POLİTİKA - 16 Ekim 2024 Çarşamba 14:30

Bakan Memişoğlu: “Sağlık hizmeti sunulan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle şekilleniyor”

A
A
A
Bakan Memişoğlu: “Sağlık hizmeti sunulan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle şekilleniyor”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kamu hastanelerinin yanı sıra özel sektör ve vakıf üniversiteleri dahil olmak üzere sağlık hizmeti sunulan bütün kuruluşların Sağlık Bakanlığı tarafından desteklendiğini ve bakanlık politikalarıyla şekillendiğini kaydetti.


Bakan Memişoğlu, Ankara’daki programları çerçevesinde Etlik Şehir Hastanesi’nin 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreni ve 2’nci hizmet yılı programı ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Memişoğlu, sağlıkta bütüncül bir yaklaşımı benimsediklerini ifade ederek, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin entegre çalışmasını sağlayacak yeni mevzuat üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bakan Memişoğlu, "Türkiye’nin sağlık çalışanları son 20 senede inanılmaz bir efor sarf etti. Her bir vatandaşımız 2002 senesinde senede sadece iki kez sağlık hizmetlerinden faydalanırken, 11,7 kez faydalanıyor" açıklamasında bulundu.


Sağlık alanında sunulan hizmetin sadece tedavi etmekle sınırlı kalmayacağına değinen Memişoğlu, bunun yanı sıra yeni teknolojiler ve bilgiler üretmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.


Bakan Memişoğlu, daha sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Bakan Memişoğlu, meydana gelen Malatya merkezli deprem nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.



“Bu gençler, bu çocuklar bizim geleceğimiz”


Yaptığı konuşmada akademi camiasının geleceği şekillendirdiğini vurgulayan Memişoğlu, şunları söyledi:


“Bu gençler, bu çocuklar bizim geleceğimiz. O çocukları en iyi şekilde eğitmek, onlara hekimlik veya akademik bilgilerini aktarmak hepimizin sorumluluğundadır. Onları her birimizden daha iyi, bilgiyi araştırıcı yapabilmek de bizim sorumluluğumuzdadır. Boynuz kulağı geçecek, bizden sonraki nesiller bizden daha iyi olacak, iyi yönetecek ve fazla bilim üretecek. Biz onları öyle yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.



“Sağlık hizmeti sunulan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle şekilleniyor”


Sağlık Bakanlığı olarak yapılabilecek işbirliklerine gereken desteği vermek için her zaman hazır olduklarını dile getiren Memişoğlu, “Sağlık Bakanlığı’nın bütün sağlık hizmetini, eğitimini, bilgisini arttıracak her türlü kişiye, kuruma destek vermek ve onun önünü açmak sorumluluğu vardır. Sadece kamu hastaneleri, bizim hastanelerimiz değil. Sağlık Bakanlığı, üniversiteleri, sağlık uygulama merkezleri dahil, özel sektör dahil, vakıf üniversiteleri dahil, bütün sağlık hizmeti sunulan, araştırma yapılan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle ve onun politikalarıyla şekilleniyor. Bizim bakışımız bu. Biz hepsinin hizmetkarıyız" şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon 23 yaşındaki öğretmen kazada hayatını kaybetti Afyonkarahisar’da yolun karşısına geçmeye çalışırken minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki gencin öğretmen Şeyma Candan olduğu ve evine dönerken kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Olay sonrası araç sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi. Kaza, kent merkezi Karşıyaka mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yolun karşısına geçmeye çalışan Şeyma Candan’a (23) M.E.’nin kullandığı 16 ASE 911 plakalı minibüs çarptı. Minibüs Candan’a çarptıktan sonra sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkıp bir iş yerinin duvarına çarparak durabildi. Kazanın ardından çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan Candan olay yerine gelen ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak Candan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmayarak yaşamını yitirdi. Aile üyeleri büyük acı yaşadı Kazada hayatını kaybeden Candan’ın mahallede bulunan özel bir okulda güzel sanatlar ve resim öğretmeni olarak çalıştığı kaydedildi. Candan’ın kazadan sadece dakikalar önce çarşı merkezde arkadaşları ile çay toplantısında bir araya geldiği ve ardından eve dönüş yolunda dolmuştan inip yolda karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı esnada kazanın gerçekleştiği belirtildi. Genç öğretmenin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundaki cenazesi sabah saatlerinde ailesine teslim edildi. Candan ardından Sadıkbey Mahallesinde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde aile üyeleri büyük acı yaşarken, cenazeye katılanlar Candan’ın ailesini teselli etmek için uğraştı. Öte yandan, kazanın ardından araç sürücüsü M.E.’nin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.
Gaziantep HKÜ’de ‘Slow Food ve Michelin Yıldızı Yolculuğu’ ele alındı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi tarafından, Slow Food hareketini tanıtmak, bu yaklaşımın Michelin yıldızlı mutfaklarla olan bağlantısını vurgulamak ve gastronomi dünyasında bilinçli tüketim alışkanlıklarını teşvik etmeyi hedefleyen “Michelin Yıldızına Giden Yol: İlk Durak Slow Food” konulu bir panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Furkan Baltacı’nın yaptığı ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) Coğrafi İşaret ve Tescil Uzmanı Nefise Arslan, Zeytinhan Gaziantep Yağ, OMAÇ Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şerbetçi, YESEMEK Gaziantep Mutfağı 3.Kuşak İşletmecisi Taner Olca’nın konuşmacı olarak yer aldığı panele TGA Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Özgür Çözgener, öğretim elemanları, sektör profesyonelleri ve öğrenciler de katıldı. Doç. Dr. Furkan Baltacı, “Gaziantep gastronomisi küresel rekabet için güçlü argümanlara sahiptir. Geriye bunları doğru kriterlerle hazırlayıp sunmak kalmaktadır. Michelin Yıldız’a giden yol, Slow Food’dan geçmektedir. Hedefimiz, Slow Food kriterlerinin uygulandığı işletme sayısını arttırmak ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde Michelin Yıldız’ını Gaziantep’e getirmektedir. Bu konuda bizimle iş birliği yapan başta Gaziantep Valiliğine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, GAGEV’e, gönüllü işletme sahiplerine ve TGA Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Özgür Çözgener’e teşekkür ediyorum” dedi. Panelde katılımcılar, coğrafi işaretlerin gastronomi sektörüne katkıları, yerel ve sürdürülebilir üretimin önemi, Slow Food felsefesinin bölgesel mutfaklara etkisi, Michelin yıldızlı mutfaklara giden yolda yerel tatların rolü ve Gaziantep mutfağının uluslararası tanınırlığa katkısı konularında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.