KÜLTÜR SANAT - 10 Haziran 2024 Pazartesi 15:04

“Merkezimde Bu Yaz” projesi

A
A
A
“Merkezimde Bu Yaz” projesi

Amasya Taşova Gençlik Merkezi, “Merkezimde Bu Yaz” projesi ile etkinliklerine devam ediyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 ilde hizmet veren Gençlik Merkezleri; gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirerek kişisel, sosyal ve ruhsal gelişimlerine büyük katkıda bulunuyor. Taşova Gençlik Merkezi gençleri çeşitli aktivitelerle tanıştırmak ve sosyal becerilerini arttırmak amacıyla gençleri birbirinden farklı kurs ve aktivitelerle bir araya getiriyor.



“Gençlik Merkezimize bekliyoruz”


Taşova Gençlik Merkezi Müdürü Sercan Şenel yaptığı açıklamada, “Hayatın her alanıyla ilgili takım ruhu ve aktif katılımın öne çıktığı teorik atölye çalışmalarını içermektedir. Bu atölye çalışmalarındaki teorik boyut, gençlerin bilgiyi hayatta kullanmalarını sağlayacak şekilde yaygın eğitim teknikleri başta olmak üzere çeşitli uygulamalı yöntemler kullanılarak zenginleştirilmektedir. Gençlik merkezlerinde doğrudan anlatım ve dinleme üzerine atölye çalışması yapılmaz. Gençlerin aktif katılım sağlayacağı, sorgulamanın ön planda olduğu, her gencin kendi düşüncelerini rahatlıkla ifade edebileceği, alanla ilgili farklı düşünme biçimlerinin geliştirileceği atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi esastır. Bu anlamda okulların tatil olmasıyla birlikte “Merkezimde Bu Yaz” etkinlikleri kapsamında, yaz dönemi atölyelerimiz için afişimizde belirtilen alanlarda başvurularımız başlamıştır. Atölye çalışmalarımıza katılım ücretsizdir. Detaylı bilgi ve kayıt için sizleri Gençlik Merkezimize bekliyoruz" dedi.



“Merkezimde Bu Yaz” projesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de “Keçehane Atölyesi” kapılarını açtı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında hayata geçirilen “Gelecek Turizmde” programı kapsamında destek almaya hak kazanan İncirköy Keçehanesi Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde açıldı. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle yürütülen proje, yerel kültürü bölgedeki kadınların el emeğiyle canlandırmayı ve kadın istihdamını desteklemeyi hedefliyor. Açılışı yapılan keçehanede yün yıkama, yün tarama, yün eğirme, doğal kök boyalarla yün boyama, masa üstü dokuma tezgahlarında dokuma işlemi gerçekleştirilecek. Kadınların el emeğiyle üretilen ürünler, hem bölgenin kültürel mirasını yaşatacak, hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak. İncirköy Keçehanesi, bölgedeki kadınlar için bir üretim ve dayanışma merkezi olarak faaliyetlerini sürdürecek. Açılış programında; Özel bir şirketin Kurumsal İletişim, İlişkiler Ve Sürdürülebilirlik Direktörü Selda Susal Saatçi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İletişim Uzmanı Deniz Tapan proje hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptılar. “Uluslararası 20 proje arasına girdik” Açılış programında konuşan Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, “Uluslararası 20 proje arasına girmiş bulunuyoruz. Bizler Yörük kültürüne sahip insanlarız. “Keçi ve koyundan gelen şifa” olarak projemizi adlandırdık. Keçihane ve dastarhane birleşimini oluşturduk. Yörüklerin en önemli zenaatı keçedir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir ve çevre dostudur. Bugün burada bulunmak çok güzel. Keçehane’mizin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik” dedi. İncirköy Mahalle Muhtarı Ersoy Özdemir, “Köyüm adına çok mutluyum. Kadınlara yeni bir iş sahası sağlandı. Dastar, keçehane çok önemli projeler. Bu projeler için destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ise “ Geleneksel ürünlerin tekrar üretilmesi için yapılan çalışmaları destekliyoruz. Keçehane açılışı ile geleneksel ürünümüzü tekrar üretime geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Aydın Öğretmenler Günü Didim’de törenle kutlandı 24 Kasım Öğretmenler Günü Didim’de Yenihisar Anadolu Lisesi’nin organizasyonunda kutlandı. Kutlamalarda emekliye ayrılan öğretmenler unutulmazken, mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Didim Yenihisar Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Kutlamaya Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Albay Erkut Arslan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ bir konuşma yaptı. Üstündağ konuşmasında, “Bugün öğretmenler günü, millet mekteplerinin açılışının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü, yurdumuzun her köşesinde ve ilçemizde gururla bu yüce vazifeyi yapan yapmış olan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Sevgili meslektaşlarım bizler uzun yıllar süren bir eğitimden sonra öğretmen olduk. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı en ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye, hizmet mesleğidir. Öğretmen Bir mum gibi yanarken kendi eriyen etrafına ışık saçandır. Öğretmen aynı zamanda bir aynadır” dedi. Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından kompozisyon ve şiirler okundu. Programda Didim’de emekliye ayrılan öğretmenlere İlçe Kaymakamı Kuruca tarafından hizmet şeref belgeleri verildi; ardından mesleğe başlayan yeni öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Program kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Programda son olarak Yenihisar Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırladığı gösteriler sahnelendi; müzik konseri gerçekleştirildi.