GÜNDEM - 03 Mayıs 2024 Cuma 15:32

Gazi Üniversitesi’nde Filistin eylemi

A
A
A
Gazi Üniversitesi’nde Filistin eylemi

Gazi Üniversitesi öğrencileri, üç dilde yaptıkları basın açıklaması ile Gazze’deki soykırıma tepki göstererek, ABD üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek verdi.


Gazi Üniversitesi öğrencileri, üniversite kampüsü içinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde bir araya gelerek, ‘Gazze’deki Soykırıma Tepki ve Amerikan Üniversitelerindeki Barışçıl Eylemlere Destek’ başlıklı bir açıklama yaptı. Cuma namazının ardından yapılan basın açıklamasına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Açıklama üniversite öğrencilerinden Ahmet Kartal, Zübeyir Kaan Durmuşoğlu ve Ahmed Alhila tarafından Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde yapıldı.



“Burada bulunan bizler bu vahşete karşı asla duyarsız olmayacağız”


Türkçesi üniversite öğrencisi Ahmet Kartal tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de yaşananlara Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan üniversitelerin de sessiz kalmadığı hatırlatıldı. Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı gösterilerin diğer üniversitelere de yayıldığı belirtilen açıklamada, “Gazze’deki bu soykırıma Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan üniversiteler de sessiz kalmamış, Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı gösteriler diğer üniversitelere de yayılmıştır. Bu gösterilerle İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımın bir an önce durdurulması sorumluluğu tüm insanlığa hatırlatılmıştır. Üniversite öğrencilerinin bu tepkilerine öğretim elemanları da destek vermiştir. Ancak vahşice işlenen soykırıma karşı insani ve vicdani sorumluluk bilinciyle hareket eden üniversite öğrencileri ve öğretim elemanlarının bu barışçıl gösterileri antidemokratik bir şekilde ve sert müdahalelerle bastırılmaya çalışılmaktadır. Bu barışçıl eylemlere karşı uygulanan orantısız şiddeti ve baskıyı kınıyor, vicdanının sesini dinleyen ve bu zulme seyirci kalmayan üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu vahşete Türk milleti olarak sessiz kalamayız. Hatta bugün burada bulunan bizler bu vahşete karşı asla duyarsız olmayacağız. Caydırıcı yaptırım ve müdahalelerle İsrail baskısı ve zulmü bir an önce sonlandırılmalıdır. Tüm insanlığı bir an önce Gazze’de uygulanan vahşeti durdurmaya ve barış yanlısı öğrenci ve öğretim üyelerine uygulanan şiddete karşı harekete geçmeye davet ediyoruz” denildi.



