SPOR - 14 Eylül 2024 Cumartesi 18:50

Murat Uçkun: “Güzel bir şey sergileyemediğimiz için üzgünüz"

A
A
A
Murat Uçkun: “Güzel bir şey sergileyemediğimiz için üzgünüz"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, “Güzellikler adına Yeni Malatyaspor ve Çorum FK taraftarlarının fair-play’in haricinde herhangi bir şey sergileyemediğimiz için üzgünüz” dedi.


Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Ankara’da Çorum FK ile karşılaşan Yeni Malatyaspor 4-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, takımının düşük bir performans sergilediğini işaret ederek, “3 maç sonunda aldığımız 3 mağlubiyet ve hiç gol atmamamıza karşın kalemizde gördüğümüz 9 gol neticesinde durumun hiç de iyi olmadığını biliyoruz. Bugün Ankara’da güzellikler adına Yeni Malatyaspor ve Çorum FK taraftarlarının fair-play’in haricinde herhangi bir şey sergileyemediğimiz için üzgünüz” açıklamasında bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa’da mahalle muhtarları sorunların çözümü için çalışmalarını sürdürüyor Aliağa ilçesindeki mahalle muhtarları, yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları biraraya geldikleri toplantılarda istişare ederek çözüme kavuşturuyor, gerektiğinde ilgili mercilere ileterek örnek bir çalışma sergiliyor. Geçtiğimiz haftalarda mahalle muhtarları, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın davetiyle Güzelhisar Belediye Dinlenme Tesisleri’nde bir araya geldi. Toplantıda, mahallelerinde yaşanan elektrik kesintileri, internet sorunları ve okullarda eğitim gören öğrencilerin taşımacılığı gibi pek çok konu ele alındı. Mahalle muhtarları, bu konuların çözümü için taleplerini iletti. Toplantı esnasında, Milletvekili Osmanağaoğlu, bölge müdürü ile direkt iletişime geçerek vatandaşların internet konusunda yaşadığı sıkıntıları aktardı. Bölge Müdürü, muhtarlarla bu sorunu görüşmek üzere bir toplantı yapmayı talep etti. Toplantının ardından, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Kürşat Bahadır Turan ve Mustafa Tahir Acar eşliğinde, mahalle muhtarları İzmir Telekom Bölge Müdürü Semih Elibol ile bir araya geldi. Muhtarlar, bölgelerindeki internet sorunlarını Elibol’a ilettiler. Semih Elibol, özellikle Yeni Mahalle ve Örnekent Mahallesi’ndeki taleplerin yoğun olduğunu, bu nedenle 2024 yılı içerisinde çalışmaların hızlandırılacağını ve 2025 yılı sonunda Aliağa ilçesindeki internet altyapı sorunlarının çözüleceğinin sözünü verdi. Muhtarlar, yaşanan sıkıntılar karşısında çözüm arayışlarının devam edeceğini belirterek, başta MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Turgay olmak üzere kendilerine destek olan tüm yetkililere teşekkür ettiler. Halkla resmi kurumlar arasındaki köprü görevini sürdürmeye devam edeceklerini vurguladılar.
Denizli Denizli’de üreticilere tarımsal üretim planlanması anlatıldı Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlanması kapsamında üreticiler ile bir araya geldi. Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya başlayan, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında bilgilendirme toplantısı Tavas ilçesinde yapıldı. Toplantıda, Tarımsal Üretim Planlaması, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli detaylı bir şekilde anlatıldı. Yeni yayımlanan Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Tarımsal Destekleme Modelinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan desteklemelerle üreticiler için daha çok kazanma imkanı getirdiğine dikkat çeken İl Müdürü Şakir Çınar, “Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik risklere karşı tarımsal üretimi ve üreticiyi belirsizliklere karşı korumak, sürdürülebilir, verimli, kaliteli, kayıtlı ve yatırım yapılan bir sektör olarak kalması için Bakanlığımız tarafından altyapı çalışmaları yapılarak Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli çalışmasını ortaya koydu. Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modelinin odağında Su kısıtı ve toprak bulunmaktadır. Ülkemiz en son Hatay’ın anavatana katılması dışında Ülkemizin toprakları bir karış artmamıştır. Dolayısıyla sizlerin babalarınız ve dedelerinizden miras, çocuklarınızdan emanet aldığınız bu cennet toprakları hala tarımsal üretim yapılacak seviyede korumuş olacağız. Ayrıca ilk defa 2025-2027 yılları arasındaki 3 yıllık dönemde, hangi ürünü nerede ve ne kadar üreteceğimizi ve ürettiğimiz ürünlere ne kadar devlet desteği verileceği ile ilgili bir çalışmadır. Artık üreticilerimiz hangi havzada hangi üründen ne kadar destek alacağını önceden bilecektir” dedi. Prim desteğinin kaldırılmadığını ifade eden İl Müdürü Çınar, “Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum, Fark Ödemesi Desteği ve Prim Ödemesinin kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, Bakanlığımız tarafından yapılan tarımsal desteklemelerin yönlendirici etkisiyle sertifikalı tohum desteği devam etmektedir. Uygun şartları sağladığında ise havzasında sertifikalı tohum desteği verilecektir. 2025 yılı itibarıyla Fark ödemesi desteği kilo bazlı olarak değil dekar bazlı olarak verilecektir. Diğer bir konu ise Prim desteği. Kamuoyunda prim desteğinin kaldırıldığı şeklinde yanıltıcı bir şekilde bilgiler verildi. Oysa ki prim desteği kaldırılmadı. Aksine ülkemizin ihtiyacı olan üründe prim desteği devam edecektir” şeklinde konuştu.
