ASAYİŞ - 16 Aralık 2011 Cuma 17:27

JANDARMADAN OPERASYON

A
A
A
JANDARMADAN OPERASYON

Antalya’nin Manavgat ilcesi Side beldesinde, bir hafta arayla iki ayri alisveris merkezini silah zoruyla soyan 4 kisi yakalandi.
29 Kasim 2011 tarihinde Side beldesi Kemer Bulvari uzerinde bulunan BIM magazasi ile 7 Aralik 2011 tarihinde Kemer Mahallesi’ndeki SOK magazasinin maskeli ve silahli 3 kisi tarafindan soyulmasinin ardindan Manavgat Ilce Jandarma Komutanligina bagli ekipler, soygun goruntulerinden yola cikarak 40 bin arac sorgulayip bin 500 sivil vatandas ile temas kurarak suphe ve dikkat ceken unsurlari inceledi. Bolgede bulunan tum marketlere sivil ekipler yerlestirilerek, acilis kapanis saatleri arasinda gelen tum
musteriler gozlendi. 10 gunluk calismanin sonucunda yapilan tespit ve suphe uyandiran sahislarin bulunabilecegi adreslere 55 kisilik ekiple baskin duzenlendi. Dort ayri adreste olayin saniklari olarak degerlendirilen S.A, B.Y, E.E ve C.U isimli sahislar kaldiklari ev ve pansiyonlarda yakalanirken, olayda kullanildigi belirlenen iki tabanca, kar maskeleri, eldivenler, esrar, eroin ve bol miktarda enjektor ele gecirildi.
Yakalanan sahislarin ortak ozelliklerinin, Almanya’da isledikleri suclardan dolayi sinir disi edilmis olmalari, uyusturucu kullanmalari ve issiz olmalari seklinde aciklandi.
Yetkililer, yasanan son olaylarin turizmde hizmet veren isletmelerin ozellikle yabanci dil bilen eleman ihtiyaclarinda secici olmalarini, ise alacaklari sahislarin gecmisini ve sabikalarini iyice arastirmalarini, ayni sekilde evini kiraya veren veya pansiyon ve otellerde uzun sureli kalan sahislarla ilgili ayni duyarliligi gostermeleri gerektigi konusuna dikkat cekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir