başvuru arasından seçtiği 19 projeyi değerlendirip en iyilerini ödüllerle destekledi.


Su Hotel’deki ödül töreninde konuşan AFF Direktörü Betül Günay, foruma destek veren; WOM Stüdyo, GAİN, BKM Mutfak, The TAMTAM, Chantier Films, Antalya Film Ekibi, Varyete Bros, Adam Canavar Design House, Rollart Film, E-Ofis, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve festival idari direktörü Av. Cansel Tuncer ve sanat direktörü Deniz Yavuz’a teşekkür etti.



AFF 2024 ödülleri


Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu Ödülleri “Ölü Arının İğnesi” ile “Kırk Gün Kırk Gece”, WOM Studio - Stüdyo Kullanım Desteği’nde, “Üç Kızın Hikayesi”, Rollart - Teknik Ekipman “Ölü Arının İğnesi”, Uzun Metraj Kurmaca Film Work In Progress Platformu Ödülü, “Memento Non Mori”, AFF Jüri Özel Ödülü, “Günyüzü”, Chantier Dağıtım Ödülü, “Memento Non Mori”, The TAMTAM - Color Suit ve Finishing Destek Ödülü, “Memento Non Mori”, Belgesel Film Work In Progress Platformu Ödülü: “32 Metre”, Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu Gain - Proje Geliştirme Desteği Ödülü:“Keko”, BKM Mutfak - Senaryo ve Oyun Yazma Atölyesi Ödülü: “Keko”, Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu Ödülü: “Mutlu Bir Yuva” Antalya Film Ekibi - Yapım Danışmanlığı Desteği Ödülü: “Mutlu Bir Yuva”


7-9 Ekim tarihleri arasındaki Forum’da iki gün boyunca yeni projeler değerlendirildi, usta oyuncu Mehmet Aslantuğ bir ustalık dersi gerçekleştirdi ve alanında uzman isimler de özel sunumlarla tecrübelerini ve fikirlerini paylaştı.



Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman’da düğün salonlarına vergi denetlemesi Batman’da hizmet veren düğün salonları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetime tabi tutuldu. Batman Belediyesinden alınan listeyle düğün salonlarını gezen vergi denetçileri, fatura kesmeyen salonlara ceza kesti. Batman Defterdarlığı Vergi Dairesi müfettişlerince düğün salonları işletmelerinin 2023 ile 2024 yılları arasında yapmış oldukları düğün, nişan, sünnet gibi faaliyetler denetim altına alındı. Batman Belediyesi nikah memurluğunca nikahları kıyılan yeni evli çiftlerin isim listeleri vergi denetçileri ile paylaşılıyor. Belediyeden alınan isim listesi üzerinden hareket eden ekipler, yaptıkları denetimlerde düğün salonlarının fatura kesip kesmediğini denetlerken, faturalandırmanın yapılmadığı düğün salonlarına cezai işlem gerçekleştiriyor. Batman merkezde kayıtlı 60’a yakın düğün salonunun bulunduğunu belirten yetkililer, 2023 yılı içerisinde düğün başına 2 bin 200 TL cezai işlem gerçekleştirildiğini, bu rakamın yüzde 80 oranında artırılarak 2024 yılının 8. ayı itibarıyla 10 bin TL’ye yükseltildiğini ifade etti. Batman’da 2024 yılında düğün salonlarında düğün yapılarak fatura kesmeyen işletme sahiplerine düğün başı 10 bin TL cezai işlem gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer, “İşletme sahibi ile müşteri arasında düzenlenen sözleşme, faturalar, irsaliye, sipariş formları gibi belgelerin olup olmadığı konusunda detaylı bilgi alınıyor. İşlemler bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.
Ankara TİKA’dan 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması’na destek Türk Dünyası’nın farklı coğrafyalarından tasarımcılar, sanatçılar ve kültür elçilerini bir araya getiren "7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması", Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği ile İzmir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi. 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması, 3 Ekim Türk Devletleri İşbirliği Günü çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başladı. TÜRKSOY ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türk Dünyası’nın geleneksel kıyafetleri modern tasarımlarla harmanlanarak sergilendi. "Türk Devletleri Kültürel Diplomasi" panelinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleşen defile büyük ilgi gördü. Etkinliğin devamı, 5 Ekim’de İzmir’de gerçekleşen "Türk Dünyası El Sanatları Sergisi" ve atölye çalışmaları ile sürdü. İzmir Valiliği himayelerinde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ev sahipliğinde TİKA’nın destekleriyle düzenlenen sergi, Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasını el sanatları ve moda aracılığıyla tanıttı. Etkinliğin açılışını Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabuluk ve TÜRKSOY yetkilisi Arman Nurmakhamatuly gerçekleştirdi. Moda buluşmasının en görkemli etkinliği ise İzmir Efes Antik Kenti’nde düzenlenen etnik giysi defilesi oldu. İzmir Valisi Süleyman Elban ve TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı’nın açılışını yaptığı defilede, 11 ülkeden gelen tasarımcılar geleneksel kıyafetleri modern bir yaklaşımla sundu. Defile, tarihi atmosferdeki görkemli kapanışıyla hafızalarda yer etti.