GÜNDEM - 03 Ekim 2024 Perşembe 15:56

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerini açıkladı

A
A
A
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı.


Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde paylaştı. Tarım ve Orman Bakanlığı personeli tarafından vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün listede yayımlandı.


Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması, ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi. Sitedeki bilgiler, gerçekleştirilen denetimler ile birlikte sürekli olarak yenilenecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta ‘Dünya Yürüyüş Günü’ dolayısıyla yürüyüş yapıldı 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Bayburt Kızılay Şubesi organizasyonuyla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılanlar, yaklaşık 3 kilometrelik yolu trafiği aksatmayacak şekilde yürüyerek, sağlıklı bir yaşam için yürümenin önemine dikkat çektiler. Bayburt Kızılay ve Yeşilay Şubesi işbirliğinde gerçekleşen yürüyüşte, ’Dünya Yürüyüş Günü’ yazılı pankartlar taşındı, yürümenin önemi vurgulandı. Gençosman Mahallesi müftülük önünde başlayan yürüyüş, Saray Bahçesi’nde son buldu. Burada katılımcılara ve vatandaşlara sağlıklı atıştırmalıklar ve su ikram edildi. Abi ve ablalarıyla yürüyüşe katılan 6 yaşındaki Özge Naz Emir, hiç yorulmadığını belirterek, çok eğlendiğini söyledi. Kızılay Bayburt Şubesi Başkanı Erol Yıldırım, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Gençosman Mahallesi’nden başlayıp, Şeyhhayran Mahallesi’nde bulunan Saray Bahçesi’ne kadar yaklaşık 3 kilometrelik yolu Yeşilay ile birlikte, katılımcı arkadaşlarla beraber yürümenin faydalarına dikkat çekmek amacıyla yürüdük. Tüm katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum, özellikle Yeşilay başkanımıza ve ekibine katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Sağlıklı nesillerin yetişmesi adına böylesi aktiviteleri önemli bulduğunu ifade eden Yeşilay Bayburt Şubesi Başkanı Arif Akcan ise, "Bu yürüyüşümüze Kızılay Bayburt Şubesi başkanımızla birlikte katılım sağladık. Bizim renklerimiz ayrı olsa da Kızılay ve Yeşilay kardeş kuruluşlardır. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederim, Dünya Yürüyüş Günü kutlu olsun" diyerek konuştu.
Bayburt Basın mensuplarına Yeşilay ve YEDAM’ın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi Yeşilay Bayburt Şubesi ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi(YEDAM) ilde görev yapan basın mensuplarını ağırladı. Ziyarette Yeşilay’ın Bayburt’taki yürüttüğü çalışmalar ile YEDAM tarafından sunulan destekler hakkında bilgi verildi. Yeşilay Bayburt Şubesi Başkanı Arif Akcan, Yeşilay’ın tarihi sürecinden bahsederek başladığı konuşmasında, kurumun 1934 yılında Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü kazandığını söyledi. Akcan, bağımlılık türlerinin artışına bağlı olarak tüzükteki çalışma alanlarının çeşitlendiğini, alkolden sonra tütün, madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığının da Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olduğunu belirtti. 120 şubesi ile Türkiye’nin en köklü derneği olan Yeşilay bünyesinde 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezinin kurulduğunu ifade eden Akcan, bu merkezde tamamı bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip ile bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti verdiklerini aktardı. Yeşilay’ın yürüttüğü Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı, Yeşilay Yaşam Becerileri Programı’ndan da bahseden Akcan, dernek tarafından düzenlenen etkinlikleri de anlattı. YEDAM çalışmalarını anlatarak 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ücretsiz olarak hizmet verdiklerini söyleyen Akçan, özellikle çevrelerinde sigara, alkol, uyuşturucu, kumar bağımlısı bireylerin YEDAM’a yönlendirilmesinin çok önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu sözlerine ekledi. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş da Yeşilay’ın Türkiye’nin gözbebeği bir kuruluşu olduğunu belirterek, Akcan’ın nezdinde tüm kurum çalışanlarına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Okutmuş, "İyilik yapan, iyiliği yayan kuruluşlarımızdan biri olan Yeşilay’ın her zaman paydaşı ve destekçisi olacağız" diye konuştu. Yeşilay Bayburt Şubesi’nin ve YEDAM merkezlerinin de tanıtıldığı buluşmada, Akçan ve Okutmuş’un yanı sıra Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Burhanettin Okumuş, Öznur Demir, Cengizhan Okutmuş, Beşir Kelleci, Baki Meral ve Hülya Karaer, YEDAM Klinik Psikoloğu Ayşegül Canmemiş, YEDAM Halkla İlişkiler Uzmanı Sultan Akyüz, YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Öznur Canım ve Yeşilay Bayburt Şubesi çalışanı Selimhan Kırmızıoğlu yer aldı.