SAĞLIK - 26 Mart 2025 Çarşamba 07:12

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Aile hekimlerimizin bu sürecin en önemli yapı taşlarından olduğunu düşünüyoruz"

A
A
A
Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Aile hekimlerimizin bu sürecin en önemli yapı taşlarından olduğunu düşünüyoruz"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Aile hekimlerimizin bu sürecin en önemli yapı taşlarından olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda hem iş süreçlerini iyileştirmek hem de sağlık hizmetlerindeki etkinliklerini artırmak için kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.


Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bizler, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’nın inşasında koruyucu hekimliği kritik bir noktaya konumlandırıyor, adımlarımızı birinci basamak sağlık hizmetlerimizi güçlendirme hedefiyle atıyoruz. Aile hekimlerimizin bu sürecin en önemli yapı taşlarından olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda hem iş süreçlerini iyileştirmek hem de sağlık hizmetlerindeki etkinliklerini artırmak için kararlılıkla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


Amaçlarının Aile Hekimliği Sistemi’ni çok daha iyi bir yere taşımak olduğunu söyleyen Memişoğlu, "Gayemiz, el birliğiyle Aile Hekimliği Sistemi’mizi çok daha iyi bir noktaya taşımak. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini daha kolay hâle getirmek için Aile Sağlığı Merkezleri’mizi güçlendirmeye kesintisiz olarak devam edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e bu süreçteki destekleri için teşekkür ediyorum. Uzun süredir iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemenin tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Buca Ramazan Bayramı’nı bu manzarayla karşılıyor: Mahalledeki çöp yığınlarına vatandaşlardan tepki Ramazan Bayramı öncesi Buca Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi, işçilerin iş bırakma eylemine neden oldu. Eylem sebebiyle, ilçede neredeyse her mahallede oluşan çöp yığınları tepkiyle karşılandı. Buca Belediyesi’nde, şubat ayı maaşlarının, dört aylık geriye dönük farkların ve iki aylık gıda kartı ödemelerinin yapılmaması üzerine işçiler, iş bırakma eylemi başlattı. Belediyede çalışan bin 600’ün üzerinde işçi eyleme katılırken, ilçede 3 gündür çöpler toplanmıyor. Toplanmayan çöpler nedeniyle ilçedeki çöp konteynerleri ağzına kadar dolu, çevresinde çöp yığınları birikmiş halde çirkin bir görüntü sergiliyor. Çocuk parkının hemen yanında köpeklerin eşelediği çöpler, sağlığı da olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar tepkili: "Şikayetlere rağmen değişen bir şey yok" İnkılap Mahallesi’nde toplanmayan çöplerden rahatsız olan mahalle sakini Mustafa Savaş Yıldız, "Defalarca şikayetçi olduk ama kimse ilgilenmedi. Çöpler zaten 10 günde bir toplanıyor. Bütün mahallenin çöpleri tek bir yere atılıyor. Bir tane burada çöplük var, bir tanesi de 300 metre ileride. Şikayetlere rağmen değişen bir şey yok. Kokunun yanında sivrisinek de karasinek de var. Kötü kokudan dolayı evlerde duramıyoruz. Karasinekler her yeri bastı. Yapılacak hiçbir çözüm yok. 50 defa da şikayet etsen aynı. İş yapan yok. Buradan geçtiğin zaman bu kokudan rahatsız olmayan insan var mı? Hijyen de sağlık da yok. Her konuda tiksinirsin. Nefes alamıyoruz. Burada hiçbir şey değişmez" dedi. Bir diğer mahalle sakini Büşra Keleş de şunları kaydetti: "Rahatsızlık oluşturuyor. Yaz geldiği zaman da böyle olursa daha büyük sıkıntılar yaşanılacak. Sağlık açısından da kötü. Rahatsız oluyorum. Buraya çok yakın oturuyorum. Kokudan dolayı da rahatsız oluyoruz. Bir an önce toplanmasını istiyoruz."