ASAYİŞ - 11 Kasım 2024 Pazartesi 15:59

Ankara’da silahlı alacak verecek kavgası: 1 ölü, 1 yaralı

A
A
A
Ankara’da silahlı alacak verecek kavgası: 1 ölü, 1 yaralı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.


Olay, Yenimahalle ilçesi Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir plazada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, alacak verecek yüzünden plazaya gelen Ahmet İ. ve Fatih T. ile husumetli olan Hasan Hüseyin Y. arasında tartışma çıktı. İddialara göre, çıkan kavga sırasında Hasan Hüseyin Y., plazaya gelen iki kişinin üzerindeki silahı ele geçirerek ateşledi. Ahmet İ. ve Fatih T. yaralandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi geldi. Sağlık ekiplerince yapılan müdahalelerin ardından Ahmet İ.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edilirken, Fatih T.’nin ise Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.



Ankara’da silahlı alacak verecek kavgası: 1 ölü, 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Ulaşım A.Ş., 2024’te 153 milyon yolcuya hizmet verdi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem hatları ve otobüsleriyle 2024 yılında toplam 153 milyon 352 bin 160 yolcu taşındı. Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ile kent genelinde çevreci, konforlu, güvenli ve ekonomik ulaşım sağlanırken, milyonlarca yolcu da bu imkândan faydalandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen raylı sistemde, 2024 yılı boyunca 75 yolcu istasyonuna sahip 45,6 kilometrelik hatta 80 tramvay aracı hizmet verdi. Bu araçlar, toplamda 7 milyon 400 bin kilometre yol kat ederek yaklaşık 56 milyon 750 bin yolcu taşıdı. Ulaşım A.Ş., otobüslerle de önemli bir taşıma kapasitesine ulaştı. Otobüs işletmeleri aracılığıyla, 62 milyon 401 bin kilometre mesafe kat edildi ve 96 milyon 602 bin 160 yolcuya ulaşım hizmeti verildi. 2024 yılında, Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi Kaybis, mobil uygulama ile kiralama sistemine geçerek büyük bir adım attı. 3 yeni istasyonla birlikte toplamda 84 istasyona ulaşan Kaybis, 159 bin 495 kullanıcı tarafından 439 bin 442 kez kullanıldı. Kaybis kullanıcıları, toplamda 4 milyon 679 bin 523 kilometre yol katederek adeta dünyanın etrafını 117 kez dolaşmış oldular. Ulaşım A.Ş.’ye ait otoparklarda 1 milyon 991 bin 409 park işlemi gerçekleştirilirken, Kart38 işlem merkezi ve işlem noktalarında ise 2024 yılında toplamda 532 bin 778 vatandaşa hizmet verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşımda trafik yoğunluğunu azaltma ve konforu artırma adına gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Büyükkılıç, tramvay ve otobüs araçları ile 2024 yılı boyunca toplam 153 milyon 352 bin 160 yolcu taşındığını belirtti. Ayrıca, çevreci ulaşıma da büyük önem verdiklerini vurgulayan Büyükkılıç, Kayseri’de kullanılan enerji türü, yolcu kapasitesi, teknoloji ve sürdürülebilirlik açısından verimli, güvenilir toplu taşıma hizmeti sunulduğunu söyledi.
Nevşehir Bu bölümü okuyanlar işsiz kalmıyor Kapadokya Üniversitesi Uçak Teknolojisi bölümünü okuyan öğrenciler, aldıkları eğitimle mezun olduklarında yüksek maaşlarla işe girebilme şansı elde ediyor. Kapadokya MYO Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı; muhakeme gücü yüksek, el becerileri iyi, İngilizce bilgisi yeterli seviyede, uçak bakımını ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde emniyet standartlarına uyarak gerçekleştirebilecek, sektörün ihtiyaç duyduğu ara insan gücünü yetiştiriyor. Uçak Teknolojisi Bölümü’nde eğitim boyunca öğrencilere mesleki-teknik İngilizce başta olmak üzere temel elektrik, uçak bakım uygulamaları, aerodinamik, uçak yapıları ve sistemleri uygulamaları, pistonlu motorlar ve uygulamaları, elektronik göstergeler ve sistemleri, gaz türbinli motorlar ve uygulamaları, uçak göstergeleri ve pervane konularında eğitim veriliyor. Uygulama eğitimleri üniversitenin yapısal, motor, kompozit, komponent, aviyonik atölyelerinde ve işbirliği yapılan hava aracı bakım kuruluşlarının gerçek bakım ortamlarında veriliyor. "Revaçta bir bölüm" Uçak Teknolojileri Program Başkanı Yusuf Saygan Taşçı; “Kapadokya Üniversitesi bünyesinde uçuk teknolojisi, uçak gövde bakım, havacılık elektrik ve elektroniği gibi uçak bakım teknisyenliği yetiştirilen bölümlerde uçak ve uçak sistemleri ile alakalı pratik eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimiz üniversite sınavı ile yerleşebiliyorlar. Sınavda Türkiye ortalamasının üzerinde bir puanla alım yapıyoruz. Bu bölüm şu an revaçta olan bir bölüm. Öğrencilerimiz mezun olduklarında yüksek maaşlar ile çok rahat iş bulabiliyorlar” dedi. "Havacılık sektörüne olan ilgi her geçen gün artıyor" Doktor Öğretim Üyesi Tamer Çalışkan da, öğrencilerin gerecek bir uçak üzerinde eğitim aldıklarını söyleyerek; "Öğrencilerimiz uçak üzerinde çeşitli kompetanların söküm ve takım işini öğreniyorlar. Aynı zamanda uçak motorundaki tüm parçaları öğrenmiş oluyorlar. Uygulamaları eğitimlerimizde uçak yapı ve sistemleri eğitimlerinin yanı sıra, bakım eğitimleri, pervane eğitimleri gibi eğitimler veriyoruz. Günümüzde havacılık sektörüne olan ilgi her geçen gün artıyor. Sektör genişledikçe iş olanağı da genişliyor. Bu nedenle öğrenciler ilk tercihlerinde bu tür okulları seçiyor” ifadelerini kullandı. "Çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum" Havacılık Lisesinden mezun olduktan sonra Kapadokya MYO Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programına giren Yiğit Öğülmüş de, çocukluk hayalinin uçak ile ilgili bir bölümde çalışmak olduğunu belirterek; "Bu bölüme sıfır tecrübe ile gelseniz bile her şeyi öğreneceğiniz bir bölüm. THY’de uçak teknisyeni olarak çalışmak istiyorum” diye konuştu.