GÜNDEM - 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:31

729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına yerleştirildi

A
A
A
729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına yerleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı törenle 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına yerleştirmesi yapıldı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleşen törende Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi yapıldı. Bakan Göktaş’ın katıldığı ve noter huzurunda gerçekleştirilen törende 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamu kurumlarına yerleştirildi.



"Vatan için yapılan her fedakârlık bizim için çok büyük bir anlam taşıyor"


Törende konuşarak şehitlere ve gazilere büyük bir minnet borçlu olduklarını söyleyen Göktaş, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin fedakarlıklarıdır. Milletimizin huzur ve güven dolu bir ülkede yaşamasını mümkün kılan gazilerimizin kahramanlıklarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi, ’Bu topraklar üzerinde hür bir şekilde yaşıyorsak bunu şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlığına borçluyuz. ’Bu anlamda her bir şehidimizi, her daim sonsuz bir saygı ve minnetle yâd ediyoruz. Nesiller boyu hatırlanacak gazilerimizi her zaman başımızın tacı yapıyoruz. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, vatan için yapılan her fedakârlık bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sizlere, yanınızda olduğumuzu hissettirmek, ihtiyaçlarınıza cevap vermek için her zaman tüm imkânlarımızla seferber olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar her konuda sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız düzenlemelerle şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için kamuda istihdam hakkını genişlettik "ifadelerini kullandı.



"Üstleneceğiniz bu görevler, aynı zamanda aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sizlere emanetidir"


Gazilerle, şehitlerin ve gazilerin ailelerine daha huzurlu bir gelecek sağlamak için ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini söyleyen Göktaş, "Bugün gerçekleştireceğimiz atamalarla, ailelerimize ve gazilerimize yeni bir imkân sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu atamalar, bir istihdam imkânı sunmanın ötesinde milletimizin sizlere olan vefa duygusunun bir ifadesidir. Üstleneceğiniz bu görevler, aynı zamanda aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sizlere emanetidir. Bunu hiçbir zaman unutmadan, çalışma hayatınızı sürdürmeniz en büyük arzumuzdur. Sizlerin bu görevleri başarıyla yerine getireceğinize ve devletimize en iyi şekilde hizmet edeceğinize inancımız tamdır. Bu duygularla sözlerime son verirken sizlere tekrar görevlerinizde başarılar diliyorum. Yarın 19 Eylül Gaziler Günü. Bugünkü törenimiz vesilesiyle vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin gününü kutluyorum. Fedakârlığınız, cesaretiniz ve vatan sevginiz, her daim hafızalarımızda ve kalplerimizde yaşayacak. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum" diye konuştu.



729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına yerleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de kadınların el emeği kooperatifle değerlenecek Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Zeytin Kadın Kooperatifi Emek Evi Kafe törenle açılırken, kooperatifin kadınların el emeklerini değerlendireceği açıklandı. Öğretmenler mahallesindeki Zeytin Kadın Kooperatifinin açılışı, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve kadınlar tarafından yapıldı. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, kadınların el emeklerini değerlendireceklerini açıklarken, Zeytin Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Avcu da, kadınları kooperatife destek olmaya çağırdı. Kurdeleyi kadınlarla birlikte kesen Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Kadınların el emeği ürünleri burada değerlenecek. Belediye olarak bizde destek olacağız. Yaz aylarında Ören de bir dükkanı kadınlarımıza tahsis edeceğiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Zeytin Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Avcu da, “ Kadın emeğinin, üretilenin, birinci elden tüketilmesi açısından kurduğumuz kooperatifimizin bu gün açılışını yapıyoruz. Kadınların elinin değdiği, ürettikleri, her ürünü burada alıyoruz. Üretici ile tüketici arasında köprü oluyoruz. Bağ kuruyoruz. Burhaniye özelinde, olmak üzere tüm kadınlarımızın ürettikleri ürünleri buraya getirmelerini, destek olmalarını istiyoruz. Çünkü, dayanışma yaşatır. Kadın kadının kurdu değil, yurdu olmalı diyoruz” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra, yiyeceklerden el örgülerine kadar onlarca ürünün yer aldığı Emek Evi Kafe gezilirken, ikramlar yapıldı.
Kahramanmaraş Andırın’da ana arterlerin asfaltları yeniliyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın’ın en işlek arterlerinden Hükümet Caddesi’nin asfaltını baştan uca yenilerken Prof. Dr. Ahmet Yaycıoğlu Bulvarı’nda ise asfalt serimini sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Andırın ilçe merkezinde toplam 3 kilometrelik arter tamamen yenilenmiş olacak. Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerin de ulaşım ağını güçlendirerek vatandaşlara daha konforlu seyahat imkanı sunmak için yatırımlarını artırarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın’da başlattığı asfalt atağına devam ediyor. İlçe merkezinde ulaşım konfor ve güvenliğini artırmak için yoğun gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Caddesi’nde gerçekleştirdiği asfalt serimini tamamladı. İlçe merkezinde konut ve ticaret alanlarına ulaşım sağlayan, araç ve yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu caddenin asfaltı baştan uca yenilenerek bölgede ulaşım konforu üst seviyeye çıkarıldı. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığının çalışma gerçekleştirdiği diğer bir lokasyon ise yine ilçe merkezinin en işlek arterlerinden Prof. Dr. Ahmet Yaycıoğlu Bulvarı oldu. Ekipler arterde sıcak asfalt serimini sürdürüyor. Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla Andırın ilçe merkezinde toplam 3 kilometrelik arterin asfaltı baştan uca yenilenmiş olacak. Tufanpaşa Mahalle Muhtarı Nebi Kürtül, “Daha önce yapılan altyapı çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Yaycıoğlu Bulvarı’nda ulaşım sorunu yaşıyorduk. Yolumuz çok kötüydü. Arabalar arıza yapıyordu. Durumu Büyükşehir Belediyesine ilettik. Sağ olsun ekipler şu an yolumuzu yeniliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İstanbul Merkez Bankası faizi değiştirmedi, yüzde 50’de sabit tuttu Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayı faiz kararını açıkladı. Buna göre, Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar verdi. Karar metninde, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği vurgulandı. Karar metninde şu ifadelere yer verildi: ’’Ağustos ayında aylık enflasyona dair göstergeler bir bütün olarak incelendiğinde, ana eğilimin belirgin bir değişim sergilemediği değerlendirilmiştir. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığını teyit etmektedir. Temel mal enflasyonu sınırlı bir artışla düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon sürecini güçlendirecektir. Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır. Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır.’’