POLİTİKA - 03 Mart 2024 Pazar 13:52

MHP’li Yalçın: "MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır"

A
A
A
MHP’li Yalçın: "MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 17 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kurultay’a ilişkin, “MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır” ifadelerini kullandı.


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 17 Mart Pazar günü yapılacak 14. Olağan Büyük Kurultay’a ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her sabah, iç ve dış dinamikleri yansıtan yoğun bir gündeme uyandığını belirtti. Yalçın, gerek içeride gerekse dışarıda birbirini takip eden, biri diğerini etkileyen karmaşık hadise ve gelişmeler; küresel bağlamda zaruri bir değişimin, kaçınılmaz bir yeni oluşumun doğum sancılarını haber verdiğini ifade etti.



“Sömürge anlayışıyla kendini eriten Batı alemi takatini de bitirme noktasına gelmiştir”


Batı ülkelerinin yüzyıllardır demokrasi ve insan hakları maskesi arkasında dayattığı haksızlık, adaletsizlik ve zulümlerin; insanlığı içinden çıkılması zor bir küresel açmaza sürüklendiğinin altını çizen Yalçın, “Sömürge anlayışıyla kendini eriten Batı âlemi, dünyanın zengin kaynaklarını tüketmekle kalmamış; beşeriyetin dayanma gücünü, takatini de bitirme noktasına getirmiştir. Hem Batılı devlet adamları, hem de hastalıklı Batı toplumları beşeriyetin huzur ve sükûnuna, dünya barışının yeniden tesisine değil; yıkıma hizmette yarışmaktadır. Yerkürenin her yerinde Batı’nın körüklediği emperyalist ayrımcılığa, ırkçılık, İslamofobi, münaferet ve düşmanlık kültürüne karşı itiraz ve protesto sesleri yükselmektedir. Ancak bu yeterli değildir” değerlendirmesinde bulundu.



“Batı dünyasının insanlığı sürüklediği anafordan kurtuluşun, çıkmaz yoldan dönüşün vakti çoktan gelmiştir”


Yeryüzündeki kötü gidişe dur diyecek yeni bir küresel akla ve dünya düzeninin yeniden tanzimine şiddetle ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yalçın, “Batı dünyasının insanlığı sürüklediği anafordan kurtuluşun, çıkmaz yoldan dönüşün vakti çoktan gelmiştir. Her alanda insanlığın yuvarlandığı açlığa ve tükenişe son verme, Batı dünyasının bitmek tükenmek bilmeyen obez iştihasına gem vurma zamanıdır. Küresel kaosun son bulması, insanlığın sulh ve selamete erişmesi için artık rollerin de aktörlerin de değişmesi bir zarurettir. Bu kaçınılmaz tebeddülün gerçekleşmesi için, öncelikle büyük bir medeniyet tasavvuruna, sonra da bu tasavvuru hayata geçirecek profesyonel teşekküllere ihtiyaç vardır. İyi yetişmiş, basiret ve feraset sahibi devlet adamlarına ve politikacılara; sağlıklı düşünen, sorumluluk sahibi, barış ve huzur içinde yaşama azminde olan, bilinçli topluluklara ihtiyaç vardır. Özellikle de ülkesini yükseltme sevdasına sadık, milletini çağlar ötesine taşıma ülküsüne bağlı genç kadrolara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.



“MHP’ye can ve kan veren imanlı, kararlı Ülkücü kadrolar, ‘Türkiye Yüzyılı’nın müessisleri olacaklardır”


Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in gümrah ırmaklarından beslenen MHP’nin; Türkiye sevdalısı, kendini milletinin refah ve saadetine, yükselme ve güçlenmesine adamış nesillerin ocağı olarak göreve hazır olduğunu altını çizen Yalçın, “MHP’ye can ve kan veren imanlı, kararlı Ülkücü kadrolar; 21. asra ad olarak verdiğimiz ‘Türkiye Yüzyılı’nın müessisleri olacaklardır. MHP kadroları, Türkiye’de siyasi partiler arasında gelişen, yerleşen ve başta CHP olmak üzere Cumhur İttifakı muarızı partilerce körüklenen münaferet kültürünü ortadan kaldırmaya amadedir. MHP kadroları; atalarından aldıkları ilhamla Türkiye’de iç barış ve sükûnu tesis edip refahı yayma, dünyaya yeni ve adil bir nizam verme idealine baş koymuşlardır” açıklamalarında bulundu.



“MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır”


Türkiye 31 Mart Yerel Seçimlerine adım adım yaklaşırken MHP’nin, 17 Mart Pazar günü 14. Olağan Büyük Kurultay’ını gerçekleştireceğini aktaran Yalçın, “Sözünü ettiğimiz iç ve dış gelişmeler bağlamında, MHP’nin Büyük Kurultayı: ‘Ülke İçin Var Olduk/Bir Ülküye Yar Olduk. Ülkeye Sevda/Ülküye Yemin’ sloganı altında gerçekleştirilecektir. Bilindiği üzere, MHP’nin bütün kurultayları toy ve şölen havasında geçmektedir. MHP için her Kurultay güç tazelemeye, coşku ve heyecan yüklenmeye vesile olmaktadır. Bundan öncekilerde olduğu gibi; bu defaki Büyük Kurultay’da da Ülkücü irade, ardına düştüğü, beraber yol yürüdüğü liderine güven ve bağlılık izharını tek ses, tek yürek hâlinde tekrarlayacaktır. 17 Mart günkü 14’üncü Olağan Büyük Kurultay’ımızda tezahür edecek sinerji, hem ‘21. Yüzyılda Lider Ülke Türkiye’ idealini gerçekleştirecek azim ve iradeye sahip Ülkücü kadroların münadisi, hem de 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın büyük Yerel Seçim zaferinin habercisi olacaktır” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık kiliminin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek, "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi.
Manisa Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile odaklı sosyal politikaların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile odaklı sosyal politikaların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında Manisa’da yürütülen faaliyetler ve projeler gözden geçirilerek, uygulamaların mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik hususlar değerlendirildi. Vali Vahdettin Özkan, güçlü aile yapısının güçlü bir toplumun temeli olduğunu belirterek, Manisa’da aileyi merkeze alan sosyal hizmet ve destek mekanizmalarının daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmaların süreceğini ifade etti. Vali Özkan konuşmasının devamında "Aileyi ve insanı odağa almak, sağlıklı ve güçlü bir toplumun temelidir. İnsani değerlerin tabiatına uygun refleksler geliştirmek, toplumsal dayanışmayı güçlendirecektir. Valilik olarak kurumlarımız ve STK’larımız ile yürüttüğümüz çalışmalar, aileyi merkeze alan sosyal hizmet ve destek mekanizmalarının etkinliğini artırmayı amaçlamaktadır. Sosyal hizmet uzmanlarımızın tespitleri doğrultusunda, uygulamalarda iyileştirme yapılması gereken alanları belirleyip daha etkili adımlar atmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı. Toplantıda, ayrıca 2025 Aile Yılı kapsamında elde edilen kazanımlar da dikkate alınarak, 2026 yılı çalışmalarının planlanmasına katkı sunmak amacıyla paydaş kurumların görüş ve önerileri alınarak; yeni dönem faaliyetlerinin daha etkili ve koordineli yürütülmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.
İstanbul Arnavutköy‘de büyük istihdam seferberliği başlıyor Arnavutköy Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri düzenleyeceği Kariyer ve İstihdam Fuarı ile iş arayan vatandaşları, 80’den fazla firmanın katılım sağlayacağı kapsamlı bir etkinlikle buluşturacak. Arnavutköy Belediyesi, gençlerin ve iş arayan vatandaşların kariyer hedeflerini desteklemek ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla 26-27 Aralık 2025, Cuma ve Cumartesi günlerinde Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenliyor. Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek olan fuar, 40 farklı sektörü temsilen 80’den fazla firmayı bir araya getirerek iş dünyası ile bireyler arasında güçlü bir köprü oluşturacak. Katılımcılar, firmalarla birebir iş görüşmeleri yapma imkanı bulurken, aynı zamanda atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla kariyer planlamalarına katkı sunacak bilgiler edinebilecek. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş dünyasına adım atmak isteyenler için önemli fırsatlar sunarken; profesyonel gelişimi destekleyen etkinliklerle katılımcıların bilgi ve deneyim kazanmalarına imkan tanıyacak. Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuar, gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik etmeyi, iş arayan vatandaşların ise doğru istihdam fırsatlarına ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Öte yandan, İstanbul’un gelişen ilçesi Arnavutköy’de, özellikle Hadımköy bölgesinde artan sanayi kuruluşlarının nitelikli personel ihtiyacı her geçen gün yükselirken; Karaburun’un turizm potansiyeliyle birlikte hizmet ve turizm sektörlerinde de yeni istihdam alanları oluşuyor. İstanbul Havalimanı’na ev sahipliği yapan ilçe, havacılık, lojistik ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan yoğun personel talebiyle de dikkat çekiyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın, bu alanlarda oluşan iş gücü ihtiyacı ile iş arayanları aynı zeminde buluşturması hedefleniyor.
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık Kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık Kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık Kilimi’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık Kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık Kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek; "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi. (YK-RM-