POLİTİKA - 02 Nisan 2025 Çarşamba 00:16

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: "Bizler, emeğiyle büyüyen, üretimiyle güçlenen, birliğiyle yükselen bir milletiz"

A
A
A
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: "Bizler, emeğiyle büyüyen, üretimiyle güçlenen, birliğiyle yükselen bir milletiz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bizler, emeğiyle büyüyen, üretimiyle güçlenen, birliğiyle yükselen bir milletiz. Toplumsal birliği bozmayı, Türkiye’ye kaybettirmeyi amaçlayanlara karşı dimdik duruyor ve bu zihniyeti reddediyoruz" dedi.


Bakan Göktaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, "Boykot adı altında yapılan çağrı ile hedef aldıkları, alın teriyle üreten işçimiz, toprağını işleyen çiftçimiz, istihdam sağlayan girişimcimiz ve bu ülkenin refahını inşa eden tüm kesimlerdir! Türkiye’nin emeğine, kazanımlarına ve geleceğine doğrudan zarar veren bu hareket, boykot değil milli zarardır. Bizler, emeğiyle büyüyen, üretimiyle güçlenen, birliğiyle yükselen bir milletiz. Toplumsal birliği bozmayı, Türkiye’ye kaybettirmeyi amaçlayanlara karşı dimdik duruyor ve bu zihniyeti reddediyoruz. Bu ülkenin değerlerine, emeğine, büyümesine zarar vermeyi amaçlayanlar hiçbir zaman başarılı olamayacaklar" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da bayramda 50 ton tescilli ciğer kebabı tüketildi Diyarbakır’da 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 50 ton tescilli ciğer kebabı tüketildi. Hitit, Urartu, Asur, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’nın da aralarında olduğu 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Bayram tatilinde rotasını medeniyet şehrine çeviren ziyaretçiler, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif’i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü, Sülüklü Han, Deliler Hanı ve Hasanpaşa Hanı gibi çok sayıda tarihi ve kültürel mekanları görüp gezme fırsatı buldu. Otel ve işletmelerde yoğunluk yaşanırken ziyaretçiler, yemek olarak en çok tescilli ciğer kebabına rağbet gösterdi. Bayram tatilinde kentte 50 tona yakın ciğer tüketimi oldu. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Haşim Elkaan, ciğerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüz güldürdüğünü belirterek, "Geçen yıl 3 gün Ramazan Bayramı süresince satışımız 24 tondu. Bu yıl açıklanan 9 günlük tatil süresince 50 tona yakın bir ciğer tüketimi oldu. Bu da demektir ki ciğer yine Türkiye genelinde vazgeçilmez bir tat oldu. Bizi sevindiren ise memleketimize uğrayan yerli, yabancı turistler ciğerimizin tadına bakmadan gitmiyor. Demek ki Diyarbakır’ımızın ciğeri kendini kanıtlamış. Biz olaya ciğer olarak bakmıyoruz. Ciğerimiz her ne kadar tüketimi fazla olsa da, memlekete katma değeri de bir o derecede yüksektir" dedi. Ciğerci ustası Onur Erdin ise ciğer bayramı yaşandığını söyledi. Erdin, "Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatil vardı. Tatilden dolayı bayağı yoğunluk vardı. Diyarbakır’a turistlerin akın ettiği bir bayram havası yaşıyoruz. Şu an resmen Diyarbakır olarak biz ciğer bayramı yaşıyoruz. Bizim mekânda 3 ton ciğer sattığımızı iddia ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Van Van’daki oto lastikçilerde ‘bahar’ yoğunluğu Van’da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde ‘bahar’ yoğunluğu yaşanıyor. Kış aylarında yüksek yol tutuşu, güvenli sürüş imkânı ve kazaları önleme avantajı sağlayan kış lastikleri, hem güvenlik hem de maddi açıdan büyük önem taşıyor. Bu nedenle ülke genelinde yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği kullanımı yasa gereği zorunlu tutuluyor. 1 Nisan itibariyle sona eren kış lastiği uygulamasıyla birlikte Van’daki sürücüler, araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastikçilere yöneldi. Vatandaşların yoğun talebi, lastikçilerde hareketliliğe neden olurken esnafın da yüzünü güldürdü. Yoğunluk nedeniyle oto lastikçilerde mesai saatleri uzarken, esnaf talepleri karşılamak için yoğun çaba harcıyor. "Günlük 25-30 aracın lastiğini değiştiriyoruz" Konuya ilişkin konuşan oto lastik ustası Yusuf Sancak, 1 Nisan’da yasakların kalktığını ve lastik değişiminin başladığını belirtti. Lastikleri kolaylıkla değiştirdiklerini ifade eden Sancak, "Kar lastiği taktığımız yoğunluk zamanında işlerimiz yürümüyor. Şu an yağış olmadığı için bizler de sakin bir şekilde lastikleri değiştiriyoruz. Bu hem bizim hem de müşterimiz için daha güzel oluyor. 1 Nisan’da hem yağış vardı hem de bayrama denk geldi. Herkes lastik değişimini bayramdan sonraya bıraktı. Bu yüzden şu an yoğunluğumuz da başladı. Günlük 25-30 aracın lastiğini değiştiriyoruz. Bu yoğunluk bir aya kadar devam edecektir" dedi. Kırsal ve yüksek kesimlerde yağışların devam ettiğini hatırlatan Sancak, bu bölgelerde yaşayan sürücülerin yazlık lastik değişimi için bir hafta daha beklemesi konusunda öneride bulundu.