EKONOMİ - 20 Eylül 2021 Pazartesi 13:52

55 bin oda 118 bin yatak kapasiteli Kemer’de otellerde boş oda kalmadı

A
A
A
55 bin oda 118 bin yatak kapasiteli Kemer’de otellerde boş oda kalmadı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, katıldığı bir radyo programında Kemer turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, katıldığı bir radyo programında Kemer turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İlçede 502 tane belgeli tesis olduğuna değinen Topaloğlu, “55 bin 404 oda ve 118 bin 655 yatak kapasitesi var. 5 yıldızlı 51 tane otelimiz var. 21 tane 5 yıldızlı tatil köyü, 52 tane de 4 yıldızlı otel ve pansiyonlar var” dedi.


Görüştükleri otellerin büyük çoğunluğunun Kasım ayının ilk haftasına kadar sezonun devam edeceğini söylediklerini ifade eden Topaloğlu, şu anda Kemer’deki otellerde yer olmadığını kaydetti. Topaloğlu, Antalya’nın en fazla mavi bayraklı plajın Kemer’de olduğuna vurgu yaparak, “Bu turiste güven veriyor. Turist denizin berraklığını kendisi görüyor ve gönül rahatlığıyla giriyor. Pandemiden dolayı ekoturizme de büyük önem verildi. Çıralı bölgemiz ekoturizm konusunu çok iyi uyguluyor. Yapılaşma çok az. Bungalovlar çok fazla. Bu yıl Tokat’ta düzenlenen Ekoturizm Derneği’nin Ekoturizm ödülleri kapsamında bize bir ödül verildi. Pandemide Antalya’nın yıldızı Kemer oldu. Çıralı’da caretta carettaları anmadan geçemeyeceğim. Burası caretta careettaların evi. Belediye olarak Çıralı sahilinde caretta carettaları korumak için 5 personel görevlendirdik. Gelecek sene burada caretta caretta hastanesi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Başkan Topaloğlu, Kemer’de deniz, kum ve güneşin yanı sıra kış turizmini de canlandırmak için spor turizmine büyük önem verdiklerini belirterek, “Kemer’de Run To Sky yarışı var. Denizden 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’na koşuyorlar. Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları var. Bisiklet ve yürüyüş rotalarımız var. Ayrıca Phaselis Festivalimiz var. Dünyanın en iyi dalış noktaları arasına yer alan Paris 2 Batığı var. Kemer’de dalış turizmi çok canlı. Misafirlerimiz mavi turlara çıkıyor. Göynük Kanyonumuz var. Kanyonda suyun içinde yürüyüş yapıyorsunuz. Ayışığı Koyumuz çok meşhur. Çalış Tepesinden Kemer manzarasını izliyorsunuz. Olympos Teleferik var. Burada yamaç paraşütü yapıyorlar. Phaselis Antik Kentinden tarihi yolculuğa çıkıyorsunuz. Yanartaş’ta mitolojiye gidiyorsunuz” şeklinde konuştu.



“Avrupalı turisti Kemer’e çekmemiz gerekiyor”