Gazi Üniversitesi’nde Filistin eylemi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nden okullara 70 milyon liralık yatırım Beyoğlu Belediyesi, ilçede bulunan 45 devlet okulunun bakım ve onarımını üstlenerek yeni eğitim yılına hazır hale getirdi. Çalışmalar, belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan, sponsorlar ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla gerçekleştirildi. Bu kapsamında bu yıl eğitime yapılan yatırımın miktarı 70 milyon lirayı aştı. Beyoğlu Belediyesi, ilçedeki 45 devlet okulunun bakım ve onarımını yaparak 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi. Çalışmalar kapsamında bu yıl eğitime yapılan yatırımın miktarı 70 milyon lirayı aştı. Belediye kasasından tek bir kuruş dahi harcanmadan yapılan bu çalışmaların maliyetinin tamamı belediye aracılığıyla sponsorlar ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı. Okullar eğitime hazır hale getirildi Öğrencilerin daha iyi ve daha sağlıklı koşullarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde okullardaki sıra ve masalar tamir edilerek temizlendi. Spor salonlarının, kapıların, pencerelerin, tuvaletlerin, lavaboların bakım ve onarımı yapıldı. Okulların iç ve dış cepheleri boyandı, bahçe düzenlemesi, Atatürk anıtlarının boyanması, okul bahçelerine bankların yerleştirilmesi gibi daha birçok çalışma yapıldı. “Eğitimde tasarruf olmaz dedik ve gerekli adımları hızla attık” Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yaz boyunca okullarda yapılan incelemeler sonucunda belirlenen ihtiyaçları hızla karşılayarak, öğrencilerin daha sağlıklı ve modern ortamlarda eğitim almalarını amaçladıklarını belirterek, “Okullarımızı yerinde inceledik ve birçok eksiklikle karşılaştık. Dökülen boyalar, eskiyen tuvaletler, bakımsız bahçeler, görsel açıdan kötü bir tablo olduğu kadar, çocuklarımızın sağlığı için de riskli koşullardı. Eğitimde tasarruf olmaz dedik ve gerekli adımları hızla attık. Belediye bütçemizden bir lira çıkmadan, sponsorlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle 45 devlet okulumuzda 70 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Çocuklarımız, güzel okullarda, sağlıklı şartlarda eğitim görmeyi hak ediyor. Bizi kalkındıracak olan tek yol eğitimdir, bu nedenle okullarımızın taleplerini eksiksiz yerine getirdik” şeklinde konuştu. Ayrıca, okullara su arıtma sistemlerinin kurulması da planlanıyor.
Erzurum Erzurum Çimse-İş’te Abuzer Atik güven tazeledi Türkiye Çimse-İş Sendikası (Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası), Erzurum Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Abuzer Atik yeninden şube başkanı olarak seçildi. Palandöken’de yapılan seçim coşkulu bir şekilde geçti. Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkan Zekeriye Nazlım, üyeler tarafından davul, zurna ve atlılar tarafından karşılandı. ÇİMSE-İŞ 3.Olağan Genel Kurulu’nda 135 oy alarak ÇİMSE-İŞ Erzurum Şube Başkanı olarak seçimi kazanan Abuzer Atik, konuşmasında; Çimse-İş için yapacağı çalışmalardan bahsederek, Genel Başkan Zekeriye Nazlım’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti. “Bayrağı en güzel şekilde taşımaya devam edeceğiz” Başkan Atik konuşmasına şöyle devam etti: "60 yıla aşkın bir süredir, emek ve alın teri mücadelesi veren Türkiye Çimse-İş Sendikamızın bir neferi olmaktan duyduğum gururu dile getirmek istiyorum. 20 yıla aşkın bir süredir, sendikamızın her seviyesinde görev almaktan onur duydum. ÇİMSE-İŞ Sendikasında görev alınmaz, görev verilir bilinç ve şuuru içerisinde oldum. Genel Başkanımızın teveccühü, emekçi kardeşlerimin desteği ve ÇİMSE-İŞ davasında olan inancımla bu yolda yürüyorum. Bu onurlu bayrak yarışında, amacım emek ve alın teri ile bayrağını taşıyabildiğim kadar yükseğe taşımaktır. El ele, gönül gönüle bunu başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu. Genel Kurula katılan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkan Zekeriye Nazlım da konuşma yaptı. Sık sık alkışlarla konuşması kesilen ve sloganlarla desteklenen Nazlım, Erzurum’da Nenehatun’un diyarında olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı. Konuşmasına İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırıma değinerek başlayan Başkan Nazlım, “Millet olarak birbirimize en fazla kenetlenmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Ülkemizde kayıt dışı işçilik ile karşı karşıyayız. Asgari ücretle hatta daha düşük ücretlerle kaçak işçi çalışan iş yerleri var. Bununla mücadele ve haksız rekabetin önlenmesinin tek yolu örgütlenmeden geçiyor. Kadınlara, çocuklara ve gençlere önem veriyoruz. Kadın kurultayları çocukları ve gençlere yönelik geziler düzenledik. Doğaya verdiğimiz önemi hatırı ormanları oluşturarak verdik. Ülkemizde yaşanan deprem ve coğrafyalarda derhal bölgeye intikal ettik ve tüm imkânlarımızı bölge halkının hizmetine sunduk. Ucuz işçiliğin önüne geçeceğiz, bölgemizde örgütsüz iş yeri kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Emekçinin alın terinin hakkını alarak bu ülkenin evlatlarının yarınları umutla bakmasını sağlayacağız. Vefa seviyesi için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ÇİMSE-İŞ Sendikası Erzurum Şube Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.