İstanbul Telefon koleksiyoncusu teknisyen Ekrem Karagüdekoğlu çağrı cihazlı saldırıyı değerlendirdi Telefon koleksiyoncusu elektronik teknisyeni Ekrem Karagüdekoğlu, Lübnan’daki çağrı cihazlı saldırıyı değerlendirdi. Kendi koleksiyonunda da bulunan çağrı cihazlarının çalışma prensibini anlatan Karagüdekoğlu, "Herhangi bir elektronik cihazın uzaktan patlatılması mümkün değil. O bölgede cihazlaz kullanıldığı için İsrail ajanları tarafından özel yaptırılmış modifiyeli cihazlar olabilir" dedi. İsrail tarafından Lübnan’da düzenlenen çağrı cihazlı saldırı, dünya gündemine oturdu. Saldırı sonrası gözler, Türkiye’de de bir dönem sıklıkla kullanılan çağrı cihazlarına çevirdi. 1997 yılından itibaren cep telefonu tamiri işiyle uğraşan telefon koleksiyoncusu Ekrem Karagüdekoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koleksiyonunda Lübnan’da patlayan çağrı cihazlarından da bulunduran Karagüdekoğlu, cihazların çalışma prensibini anlattı. Elektronik cihazların normal şartlarda uzaktan patlatılmasının mümkün olmayacağını savunan Karagüdekoğlu, "Herhangi bir elektronik cihazın uzaktan patlatılması mümkün değil. Bunlar o bölgede cihazlar kullanıldığı için İsrail ajanları tarafından özel yaptırılmış modifiyeli cihazlar olabilir. Elektronik cihazın patlaması kesinlikle mümkün değil. Pager çağrı cihazları cep telefondan önce çokça kullanılan teknolojidir. Bunlar radyo sinyalleri ile çalışır. Karasal yayın olduğu için uzun mesafelere kadar baz istasyonlara veya uyduya ihtiyaç duymazlar. Bu da bunları güvenli kılıyor. Çünkü bulunduğunuz konumu kestiremezsiniz. En fazla hangi şehirden sinyal aldığı çıkar ortaya. Cihazın nerede aktif olduğu adım adım takip edilemez. Ancak cep telefonları ve uydu telefonları nokta atışı bulunduğunuz konumu size gösterebilir” ifadelerini kullandı. “Bunları ısıtarak patlamazsınız” Cihazın uzaktan patlatılamayacağını söyleyen Karagüdekoğlu, “Uzaktan ısıtılarak patlatıldı. Bunların hepsi hikaye. Bilmeyen kişiler tarafından kurgulanmış ezbere söylenmiş şeyler. Mümkün değil. İçerisinde çıkış noktaları vardır. Bunları ısıtarak patlamazsınız. Sadece artı çıkış uçlarını içerisine konan mini bombayı tetiklemek için voltajları kullanılabilirsiniz. İsrail ajanları tahminimce bunları takip edemeyeceklerini biliyorlar. Kendileri bunları yaptırmışlar ve piyasa sürmüşler. Talep te olduğu için, kimse böyle bir şey yaşanacağını düşünmemiş. Bu şekilde olmuş olabilir” dedi.