Topaloğlu, Kemer’de Avrupalı misafirleri görmek istediklerini ve bu konuda çalışma yapmak gerektiğini dile getirerek, “Kemer’de 90’lı yıllarda Avrupalı turist profili vardı. Avrupalı turisti Kemer’e tekrar çekmemiz gerekiyor. Bu şart. Çünkü Avrupalı turist tatilini 12 ay boyunca yapabiliyor. Golf ve futbol turizmine giremiyoruz. Çünkü Kemer’de buna uygun geniş arazi yok. Avrupalı doğayı seviyor. Kemer’de bu var. Kemer’de turizmi 12 aya yaymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gıdada taklit ve tağşişe geçit yok Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa’da gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerçekleştirilen gıda denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztürk açıklamasında, "Güvenilir gıdanın takipçisiyiz. Taklit ve tağşişleri duyurmaya devam edeceğiz." dedi. Öztürk açıklamasında, “Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bağlı mevzuatlar ile gıda, gıda ile temas eden madde ve malzeme ile yemlerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamaları ve bu konulara ilişkin resmî kontrol ve yaptırımlar kapsamında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda ve yem arzının sağlanması için işletmelere yönelik denetimler yapılmaktadır. Bakanlığımızca risk esaslı rutin denetimler, Cimer şikâyetleri, Alo Gıda 174 hattına yapılan şikâyetler, Numune Alma Planları doğrultusunda yapılan denetimler, Hızlı Alarm (RASFF) kapsamında yapılan denetimler, Sektör bazında eş zamanlı denetimler, HACCP Tetkik denetimleri gibi çeşitli sebeplerle gıda kontrol görevlilerince kontrol ve denetimler gerçekleştirilmektedir. Bakanlık olarak gıda güvenilirliği konusunda temel hedefimiz tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak olduğundan 216 kontrol görevlisi ile ilimizdeki 18.763 adet gıda ve yem işletmesine, 2024 yılında 21.859 adet denetim yapılmış olup, denetimlerimiz devam etmektedir. Gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amaçlarıyla, Bakanlığımızca, değişik ürün gruplarında risk değerlendirmesine bağlı olarak numuneler alınmaktadır. 2024 yılında 2757 adet numune alınmış olup, denetim ve numune işlemlerimiz devam etmektedir. 5996 Sayılı Kanun kapsamında laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdayı üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası, bilgileri kamuoyuna duyurulmaktadır. Güvenilir Gıda için uygulamaya başlayan guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde anlık ve şeffaf şekilde yıl boyu süren denetimler neticesinde karşılaşılan durumlar vatandaşların bilgisine sunulacaktır. Tüketicilerin hızlı ve güncel bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar ile taklit tağşiş yapılan gıdaların anlık bilgilendirmeleri guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde kamuoyuna duyurulacaktır." dedi. Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı: "Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda denetimlerimiz yoğun şekilde devam edecektir. İnsan sağlığını tehlikeye düşürebilecek gıdalar ile taklit tağşiş yapılan gıdaların ifşa süreçleri kamuoyu ile paylaşılacaktır. Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik gıda denetimlerimizde bizlere destek veren tüm kuruluşlara ve basın mensuplarımıza teşekkür ederiz”
Sivas 9 asırdır hiç solmadı Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı Karacaören köyünde bulunan, 9 asırdır adeta boynu bükülmeyen ardıç ağacı, görenleri kendine hayran bırakıyor. Sivas’ın İmranlı ilçesi Karacaören köyünün hakim bir noktasında bulunan ardıç ağacı heybetiyle dikkat çekiyor. Bölge halkı tarafından oldukça öneme sahip olan bu ağaç 2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Anıt ağaç olarak kayıtlara geçen ve boz ardıç olarak da bilinen 950 yaşındaki bu ağaç, yıllardır doğal güzelliğini koruyarak doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Köy sakinleri ağacın yıllardır solmadığını ifade ederek ağacın yaşının daha fazla olabileceğini belirtti. “Bu ağaç hiç kurumadı” Bu ağaç hiç kurumadı daha da kurumaz diyen köy halkından Ali Naci Gülçiçek, “Ağacın etrafı böyle değildi kökleri hep dışarıdaydı. Yaşlı bir amcamız buranın etrafını yaptı. Ağaç kökündeki boşluklara toprak doldurdu. Bu ağaç hiç kurumadı daha da kurumaz. Özelliği, sırrı kendisinde” dedi. “Bu ağaç daha da yaşlıdır” Koruma altındaki ağacın yaklaşık 950 yıllık bir ağaç olduğunu söyleyen Rıza Çürük, “Bu ağacın akıbetini bilen yok. Köyün kuruluşu 350 yılı geçmiş, bu ağaç o zamanda burada yerindeymiş. Bu ardıç ağacı. Ardıç ağaçlarının ömrü çok uzun olur. Bu ağacın 950 - 960 yıllık bir geçmişi olduğu belirlendi. Fakat bence bu ağaç daha da yaşlıdır. Köyümüzde bu ağaca benzer iki ağaç daha var. Bu ağaç şimdiye kadar kurumadı” şeklinde konuştu.
Bursa “Köpekler beden dilimizi anlıyor” Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ebru Yalçın, serbest dolaşan hayvanlara yönelik Mudanya’da düzenlenen eğitimde, köpeklerin insanın beden dilini çok iyi anladığını belirterek, doğru yaklaşım ve müdahale tekniklerinin önemine dikkat çekti. Mudanya Belediyesi ve Mudanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) işbirliğiyle düzenlenen “Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri” eğitiminde, hayvan davranışları ve doğru müdahale yöntemleri ele alındı. Bademli Hanımeli İmece Evi’nde gerçekleştirilen eğitime Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Mudanya ve İznik belediyelerinin Veteriner İşleri müdürleri ve çalışanları katıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Davranışları Uzmanı Prof. Dr. Ebru Yalçın, serbest dolaşan hayvanların beden dili ve davranışlarının tanımlanması, yaklaşma yöntemleri ile doğru müdahale tekniklerini anlattı. İlk defa karşılaşılan bir köpeğe belli bir mesafede yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Meydana gelen ısırma vakaları köpeklerin korkmalarıyla ilişkilidir. Yavruları olan köpeklere dikkatli yaklaşmak gerekiyor. Köpekler insanların beden dili ile niyetlerini çok hızlı ve çok iyi anlayabilirler. Ona göre de kendi davranışını belirlerler.” diye konuştu. Eğitim programı kapsamında Mudanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şükriye Çelikkollu ve Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Zekican Tokgöz de, serbest dolaşan hayvanlara müdahale yöntemleri ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklikler hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Program sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan katılımcılara HEM tarafından sertifikaları takdim edildi.