YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 16:49

BELDİBİ BİLMECESİ

A
A
A
BELDİBİ BİLMECESİ

29 Mart 2009 seçimleri öncesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan ardından da Konyaaltı ilçesinin iki mahallesi olarak 29 Mart seçimlerine giren Beldibi ilçesi için, 25 Mart tarihinde yapılacak olan referandum ortalığı karıştırdı.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “29 Mart seçimlerinde yüzde 70 oy aldığımız, bölgede ilk asfalt sezonunun açtığımız, bahçe aralarına kadar asfaltlayıp, temizlik, çöp ve hatta geri dönüşüm konularında ciddi yatırımlar yaptığımız, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, sınırları belediye otobüsü hizmeti verilen, ASAT tarafından 2012 yılı içinde içme suyunun tamamen değiştirilmesi planlanan Beldibi, ne oldu da Göynük’e bağlanmak isteniyor” dedi.
VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN
21 meclis üyesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında ismini vermek istemediği bazı kişilerin vatandaşlara bölgede bulunan ve ölçümü yapılan yaklaşık 600 dönümlük 2B arazisinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olması durumunda fiyatının artacağı gibi çok yanlış bilgiler verdiğini ve bunun akabinde vatandaşların da valiliğe dilekçe vererek referanduma gitmelerini talep etmeleri üzerine referandum kararının alındığını hatırlatan Muhittin Böcek, “Biz göreve geldiğimiz gün meclis üyeleri arkadaşlarımla bürokratlarımla birlikte ilk ziyaretim Beldibin’e oldu, belediye hizmet binamıza gittim, hizmet binasının belediye başkanının babasına ait olduğunu ve bir bedel karşılığında kiralanmış olduğunu gördüm. Bize yakışan Konyaaltı Belediyesi bir ek hizemt binasıdır deyip ek hizmet binasını yaptık, ardından ilk asfalt sezonunu orda açtık, bahçe aralarına kadar asfaltları yaptık, temizlik, çöp ve hatta geri dönüşümle ilgili çok iyi bir uygulama içinde projemizi gerçekleştirdik. Daha önce Beldibi Belediyesi zamanında yapılan bütün çalışmaların fazlası yapılmıştır. Hızlı ir şekilde turizmcilerle bir araya geldik Bakanımızdan randevu aldık ve 2B, hazine ormanla ilgili sorunları çözmeye çalıştık. Görüşmelerimiz de halen devam ediyor” dedi.
BELDİBİ’NE HİZMET ONURUMUZDUR…
Konyaaltı Belediyesi dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de Beldibi’ne ciddi yatırımları olduğunu, daha önce 10 TL olan ulaşım ücretlerinin Büyükşehir tarafından konulan belediye otobüsleri sayesinde 1,75 liraya düştüğünün altını çizen Muhittin Böcek, “Bununla da kalınmamış ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT tarafından 2012 yılında Beldibi’nin bütün içmesi suyu şebekesinin deşitirilmesi planlanmıştır. 2800 nüfuslu bölge Antalya’ya 18 kilometre, Kemer ilçesi’ne 20 kilometredir. Vatandaşlar resmi bütün işlemleri için Antalya’ya gelmektedir. Göynük’e bağlanması durumunda Konyaaltı’nın yatırımlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin bütün hizmetleri duracak, Antalya Büyükşehir sınırları içinde olma avantajı tamamen ortadan kalkacaktır. Vatandaşın yanlış bilgilendirildiği 2B arazisi konusunu Beldibi’nde herkese tek tek anlatacağız. 2B arazisi ister şehir merkezinde olsun ister kırsalda olsun fark etmez. Tasnifler bulunduğu yerlere göre yapılmamaktadır. Bunları söyleyenler farklı hesaplar peşindedir” diye konuştu. İktidarından muhalefetine bütün siyasi partilerden bu konuda destek beklediğinin altını çizen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Konyaaltı Turizm Altyapı Birliği’ni kurup Beldibi’nin de 20 bin yatak kapasitesiyle içinde bulunduğu Konyaaltı bölgemizin tanıtımı için Berlin’de Turizm Fuarı’nda bulunduğumuz anda, referandum yazısı Belediye’ye ulaşıyor. Bu bizi son derece üzmüştür. Beldibi bize yük değildir, hizmetten onur duyarız. Hepsi bizim vatandaşımızdır. Birkaç kişinin talebi doğrultusunda Beldibi’nin Göynük’e bağlanmasının, önümüzdeki süreçte Beldibini nasıl etkileyeceğinin doğru anlatılması gerekir“ diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran, soğuk havaların vazgeçilmezi oldu Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden olan ve yapımı 12 saat süren beyran, son günlerde havaların iyice soğumasıyla birlikte daha çok rağbet görmeye başladı. Gaziantep mutfağının en sevilen yemeklerinden olan beyran, kemik suyu, et, pirinç ve baharatlarla hazırlanan bir şifa kaynağı olarak biliniyor. Beyran, özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih ediliyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi dalında şehirler ağına dahil edilen Gaziantep’in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran kışın soğuk algınlığı yaşayanlar için de yardımcı özelliği taşıyor. Hazırlanışı saatler süren beyran, içerisindeki kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile kış aylarında vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Gaziantep’te hemen her lokanta ve restoranın menüsünde yer alan beyranı hazırlamak 12 saat sürüyor. Grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinen ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği için soğuk havalarda büyük ilgi gören beyran, son günlerde havaların soğumasıyla daha çok tercih edilmeye başladı. Gaziantep’teki beyran ustalarından Ahmet Çadır, özellikle sonbaharın gelmesiyle ve kış mevsiminin de yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların beyrana olan ilgisinin arttığını belirtti. “Beyran 12 saat boyunca ilikli kemik suyu ile pişer” Beyranın özellikle kış aylarında doğal antibiyotik niteliğinde olduğunu belirten Çadır, “Havaların soğumasıyla beyrana olan ilgi arttı. Beyranın içinde antibiyotik olan sarımsak ve yoğun protein var. Beyran 12 saat boyunca ilikli kemik suyu ile pişer. Beyrana rağbet artıyor. Sebebi ise bağışıklık sistemini güçlendirici, nezle ve gripten koruyucu bir kalkan gibi insanların vücuduna giriyor ve şifa dağıtıyor. Beyran yöresel yemeğimizdir. Beyran UNESCO tarafından da koruma altındadır. Beyran çok zahmetli bir yemektir. Beyranın içinde ilikli kemik ve et suyu vardır. Kuzunun gerdan kısmından aldığımız eti 12 saat aralıksız kaynatarak yapıyoruz. Et didikleyerek tane tane oluyor, haşlanmış pirinç ve haşlanmış kuzu etini yüksek ateşte bakır tabaklarda pişirip servis ediyoruz” dedi. “Kış hastalıklarından korunmak isteyenler beyran tüketiyor” Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alan beyranın 12 saat boyunca haşlanan et, kemik suyu ve çeşitli baharatların harmanlanmasıyla hazırlandığını belirten Çadır, “Beyran Gaziantep’in doğal antibiyotiğidir. Her derde devadır ve şifadır. Beyran yılın 12 ayı tüketilir ama kışın daha çok tüketilmesinin nedeni ise bütün soğuk algınlıklarına iyi gelir. Beyran tamamen şifa deposudur. Havalar soğuyor, insanların bağışıklığı düşüyor. Vatandaşlarımız bağışıklığını güçlendirmek için beyranı tercih ediyor. Müşterilerimiz içerisinde kemik suyu, et ve sarımsak bulunan beyranı hava değişiminden dolayı ve doğal antibiyotik olduğundan dolayı son zamanlarda daha çok tüketmeye başladı” şeklinde konuştu. Çevre illerden de vatandaşların beyran yemek için Gaziantep’e geldiğini belirten Çadır, beyranın herkes tarafından ilgi gördüğünü söyledi. Beyran yemeye gelen vatandaşlar ise nezle ve grip gibi hastalıklardan korunmak için beyranı doğal bir koruyucu olarak tercih ettiklerini dile getirdiler.