YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 12:13

``˜GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TELEVİZYON DİZİLERİ`

A
A
A
``˜GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TELEVİZYON DİZİLERİ`

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 3. Antalya Televizyon Ödülleri programı içinde yer alan ``˜Geçmişten Günümüze Televizyon Dizileri` adlı sergide 1974 yılından bu yana gösterimi yapılmış televizyon dizilerinin fotoğrafları yer alacak.
19 Nisan`da Antalya Kültür Merkezi (AKM) Fuayesi`nde açılacak ``˜Geçmişten Günümüze Televizyon Dizileri` sergisinde Asmalı Konak, Behzat Ç., Binbir Gece, Bir İstanbul Masalı, Bizimkiler, Cennet Mahallesi, Çemberimde Gül Oya, Çocuklar Duymasın, Ezel, Hanımın Çiftliği, Kaygısızlar, Kaynanalar, Kurtlar Vadisi, Leyla ile Mecnun, Muhteşem Yüzyıl, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Sıdıka, Süper Baba, Şehnaz Tango, Yaprak Dökümü gibi, gösterildiği döneme damgasını vuran diziler başta olmak üzere toplam 80 dizinin fotoğrafı yer alıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Filenin Dadaşları galip Erzurum’u TVF 2. Liginde temsil eden Gençlik Spor Kulübü, 2024-2025 sezonun ilk maçında kendi evinde Bingöl Yeni Solhan Spor’u 3-0 mağlup etti. ETÜ Spor Salonu’nda oynanan maça ilgi yoğundu. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 2. Liginde Erzurum’u temsil eden Gençlik Spor Kulübü 2024-2025 sezonun ilk maçında ETÜ Spor Salonu’nda Bingöl Yeni Solhan Spor ile karşılaştı. Yoğun ilgi gören müsabakanın baş hakemliğini Fatih Arslan, yardımcı hakemliği ise Ragıp Koçak yaptı. Çizgi hakemliklerini Nur Evşan Çinar ile Süleyman Aydın yaptı. Masa Hakemliklerini ise Mehmet Kavurmacı ve Ebubekir Karaman yaptı. Müsabakanın gözlemciliğini ise Mehmet Aydın yaptı. Baş antrenör Mehmet Kırık ve yardımcısı Selami Uğurlu’nun ekibi maça fırtına gibi başladı. Filenin Dadaşları, İlk seti 25-15 kazandı. İkinci sette de üstünlüğünü devam ettiren Dadaşların temsilcisi bu seti de 25-19 kazandı. Son sette ezici bir üstünlük kuran Baş antrenör Mehmet Kırık’ın öğrencileri seti 25-12, mücadeleyi de 3-0 kazanarak ligde galibiyetle başladı. Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maçı Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen, TVF Temsilcisi Necdet Seven, Aşkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şuayip Gacır, Erzurumlu Ünlü Hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Başkanı Yusuf Tosunoğlu ile çık sayıda sporsever izlerdi. Erzurum Gençlik Spor Kulübü Asbaşkanı Ramis Başkaya, desteklerinden ötürü ETÜ Spor Koordinatörü Doç. Dr. Murat Turan’a teşekkür etti. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur da, müsabaka sonunda Gençlik Spor Voleybol Takımını ve teknik heyeti tebrik ederken, kendilerine kapılarını açan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’a teşekkür etti.
Zonguldak Zonguldak’ta Filistin’e destek için yürüdüler Zonguldak’ta vatandaşlar, Filistin’e destek için yürüdü. Zonguldak’ta Filistin’e Destek Platformu tarafından, ‘Direnişe Selam Siyonizme Lanet’ yürüyüşü düzenlendi. Filistin’e destek yürüyüşüne, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş İstasyon Caddesi’nde madenci anıtında başladı. Yürüyüş sırasında, ‘Gazze seninleyiz, Kudüs Müslümanlarındır’ pankartı açılarak sloganlar atıldı. STK’lar adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı Saadettin Dede, şu ifadelere yer verdi: "Siyonist İsrail, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor. Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur. Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere ’insanımsı’ diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor. Dilimiz varmıyor ama hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir. Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü. Uluslararası kurumlar çöktü. Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız. Değerli dostlar, kardeşlerim. Mazlumun ahı arşa ulaştı. Anaların feryatları vicdanları ateşe verdi. Artık, ne söz yetiyor, ne kelam. Her şey gözümüzün önünde oluyor. Gazze’de olanları, Siyonist İsrail’in propaganda aygıtına kanarak ’bizden uzakta’ diyen aymazlar uyanır mı bilemeyiz ama biz gerçekleri bir kere daha hatırlatalım."
Konya Konya’da ’Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü’ düzenlendi Konya’da, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırıları nedeniyle Gazzelilere destek için ’Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü’ düzenlendi. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Mevlana Meydanı’nda düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı. Miting Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şehitler için dua edildi, ardından İsrail’in Filistin topraklarını işgaline ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Muhammet Mustafa Nokta, “Değerli Filistin dostları, vicdan sahibi kıymetli Konyalılar insanlık tarihi iyilerle kötülerin mücadelesinden ibarettir. Bizler tüm insanlığın can, mal, akıl nesil ve inanç emniyetlerinin sağlandığı adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyor ve bu uğurda mücadele ediyoruz. Bugün bu inancımızın ve duruşumuzun gereğini yaparak bir araya geldik. Adımlarımızı yeryüzünü cehenneme çevirmeye çalışan kötülerin ittifakına karşı isyan etmek için attık. Bu kararlı tutumumuzu Siyonist İsrail’in yaptıklarının bedelini ödeyinceye kadar devam ettireceğiz. İnsanlığa karşı sorumluluğumuzun gereğini yapacak, mazlumların sesi ve çığlığı olmaya devam edeceğiz. Siyonist düzen ve onun iş birlikçilerine karşı direnişimize ebediyyen devam edeceğiz. Kahrolsun küresel emperyalizm, yaşasın zulme karşı direnişimiz” şeklinde konuştu. Mitinge Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.