SAĞLIK - 22 Ekim 2024 Salı 16:05

Hapşırma nöbeti geçiren Aydın, yarın taburcu edilecek

A
A
A

Trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluştuğu için hapşırma nöbeti geçiren Benazir Aydın, yarın taburcu edilecek.

Batman’da 18 Eylül’de hapşırma nöbetleri üzerine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Benazir Aydın, ileri tetkik ve tedavi için 2 Ekim’de Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilmişti.

Edinilen bilgilere göre, sevk edildiği günden bu yana Aydın’a Nöroloji, Psikiyatri, Kulak Burun Boğaz, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları ve Dahiliye bölümünden farklı doktorlar teşhis koyabilmek için çeşitli testler uyguladı. 20 gündür tedavi altında tutulan Aydın’a, trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluştuğu gerekçesiyle 4 kere sinir blokajı tedavisi uygulandığı öğrenildi. Uygulanan enjeksiyon tedavisi sayesinde sağlık durumu iyiye giden ve 35 gün sonra sağlığına kavuşan Aydın’ın yarın taburcu edileceği ifade edildi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de akrabasını öldürüp kaçan şüpheli tutuklandı İzmir’in Çiğli ilçesinde akrabasını tabancayla vurduktan sonra kayıplara karışan cinayet şüphelisi, Konak ilçesinde yakalandı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, dün akşam saat 20.50’de Evka-2 Mahallesi 6800 Sokak’ta meydana geldi. Evinin önünde bulunan Serdar Çakmak ile daha önce aralarında husumet bulunan akrabası G.S. arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesi üzerine G.S., tabancayla ateş ederek Çakmak’ı yaraladı ve hızla bölgeden kaçtı. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken olay yerindeki ilk müdahalesi yapılan Çakmak, hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Serdar Çakmak, yaşam savaşını kaybetti. Çakmak’ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Her adımı görüntülendi, Kuruçay’da yakalandı Olayın ardından şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelinin izini sürdü. G.S.’nin Konak ilçesi Kuruçay bölgesinde saklandığını belirleyen Cinayet Büro Amirliği ve Motosikletli Yunus Timleri ekipleri, şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki ifadede, Serdar Çakmak ve G.S.’nin akraba oldukları, aralarında eskiye dayalı husumet olduğu konunun bu yüzden kaynaklandığı öğrenilirken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Manisa Salihli’de 29 Ekim öncesi bilek güreşi turnuvası Manisa’nın Salihli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında bilek güreşi şampiyonası düzenlendi. Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce organize edilen turnuva, 50.Yıl Ortaokulu Spor Salonu’nda yapıldı. 42’si kız olmak üzere toplam 102 öğrencinin katıldığı turnuva genç kızlar ve genç erkekler olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirildi. Kızlar sağ kolda 45 kiloda Aybüke Kahraman, 50 kiloda Reyye Bekret, 55 kiloda Firdevs Darı, 60 kiloda Hira Nur Dirgen, 65 kiloda Ecrin Özkul, 70 kiloda Güldane Gültekin, 75 kiloda Mürüvet Özkan, kızlar sol kolda 45 kiloda Gamze Efe, 50 kiloda Reyye Bekret, , 55 kiloda Firdevs Darı, 60 kiloda Hira Nur Dirgen, 65 kiloda Emine İzil Atay, 75 kiloda Seher Yalnıç, erkekler sağ kolda 50 kiloda Zeki Doğan, 55 kiloda Şiyabend Yılmaz, 60 kiloda Oğulcan Göktuğ Akgül, 65 kiloda Tunahan Öz, 70 kiloda Aras Avcu, 75 kiloda Eren Kocabıyık, 80 kiloda Arda Yılmaz, +80 kiloda Deniz Dümbek, erkekler sol kolda 50 kiloda Zeki Doğan, 55 kiloda Onur Çavdar, 60 kiloda Oğulcan Göktuğ Akgül, 65 kiloda Tunahan Öz, 70 kiloda Cevdet Uçar, 75 kiloda Eren Kocabıyık, 80 kiloda Arda Yılmaz ve +80 kiloda Deniz Dümbek birinci oldu. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalyaları düzenlenen törenle verildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.