SPOR - 28 Ocak 2025 Salı 10:33

Gençler tematik kış kamplarında buluşacak

A
A
A
Gençler tematik kış kamplarında buluşacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar (KYGM) Genel Müdürlüğü tarafından 3-7 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Tematik Kış Kampları, 8 şehirde farklı temalarla gençleri ağırlayacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin ilgi duydukları alanlarla ilgili olarak kamplarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacağını belirterek, “Gençlerimizin bilgili, donanımlı olması için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.


KYGM Tematik Kış Kampları bu yıl 3-7 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gençlerin akademik ve entelektüel birikimine katkıda bulunmak amacıyla yapılan geleneksel kış kamplarının bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek. 7-9 Ocak tarihleri arasında ’e-genç’ uygulaması üzerinden alınan kamp katılım başvuruları, akademik başarı ve kamp temasıyla ilişkili bölümler dikkate alınarak sonuçlandırıldı.



Tematik Kış Kampları 3-7 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek


8 farklı temayla gerçekleştirilecek kamplar kapsamında bu yıl Diplomat Akademi Kampı Ankara’da, Girişimcilik ve Hayat Becerileri Kampı Samsun’da, Sosyal Medya ve İletişim Kampı Eskişehir’de, Tarih ve Medeniyet Kampı Şanlıurfa’da, Bilişim ve Yapay Zeka Kampı Gaziantep’te, Eğitimciler Kampı Mersin’de, Kış Sporları Kampı Erzurum’da, Sosyal Hizmet ve Gönüllülük Kampı ise Konya’da düzenlenecek.


3-7 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek kamplarda, farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler uzman, akademisyen ve örnek isimlerle bir araya gelecek. Gençler, kampa ev sahipliği yapan şehrin tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını görme fırsatı da yakalayacak.



“Amacımız gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır”


Gençlik ve Spor Bakanı Bak, gençlerin ilgi duydukları alanlarla ilgili olarak Tematik Kış Kamplarında kendilerini geliştirme fırsatı bulacağını belirterek, gençlerin bilgili, donanımlı olması için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.


Bakan Bak, Tematik Kış Kamplarını çok önemsediklerini dile getirerek, “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin iyi eğitilmesi ve desteklenmesi Bakanlığımızın en önemli vazifelerindendir. Yürüttüğümüz çalışmalarla, hayata geçirdiğimiz projelerle, yaptığımız yatırımlarla bu vazifemizin gereğini yerine getirmek için büyük bir kararlılıkla çalışıyoruz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce düzenlenecek Tematik Kış Kampları da bu çalışmalardan biri. Yurtlarımızda kalan gençler, ilgi duydukları alanlarla ilgili olarak tematik kamplarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. 5 gün boyunca dolu dolu geçecek kamplarda akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, gönüllülük faaliyetleri, bilgi yarışmaları, sportif faaliyetler ve sanatsal etkinlikler gençlerimizi bekliyor” ifadelerini kullandı.



