GÜNDEM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 01:06

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile birlikte 4 bakanlığa yeni Bakan Yardımcıları atandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı, yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit atandı. Milli Savunma Bakanlığında Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi görevden alındı, yerine ise Musa Heybet atandı. Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı, yerine ise Yasin Ayfer Erkoç atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Muhammet Kasım Gönüllü atandı.


Ayrıca karar ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alındı. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erhan Karakaya, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda ise Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı. Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına Emre Dabak atandı.


Karara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda, Altyapı Genel Müdürlüğüne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Burak Aykan, Denizcilik Genel Müdürlüğüne Ünal Baylan, Personel Genel Müdürlüğüne, Necmiye Leyla Akıncı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne Salih Tan, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüne Murat Baştor, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Kamuran Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığına Selami Yazıcı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına İbrahim Kolcu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Enes Çakmak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Akkaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ufuk Yalçın atandı.


Karar ile birlikte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Ahmet Yozgatlıgil atandı. Ayrıca Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığına ise Murat Kazancı atandı. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer atandı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ise İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince getirildi. Karar ile birlikte Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alındı. Yerine ise kalan süreyi tamamlamak üzere Rıdvan Duran atandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Doğa harikası şelaleye zarar veren patlatmayla ilgili maden firmasının faaliyetleri durduruldu Hatay’da maden arama firmasının faaliyetleri esnasında gerçekleştirilen patlamada doğa harikası Dekuk şelalesine zarar verildi. Hatay Valiliği, maden işletme ruhsatına sahip sahada çalışma yürüten firmanın faaliyetlerinin durdurulduğunu belirterek idari sürecin devam ettiğini açıkladı. Defne ilçesindeki Dekuk şelalesi, ilkbahar aylarında şarıl şarıl akan suyuyla sıcak havada serinlemek isteyen vatandaşların vazgeçilmez adreslerindendi. Yaz ve sonbahar mevsiminde kuraklığın etkisiyle etkisini yitiren şelaleye 100 metre mesafede gerçekleştirilen patlamada doğa harikası şelale zarar gördü. Patlamaya ilişkin görüntülerin kısa sürede sosyal medyada paylaşılması üzerine Hatay Valiliği konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede; söz konusu bölgenin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen maden işletme ruhsata sahip olduğu açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Valiliği, doğal zenginlik olan Dekuk şelalesine zarar veren maden firmasının faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Hatay Valiliği tarafından yapılan söz konusu açıklamada; Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından 17.09.2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan Hatay ili, Defne İlçesinde bulunan Dekuk Şelalesi civarında, madencilik faaliyetleri yürüten bir firmanın taş ocağı patlatma görüntülerinin yayınlanması üzerine Valiliğimiz derhal ilgili birimleri harekete geçirmiş ve yerinde yapılan inceleme sonucunda; kamuoyuna yansıdığı haliyle söz konusu taş ocağının taş patlatma faaliyetinden dolayı herhangi bir vatandaşımızın zarar görmediği, sahanın Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından düzenlenen Maden İşletme Ruhsatına sahip olduğu, söz konusu şelalenin Kentsel, Kültürel ve Doğal Sit alanlarından olmadığı, ancak Hatayımıza ait bir değer olduğu, patlatmadan dolayı kaya parçalarının eğimin de etkisiyle etrafa saçılıp şelale yatağına yuvarlanarak şelaleye zarar verdiği, şelalenin mevsimsel durumu nedeniyle kuru olduğu, patlatma yapılan yer ile şelale üst noktası arasında yaklaşık 100 m mesafe olduğu tespit edilmiştir. Doğal zenginliklerimize bu şekilde zarar veren ilgili maden firmasının faaliyetleri durdurulmuş olup idari süreç devam etmektedir. Asırların Felaketi depremlerden sonra Kadim Şehrimiz Hatayımızı her yanı ve yönüyle yeniden ihya çalışmaları devam ederken doğal zenginliklerimizin de koruyucusu olduğumuzu, bu ve buna benzer hiçbir faaliyetin cezasız kalmayacağını; bununla birlikte doğal güzelliğimiz ilgili şelalenin temizlenmesi ve eski haline getirilmesi çalışmalarına ivedilikle başlanacağı hususları; Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.