İstanbul Dursun Özbek: "Eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak" Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son dönemde haksız şekilde itham edildikleri bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Bu süreç yargıya intikal etmiş vaziyette. Söz veriyorum, eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak. Eğer bu iddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanların da bu camiaya hesap vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Galatasaray Divan Kurulu Eylül ayı Olağan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenleniyor. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, mali tablolarla ilgili bilgiler vererek, "Yaklaşık 5.5 milyar TL’lik dönem sonu karına ulaştık. Bu dönem sonu karı Galatasaray tarihinde bir rekoruna da işaret ediyor. Yaklaşık 200 milyon TL olan Galatasaray Spor gelirlerinin, 2 milyar TL’nin üzerine çıkması ve 17 milyon Euro olan sponsorluk gelirlerinin de 60 milyon Euro’ya çıkmasıyla dolayı bu kar oluşmuştur. Kur farkına rağmen bu rakamın önemli olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız çalışmaların meyvelerin sonucu almaktan dolayı çok mutluyuz. Her zaman Galatasaray’ın çıkarlarını koruyarak daha iyini başaracağımıza inanıyorum" diye konuştuk. "Yeni sponsorluk anlaşmasını askıya aldık" Kulübün şu anda 40’tan fazla sponsorluk anlaşması olduğunu hatırlatan Başkan Özbek, "Bu sözleşmelerin hepsi kulübümüzün çıkarlarını korumak üzere hazırlanmış özel sözleşmelerdir. Sponsorluk sözleşmesine aykırı tanıtım yada davranış sözleşmenin tek taraflı fesih edilmesi anlamına gelir. Dün akşam itibarıyla yeni sponsorluk anlaşmasını askıya aldık. Elimize netleşen bilgi ve belge olmamasına rağmen bu kararı aldık. Süreci takip ediyoruz. Bu konuda son kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu. "Geçenlerde silah çekilmesine giden tatsız bir olay yaşadık" Mecidiyeköy’deki binayı konut projesine dönüştürerek, 1.3 milyar TL gelir elde ettiklerini söyleyen Özbek, "126 bağımsız bölüm satıldı. Elimizde 61 tane bağımsız bölüm var. Buradan elde ettiğimiz fonla Florya’daki 45 dönümlük araziyi satın aldık. 1.1 milyar TL’lik ek hasılat daha bekliyoruz. Bugüne kadar inşaatın uzamasının sebebi çalıştığımız şirketin, yaptığımız anlaşmasının koşullarına uymaması ve bu konuda bize zorluk çıkarmasından dolayı kaynaklanıyor. Hatta geçenlerde silah çekilmesine giden tatsız bir olay yaşadık. Bu yaşanan olayın ne kadar yorucu ve hassas idare edilmesi gerektiğini hatırlattı. Florya’da kulübümüzün kendi imkanlarıyla aldığı arazinin konsolide bütçemize değerleme olarak büyük katkı yaptığı görüyorsunuz. Satın alma kararının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. İhale bağımsız komisyon tarafından sürdürülüyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız" ifadelerini kullandı. "İnşallah ekim ayı içinde Kemerburgaz’a geçeceğiz" Yapımı devam eden Kemerburgaz Tesisleri hakkında da bilgi veren Dursun Özbek, "Kemerburgaz’da bir gecikme yaşadık. Bu durumdan dolayı üzgünüm. Planımız sezon başı orada başlamadık. İlk antrenmanımızı da orada yaptık. Bu durumun sebebi formanın konkordato ilan etmiş olması, bundan dolayı işlerin durma noktasına gelmiş olmasıdır. Bu sorunu çözmek amacıyla hızlı bir şekilde çalışmaları kulüp olarak devam ettiriyoruz, bu çalışmalar bitmek üzere. Kemerburgaz hazır demeyi en çok ben istiyorum. İnşallah ekim ayı içinde Kemerburgaz’a geçeceğiz" açıklamasında bulundu. Özbek, Aslantepe’deki arazinin de plan çalışmalarının bittiğini söyledi. "Mağazacılıkta 3 aylık ciromuz yaklaşık 800 milyon TL" Sportif başarılardan bahseden Başkan Özbek, "Son iki senenin şampiyonu, bu senenin lideri bir futbol takımımız var. Amatör şubelerde aldığımız sayısız madalya ve kupa var. Mağazacılıkta rekor cirolara ulaştık. Bu sezon için 1 milyon forma hedefimiz var. Sezon başından beri 300 bin forma sattık. Günlük ortalama 2 bin forma satıyoruz. 3 aylık ciromuz yaklaşık 800 milyon TL. Geçen seneki cironun 2 misli. Bu rakamın daha da artacağına inanıyoruz. "Eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak" Son dönemde haksız şekilde itham edildikleri bir süreç yaşadıklarını vurgulayan Galatasaray Başkan Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu süreç yargıya intikal etmiş vaziyette. Biz konuyu takip ediyoruz. Söz veriyorum, eğer bir suçlu varsa babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak. Eğer bu iddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanların da bu camiaya hesap vermesi gerektiğine inanıyorum. Temel amacın, bu yönetime iş yapamaz hale getirmek olduğunu düşünüyorum. Biz hiçbir çıkarımız olmadan, sadece Galatasaray sevgisiyle bu kulübe katkıda bulunmak için geldik. Yaklaşık 3 ay önce Galatasaray tarihinde rekor oyuyla bizi bu onurlu göreve layık gördünüz. Şimdi bizi yapmak istediklerimizden alıkoymaya çalışanların Galatasaray’a ne kadar zarar verdiklerini hepimizin görmesini istiyorum. Tüm bunlara rağmen aynı hedefle çalışmaya devam edeceğiz. Şeffaf olmaya, fikirlerinizi almaya, yapıcı eleştiricilerinizi dinlemeye devam edeceğiz. Galatasaray son dönemlerde kavgalardan, çekişmelerden çok çekti. Bunların hiçbirisi camiamıza iyi gelmedi. Bunu en iyi bilenlerden birisi benim."