ASAYİŞ - 11 Eylül 2024 Çarşamba 03:49

Hem ehliyetsiz hem de alkollü sürücüden “Terörist miyim?” tepkisi

A
A
A

Aksaray’da alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan sürücü 2. kez alkollü ve ehliyetsiz olarak polise yakalandı. Alkollü olduğunu söyleyen ama alkolmetreye üflemeyen sürücü kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına da, “Terörist miyim?” ben diye tepki gösterdi.

Olay, Fatih Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede rutin devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 68 ACV 364 plakalı otomobili durdurdu.

Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen O.B. (35) isimli sürücünün bir süre önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu belirlendi. Ehliyeti olmayan O.B. alkollü olduğunu da itiraf ederek “Ehliyetim yok benim, ben aldırdım zaten ehliyetimi” dedi. Sürücünün alkolünü ölçmek isteyen polis memuru şahsa alkolmetre uzatırken, alkollü olduğunu söyleyen sürücü alkolmetreye üflemeyi de reddetti.

Gazeteciler tarafından görüntülendiğini fark edince yola oturmuş su içerken ayağa kalkan sürücü, “Ne yaptım ben, bir şey yapmadım ki, terörist miyim? Benim kardeşim ve babam cezaevinde, sıkıntılarım vardı içtim. Yalan mı söyleyeyim? Gerçekten zor durumdayım” dedi.

Polisin ısrarla alkolmetre uzattığı sürücü, “Üflemeyeceğim abi, kötü olsun sonu üflemeyeceğim. Benim zaten ehliyetim yok ki. Ben aldırdım zaten ehliyetimi” diye cevap verdi. Sürücüye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan toplam 31 bin 429 TL para cezası kesilirken daha önce 6 ay el konulan ehliyetine bu kez 2 yıl süreyle el konuldu. Şahıs ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da silah kaçakçılarına operasyon: 1 gözaltı Konya’nın Beyşehir ve Çumra ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda ruhsatsız av tüfeği, av tüfeğine ait şarjör, tabanca ve tabancalara ait şarjör ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede, Beyşehir’de jandarma ekiplerinin istihbari çalışmaları neticesinde İ.A.’nın kargo ile nakil belgesiz silah sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaşıldı. Kargo şubesinde yapılan aramada İ.A.’ya ait 6 adet av tüfeği, 11 adet şarjör, 7 adet av tüfeği parçası ele geçirildi. Bahse konu olayda ele geçirilen malzemelere el konularak olay ile ilgili adli tahkikata başlandı. Çumra ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Çumra İlçe Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma sonucunda ise şüpheli A.T. isimli şahsın evinde ve iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet içerisinde torpil, taş ve cam kırıklarının bulunduğu üstten fitilli pet şişe, 108 adet 9 mm tabanca fişeği, 50 adet av tüfeği fişeği, 15 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Bahse konu malzemelere el konulurken, A.T. isimli şahıs gözaltına alındı. A.T. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çorum Çorum’da “BİZ” projesi başladı Çorum’da okula yeni başlayan öğrenciler ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmayı amaçlayan “Bilinçli İlerleme Zamanı” projesi başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan işbirliği kapsamında BİZ projesi çerçevesinde okula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına ve öğretmenlerine alışmasını sağlamak, oyunlar ve etkileşimli etkinlikler ile kaygılarını azaltmak, aile ilişkilerini güçlendirmek, ailelerin öğretmenlerle tanışması ve iletişim kurması için fırsatlar sunmak, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin ve ailelerinin bir araya gelerek kaynaşmalarını sağlamak, velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik etmek için ilkokula başlayan öğrencilere ve ailelere yönelik faaliyetler yapılması planlandı. Eğitime ilk kez adım atan çocuklar ve ailelerine yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ve her iki kurumda görevli uzmanlar Adnan Menderes İlkokulu 1.sınıf öğrenci velileri ile bir araya geldi. Programda velilere yönelik sinema, söyleşi ve tiyatro gösterileri yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, ailenin eğitim sürecine etkin katılımının eğitim öğretim çalışmalarının etki ve kalitesini arttıracağını, öğretmen-öğrenci-veli iletişiminin güçlü olmasının eğitime büyük katkı sağlayacağını ifade etti.