EKONOMİ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 13:41

Amasya’da çiftçilere sera malzemesi desteği

A
A
A
Amasya’da çiftçilere sera malzemesi desteği

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe desteğiyle 114 çiftçiye 3 milyon 890 bin TL olan sera malzemesi dağıtıldı.


Kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı ve alternatif üretim yöntemlerinin geliştirilmesi projesi çerçevesinde dağıtılan malzemelerin örtü altı sebzeciliğinde Türkiye genelinde 9. sırada bulunan Amasya’nın daha ileri taşınmasına destek olacağını belirten Vali Önder Bakan, “Bu projeyle çiftçilerimizin arazilerinde kuracağı seralar hem ilimiz, hem de ülkemiz ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacaktır” dedi.


Programa katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider de, “Bu büyük devlet, bu cihan devleti, son 21 yılda terörden eğitime, sanayiden ulaşıma, yapılmaz denilen nice devrimleri hep beraber nasıl gerçekleştirdiyse, tarım ve ormancılık sektöründe de bambaşka bir çağa uzanıyoruz. Bunun taahhüdünü vermek istiyorum. Biz diyoruz ki, artık Türkiye yüzyılı üretimin ve üreticinin de yüzyılı olacak” diye konuştu.


Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım programına AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ile bakanlık yetkilileri de katıldı.



Amasya’da çiftçilere sera malzemesi desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’deki bir mağazada etek altı tacizi kamerada Bakırköy’deki mağazada bir şüpheli, takip ettiği kadının etek altının fotoğrafını çekti. Şüphelinin kadını taciz ettiği o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.Olay, 18 Ağustos’ta saat 21.00 sıralarında Bakırköy’deki bir alışveriş merkezinde bulunan mağazada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir şüpheli alışveriş merkezindeki 2 kadını takip etti. Kadınların peşinden giyim mağazasına giren şüpheli cep telefonuyla, eğilerek ürünleri inceleyen kadının etek altının fotoğrafını çekti. Şüpheli, fotoğrafı çektikten hemen sonra telefonu cebine koyarak ürünlerle ilgileniyormuş gibi davrandı ve ardından mağazadan uzaklaştı. 2 kadın ise şüphelinin fotoğraf çektiğini fark ederek durumu polis ekiplerine bildirdi. Tacize uğrayan N.K.’ın ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, şüphelinin kadınları takip ederek taciz ettiğini gördü. Yapılan incelemede, şüphelinin C.B. adlı şahıs olduğu tespit edildi. Şüphelinin Sultangazi’de bulunan adresini de belirleyen ekipler harekete geçti. Ekipler tarafından C.B. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, şüphelinin takip ettiği kadınlardan birinin eğildiği esnada cep telefonu kamerasıyla fotoğrafını çektiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.