SAĞLIK - 29 Mart 2025 Cumartesi 18:00

Bakan Memişoğlu: "2-6 Nisan tarihlerinde sağlık hizmetine devam edeceğiz"

A
A
A
Bakan Memişoğlu: "2-6 Nisan tarihlerinde sağlık hizmetine devam edeceğiz"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Bayramı takip eden 2-6 Nisan tarihleri arasında sağlık hizmeti sunumuna kesintisiz olarak devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bayramın ardından 2-6 Nisan tarihleri arasında sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini vurguladı. Bakan Memişoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramı takip eden 2-6 Nisan tarihleri arasında sağlık hizmeti sunumuna kesintisiz olarak devam edeceğiz. 933 Kamu Hastanemizde 367 bin 870 personelimiz, Kamu Sağlık Tesislerimizin Acil Servislerinde 120 bin 852 personelimiz, 163 Ağız ve Diş Sağlığı Kamu Sağlık Tesisimizde 5 bin 712 personelimiz, bin 479 ‘Evde Sağlık Ekibi’ ve 6 bin 324 personelimizle sahada görev başında olacağız. Büyük sağlık ailemize canı gönülden teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık."

Fazlı Çolak

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Topal Osman Ağa ölümünün 102’inci yılında Giresun’da anıldı Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa, ölümünün 102’inci yılında Giresun’da düzenlenen törenle anıldı. Osman Ağa Meydanı’ndaki anma programına Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Giresun milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür, Belediye Başkanı Fuat Köse, Osman Ağa’nın yakınları, sevil toplam kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Anıt önünde çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, "Milli Mücadele kahramanı, Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı ve 47. Gönüllü Alay Komutanı Milis Yarbay Merhum Osman Ağa’yı ölümünün 102’inci yıl dönümünde şükranla anıyoruz. İşgal edilmemiş ve kurtuluş günü olmayan Giresun’da iki gönüllü alayla cepheden cepheye koşan Osman Ağa’nın belediye başkanı olarak onun mirasını yaşatmanın onurunu taşıyorum. Giresun’dan yola çıkan 42. ve 47. Gönüllü Alaylarımız savaşa 5 bin kişiyle gitmiş, sadece 250 kişi geri dönebilmiştir. Kendi ili dışında şehitliği bulunan tek il Giresun’dur. Bu topraklar için can veren Osman Ağa ve tüm kahraman dedelerimiz bizim onur madalyamızdır" dedi. Program, Osman Ağa’nın mezarının bulunduğu Giresun Kalesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla sona erdi.
Manisa Başkan Balaban Yuntdağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Ramazan Bayramı dolayısıyla Yuntdağı bölgesindeki 15 mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. Halkla iç içe olmayı ve vatandaşlarla birebir temas kurmayı her zaman ön planda tutan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Ramazan Bayramı’nda da bu geleneğini sürdürerek Yuntdağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Balaban, bayram coşkusunu birlikte yaşamak, mahalle sakinleriyle sohbet etmek amacıyla Demirci, Sakallı, Recepli, Asmacık, Uzunlar, Karahüseyinli, Pınarköy, Süngüllü, Pelitalan, Karaveliler, Kozaklar, Küçükbelen Akçaköy Maldan ve İlyasçılar mahallelerini ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında mahalle sakinleriyle samimi sohbetler gerçekleştiren ve bayramın manevi atmosferini birlikte paylaşan Başkan Semih Balaban, vatandaşların talep ve önerilerini de dinledi. Mahalle ziyaretlerinde Başkan Balaban’a belediye başkan yardımcıları ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan eşlik etti. Mahalle ziyaretleri sırasında vatandaşlarla kucaklaşan ve bayram sevincini paylaşan Başkan Balaban, "Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dayanışma ruhumuzu güçlendiren en özel zamanlardır. Yuntdağı’ndaki hemşehrilerimizle bir araya gelmek, onların bayram sevincine ortak olmak bizler için çok kıymetli. Belediye olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Van Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu sağanak yağmura rağmen coşkuyla kutlandı Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yıl dönümü, sağanak yağmura rağmen düzenlenen törenle kutlandı. Beşyol mevkisindeki valilik binası önünde başlayan tören, Atatürk heykeline çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra program yağış nedeniyle Van Devlet Tiyatrosu salonunda devam etti. Burada Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Balcı, 2 Nisan’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van için önemli bir gün olduğunu belirtti. Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Balcı, "İpekyolu ve ticari konumu itibariyle askerî ve stratejik bir öneme sahip olan ilimiz, tarih boyunca birçok devletin sahip olmak istediği şehir olmuştur. Birinci Dünya Savaşı sırasında düşman güçleri tarafından esaret altına alınmak isteyen şehrimiz, 2 Nisan 1918’de Ali İhsan Sabis komutasındaki silahlı kuvvetlerimizin önderliğinde halkımızın da desteğiyle kahramanca müdafaa edilerek istiklâline ve istikbaline kavuşmuştur. 120 kar beyaz evladımız ve Zeve Şehitliğimiz de bu kahramanlığın en bariz örneğidir. 30 binden fazla şehidimizin kanıyla sulanan Anadolu’nun kapısı kadim şehrimizi her alanda ileriye taşımak, sahip olduğu tüm güzellikleri gelecek nesillere aktarmak için yılmadan, yorulmadan çalışmalı, şehrimize ve ülkemize değer üretmeyi sürdürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü yürekten kutluyor, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve darul bekaya irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. Konuşmanın ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu tarafından bir konser verildi. Program; dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut, Van YYÜ Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile öğrenciler katıldı.