YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 11:44

ALTINDAОLI GENÇLERE DEPREM EОİTİMİ VERİLDİ

A
A
A
ALTINDAОLI GENÇLERE DEPREM EОİTİMİ VERİLDİ

Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri olan deprem gerçeğine karşı bilinçli nesiller yetiştirmek için kolları sıvayan Altındağ Belediyesi, gençleri deprem eğitim programı ile buluşturdu.
Altındağ Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ali Ersoy, Ulubey, Özkent Akbilek ve Çamlık Gençlik merkezlerinden gelen gençler Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nce (AFAD) oluşturulan deprem eğitim merkezinde, deprem ve depreme karşı yapılabilecekleri öğrendiler.
Marmara ve Van depremlerine ait görüntüler üzerinden depremi öldürücü bir afete dönüştüren insan hataları slayt sunumu ile katılımcı gençlere sunuldu. Oturduğumuz evde dikkat etmemiz gerekenler, eşya sabitlemenin önemi, deprem çantasının hazırlanması ve deprem anında öncelikle yapılması gerekenler uzman eğitmenlerce anlatıldıktan sonra Altındağlı gençler, simülasyon platformuna çıktılar. Gerçek bir ev tasarımı ve hareketli uygulama alanıyla gerçek deprem hissi yaratan simülasyon platformuna gruplar
halinde çıkan öğrenciler, hem öğrendikleri yeni bilgileri hem de yaşam üçgeni oluşturmayı uygulamalı olarak tecrübe etme fırsatı buldular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir Marangoz Atölyesi ile yüzde 69 tasarruf etti Muğla Büyükşehir Belediyesi, modern ekipmanlarla donattığı Marangoz Atölyesi’nde 3 tekniker, 10 marangoz ustasıyla üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesine ait Marangoz Atölyesi’nde büro mobilyaları, piknik masaları, banklar, kamelyalar, oturma grupları ve Atatürk köşeleri gibi ahşap ürünler, dışa bağımlı kalmadan ve piyasa şartlarına göre daha düşük maliyetle imal ediliyor. Yüzde 69 tasarruf sağlandı 2024 yılında kendi marangozhanesinde 6 milyon 400 bin TL’lik üretimi 1 milyon 970 bin TL’ye mal eden Büyükşehir Belediyesi yüzde 69 tasarruf sağladı. 2014 yılında faaliyete başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin marangoz atölyesinde ise geride kalan 10 yılda piyasa fiyatı 19 milyon 453 bin 862 TL’lik maliyeti olan ürünler 6 milyon 26 bin 672 TL maliyetle imal edilerek 13 milyon 427 bin 190 TL’lik tasarruf sağlandı. Yüzdelik oranla belediye bütçesine yüzde 69 katkı sağlandı. Ürünler düşük maliyetlerle imal ediliyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun birinci yılında modern ekipmanlarla donattığı Marangoz Atölyesi’nde, usta ellerin titiz çalışmalarıyla üretilen ürünleri Muğlalıların hizmetine sunuyor. Atölyede tasarlanıp üretilen malzemeler, ihtiyaç duyulan alanlara yerleştirilirken, üretimden montaj aşamasına kadar tüm süreç belediye personeli tarafından özenle gerçekleştiriliyor. Marangoz atölyesi, Datça Kısa Mola Merkezi için kolları sıvadı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı içerisinde Yatağan’da açılan Emin Eller Gündüz Bakım Evi’nin mobilya ve malzemeleri Büyükşehir Marangoz Atölyesi tarafından yapıldı. Kısa süre içerisinde açılması planlanan Datça Kısa Mola Merkezi içinde Büyükşehir Marangoz atölyesinde çalışmalar başladı. Engelli bireyler ve ailelerine destek olmayı amaçlayan Kısa Mola Merkezi’nin mobilya ve donanım malzemelerinin üretimi için Büyükşehir marangoz atölyesi kolları sıvadı. İl genelinde 248 atatürk büstü yapıldı Muğla Büyükşehir Belediyesine il genelinde muhtarlar, okullar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mahallelere Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü ve okullara da Atatürk köşesi kazandırıyor. Muhtarlıkların Atatürk büstü ve okulların Atatürk köşesi Büyükşehir Belediyesi’nin marangoz atölyesinde üretiliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 102 mahalleye, 146 okul meydanına 248 Atatürk büstü yaptı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri önümüzdeki günlerde de il genelinde 21 adet Atatürk büstü yapacak. Başkan Aras; “Kaliteli, güvenli malzemelerle imal ettiğimiz ürünlerle hem tasarruf ediyor hem de şehrimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras vatandaşlara hizmet verdikleri 13 ilçede gerek ofis gerek kent mobilyaları olmak üzere birçok ürünü kendilerinin ürettiğini söyledi ve kaliteli, güvenli malzemelerle usta ellerin yaptığı ürünler sayesinde tasarruf da edildiğini belirtti.
Ankara Ankaralılar Gençlik Parkı’nda “Günün Adı Kızılca” lirik anlatı ile buluştu Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümünde Gençlik Parkı Büyük Tiyatro Sahnesi’nde “Günün Adı Kızılca” adlı lirik anlatıyı sahneledi ve ardından da Ankara türkülerinin seslendirildiği mini bir konser düzenledi. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin etkilerinin ele alındığı “Günün Adı Kızılca” lirik anlatı başkentliler ile buluştu. 105 yıl öncesinin atmosferini yansıtan anlatı, izleyicilere tarihi bir yolculuğa çıkardı. Yazarlığını ve yönetmenliğini Firdevs Aylin Tez ve orkestra şefliğini Kemal Günüç’ün üstlendiği eserin anlatıcıları ise Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyuncuları Gamze Karababa, Füsun Demirden, Hasan Erten ve Doğuşcan Apel oldu. Eserin; Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kent Orkestrası, Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Fomget Halk Dansları ekipleri tarafından ortaklaşa sahnelendiğini belirten Firdevs Aylin Tez, “Dört yıldır Büyükşehir Belediyesinde bu lirik anlatıyı gerçekleştiriyoruz. Ankaralıların, seğmenlerin bugünü nasıl beklediğini görünce gerçekten bugünü bayram duygusuyla kutluyorlar, o coşkuyu hala yaşıyorlar” ifadesini kullandı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın usta oyuncusu Gamze Karababa ise “Anadolu’da bir ateş vardı, o ateş yeniden küllerinden doğdu. Bir oyuncu olarak bunu temsil etmek bana çok gurur veriyor” dedi.