Gençler tematik kış kamplarında buluşacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DESOB Başkanı Erbeği; "Rekabeti değil manevi değerleri düşünelim" Ramazan ayı dolayısı ile yerel esnaftan alışveriş yapılmasına dikkat çeken Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Ramazan ayında rekabeti değil manevi değerleri düşünerek yerel esnaftan alışveriş yapılması gerektiğini belirtti. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bereketin yerel esnafları da sevindireceğini belirten Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, birlik beraberlik ve dayanışma ayında yerel esnafımızın da ticaretinin canlanacağına dikkat çekti. Ramazan ayında yerel esnafı tercih edilmesi gerektiğini belirten Erbeği "Ramazan ayı birlik ve beraberlik, dayanışma ayıdır. Yerel esnaflarımızda Ramazan ayı bereketi ile işlerinde, emeklerinde hizmetlerinde vatandaşlarımızın tercihi ile bereketli bir dönem geçireceğine inanıyoruz. Rekabet ortamının yoğun olduğu bu günlerde bizler vatandaşlarımızdan özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayının hürmetine, manevi değerlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Ucuz ve kampanyalar adı altında ezilen yerel esnafa, manevi değerleri düşünerek sahip çıkmalıyız" "Mahalle esnaflarımız bizim ailemizdir" diyen Başkan Erbeği; "İyi günde kötü günde mahalle esnaflarımız müşterilerini yalnız bırakmaz. Bu sadece bir ticaret değil, bir birini kalkındırma vesilesidir. Karşılıklı olarak işini görmek, dostluk kurma ve aile olmayı yerel esnaflarımız sayesinde sağlarız. Bunun değerini de böyle önemli aylarımızda mübarek günlerimizde taçlandırırız. Yerel esnafımız mahallemizde ki o iş yerlerimiz her zaman ayakta kalmalı, çalışmalı bizlerin yanında olmalı. Yavaş yavaş yok olan mesleklerimiz ile kapanan iş yerlerinin eksikliğini her zaman görüyoruz ve hissediyoruz. Bu sebeple bu mübarek günlerde manevi değerleri ön planda tutup alışverişlerimizde yerel esnaflarımızı tercih etmeliyiz. Bu vesile ile Ramazan ayımızın tüm esnaf camiamıza ve Denizli halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini ve Ramazan Bayramımıza kavuşmayı nasip etmesini dilerim" diye konuştu.
Bursa Bursa caddeleri ‘Ramazan’ için süslendi Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Setbaşı, Gökdere, Fomara, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Hanlar Bölgesi ve Teleferik Meydanı gibi yoğun yaya ve araç trafiğine sahip noktaları Ramazan ayına özel mahyalarla süsledi. Bursa’da Ramazan ayına özel dolu dolu programlar hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarını da mahyalarla süsledi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından kentin en işlek noktalarına LED teknolojisi ile üretilen Ramazan mahyaları yerleştirildi. ‘Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan’ yazılı mahyalar, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Setbaşı, Gökdere, Fomara, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Hanlar Bölgesi ve Teleferik Meydanı gibi yoğun yaya ve araç trafiğine sahip noktalarda konumlandırıldı. Özel tasarımlı mahyalar, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara şölen yaşatacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde yaşanması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. 17 ilçede düzenleyecekleri iftar programlarıyla toplam 144.000 kişiye sıcak yemek ulaştıracaklarını, 15 noktada her gün 5.500 iftariyelik dağıtacaklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Yıldırım ve Kültürpark’ta düzenleyeceğimiz birçok etkinlikle Ramazan’ın manevi atmosferini hep birlikte yaşayacağız. Bunların yanında kentimizin farklı noktalarını da LED teknolojisi ile üretilen Ramazan mahyalarıyla süsledik. Bursa’nın siluetine Ramazan ayına özgü zarif ve anlamlı bir dokunuş kazandırdık. Bu mübarek ayın, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Denizli Başkan Çavuşoğlu; "Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın ayıdır" Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ramazan-ı Şerif dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm Denizlililerin Ramazan ayını kutladı. Başkan Çavuşoğlu, mesajında birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu yaparak, Ramazan’ın manevi ikliminin tüm gönüllerde huzur, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi temennisinde bulundu. Başkan Çavuşoğlu, Ramazan ayının manevi değerlerine dikkat çekerek, "Ramazan, sadece oruç tutmak değil; yardımlaşmanın, dayanışmanın, ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın ve gönüllerimizi birleştirmenin en güzel zamanıdır. Bu mübarek ayda, sofralarımızı paylaşarak, gönüllerimizi birleştirerek, birlik ve beraberlik içinde Ramazan’ın bereketini hep birlikte yaşayalım. Denizli olarak, her zaman olduğu gibi bu mübarek ayda da dayanışmamızı ve kardeşliğimizi en güçlü şekilde göstereceğimize inanıyorum. Bu güzel ayın, şehrimize ve ülkemize huzur ile barış getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Denizli’de ramazan boyunca dayanışma ve yardımlaşma seferberliği Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Belediyemiz, ramazanın bereketini tüm hemşehrilerimizle paylaşmak için sosyal destek çalışmalarını sürdürecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ramazan ayı boyunca 20 bin ailemize 750 liralık yardımımızın yanı sıra gıda kolisi yardımlarımız devam ederken, ramazanın kültürel ve manevi iklimine uygun çeşitli etkinliklerle halkımızı bir araya getireceğiz." Son olarak tüm Denizlililerin ramazan ayını kutlayan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, sağlık, huzur ve bereket dolu bir Ramazan geçirilmesi dileğinde bulundu.