ASAYİŞ - 31 Ekim 2012 Çarşamba 09:53

(ÖZEL HABER) JET SOSYETEYE YURT DIŞINDAN ÖZEL SİPARİŞLE ``˜KAÇAK HAVYAR`

A
A
A
(ÖZEL HABER) JET SOSYETEYE YURT DIŞINDAN ÖZEL SİPARİŞLE ``˜KAÇAK HAVYAR`

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yurda kaçak yolla sokulmak istenen 20 kilogram siyah havyar ele geçirildi. Özel sipariş üzerine getiren havyarın 500 gramının bin ile bin 500 dolar arasından satılmak için getirildiği belirtildi
Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Antalya Havalimanı`nda, şüphelendikleri bir yolcunun valizinde arama yaptı. Rusya`dan gelen Azerbaycan uyruklu R.A`nın valizinde yapılan kontrollerde, 40 kutu 500 gramlık dondurulmuş siyah havyar, 1 kutu 250 gram kırmızı havyar, 500 gram mersin balığı eti ele geçirildi. R.A.`nın dondurulmuş ürünleri bozulmaması için alüminyum folyoya sardığı ve hijyenik olmayan bir ortamda taşıma yaptığı belirtildi. Özellikle siyah havyarın kutusunun (500 gram) bin 500 dolardan alıcı bulduğu bildirildi.
R.A.`nın sipariş üzerine Rusya`dan Türkiye`ye kaçak yolla sosyete mezesi olarak bilinen siyah ve kırmızı havyarı getirerek, lüks işletmelere verdiği kaydedildi.
Gümrük görevlileri, havyara el koyarak imha edilmek üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`ne teslim etti. Yurda kaçak yollarla havyar sokmak isteyen şahıs ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı`na sevk edildi.
Ele geçirilen havyarın piyasa değerinin ise yaklaşık 60 bin doları aştığı öğrenildi.
Gümrük ekipleri, vatandaşların şüphelendikleri durumları ``˜Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık` ihbar hattına bildirmelerini istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Halk ozanı Hacı Taşan’a vefa gecesi: Oğlu ve torunu eserlerini seslendirdi Kırıkkale’de halk ozanı ve Türk halk müziği sanatçısı Hacı Taşan, vefatının 42. yılında düzenlenen programda anıldı. Sahne alan usta sanatçının oğlu ve torunu, ustanın unutulmaz eserlerini seslendirdi. Kırıkkale’de halk ozanı ve Türk halk müziği sanatçısı Hacı Taşan, vefatının 42. yılında düzenlenen özel bir programla anıldı. Kırıkkale Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen anma etkinliği, yoğun katılımla Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programda, "ustalar topluluğu grubu" tarafından bozlak türküler seslendirildi. Gecenin en duygusal anları ise Hacı Taşan’ın oğlu Sondur Taşan ile torunu Emrah Tezcan’ın sahneye çıkarak usta sanatçının eserlerini seslendirmesiyle yaşandı. Vali Yardımcısı Seyfullah Ordueri yaptığı konuşmada, "Hacı Taşan’ın eserlerini ve kültürel mirasını zaten biliyoruz. Bu kültürel mirasın taşıyıcısı olarak Hacı Taşan’ın oğlu Sondur Taşan ve diğer sanatçılar sağ olsunlar, var olsunlar, emek verdiler. Ama bunlarla beraber sizin gelip burada bizimle olmanız, bu geceyi şereflendirmenizle birlikte bir bütünlük sağladı. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Neslihan Aktaş ise, "İlimizin en önemli değerlerinden olan Hacı Taşan’ı, vefatının 42. yıl dönümünde anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hacı Taşan, hayatı boyunca birçok insana ilham kaynağı olmuş; yüce gönlü ve güzel eserleriyle toplumda iz bırakmış bir değerdir. Eserleri, değerleri ve insanlara olan sevgisi ebediyete kadar yaşamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Kırıkkale’nin kültürel hafızasında derin izler bırakan Hacı Taşan, bozlak geleneğinin yaşatılmasında önemli bir rol oynamıştı. Anma gecesi, sanatseverlerin duygu dolu anlar yaşadığı, kültürle yoğrulmuş bir vefa gecesi oldu. İl protokolü tarafından sahne alan sanatçılara plaket takdim edildi.