ASAYİŞ - 11 Eylül 2024 Çarşamba 02:46

Aksaray’da polisin karayolundaki anne ve kızı ile imtihanı

A
A
A

 Aksaray'da bir şahısla kavga ettikten sonra karayoluna çıkan kadın emniyeti alarma geçirdi. Polis ekiplerine adeta ecel teri döktüren kadın bir türlü eve gitmeye ikna olmazken, yeni aldığını iddia ettiği yırtılan elbisesine ağladı.

Polislerin karayolunda güvenlik önlemi aldığı olayda bir süre sonra olay yerine gelen kadının kızı da annesine vurunca, polis ekiplerinin anne ve kızıyla imtihanı daha da zor anlara neden oldu.

Olay, gece yarısı Aksaray - Konya Karayolu 2. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen, bir kadının karayoluna atladığı ve tehlike oluşturduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çok geçmeden karayoluna gelen polis ekipleri öncelikle bir kazanın yaşanmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan kadınla görüşen polis ekipleri konunun ne olduğu çözmeye çalışırken, kadının bir erkekle tartıştığını tespit etti. Bu esnada elbisesini yeni aldığını iddia eden kadın, tartıştığı şahsın elbisesini yırttığını söyleyerek, “Elbisemi mahvetti, yeni aldım. Bin 500'e yeni aldım. Elbisem gitti. Bütün elbisem mahvoldu” diye gözyaşı döktü.

Bir süre kaldırımda oturduktan sonra ayağa kalkan kadın karayolunda yürümek istedi. Buna izin vermeyen polis ekipleri kadına engel olmaya çalışırken, ekipler adeta ecel teri döktü. Herhangi bir şikayet olmaması üzerine kadını eve götürmeye çalışan polis ekiplerinin ikna çabası boşa çıkarken, zaman zaman kadın, polis ekiplerine de tepki gösterdi. Tehlike arz edecek şekilde karayolunda yürürken polis memurunun “Kaldırıma otur” demesi üzerine kadın, “Oturmuyorum ne yapacaksın? Öldürecek misin? Öldür lan. 6 çocuk anasıyım öldürsene” diye tepki gösterdi.

Her fırsatta elbisesinin yırtıldığını söyleyen kadına polis memuru, “Senin canından önemli değil elbisen” derken bu kez kadın, “Hayır, daha borcunu ödemedim” deyip gözyaşı döktü.

Polis ekiplerinin kadınla imtihanı devam ederken olay yerine gelen kadının kızı gelir gelmez annesine vurunca bu kez polis ekipleri kavgayla karşı karşıya kaldı. Karayolunda saatlerce süren kavgada polis ekipleri uzun süre hem anneye hem de kıza dil dökerken, evlerine gitmesi için anne ve kız yakınlarına ait özel araca bindirildi. Burada da ön koltuğa oturan kız arka koltukta oturan annesine saldırıp birbirlerine girerken, polis ve bekçiler anne kızı güçlükle ayırabildi. Uzun uğraşlar sonucu anne özel bir otoya, kızı ise polis otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü. 

Yasin Can

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da tatilciler dalgalarla keyifli dakikalar yaşadı Antalya’da yerli ve yabancı tatilciler, rüzgara ve dalgalara aldırış etmeden denizin keyfini çıkardı. Antalya’da deniz keyfi aralıksız devam ediyor. Hava sıcaklığının 29, deniz suyu sıcaklığının 29,5 , nem oranının ise yüzde 55 derece ölçüldüğü ilçede yerli ve yabancı birçok tatilci plajlara akın etti. Vatandaşlar, güneşin kendini yoğun şekilde hissettirmesine rağmen rüzgarın hakim olması nedeniyle dalgaların oluştuğu sahilde saatlerce yüzdü. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde denize giren şehir sakinleri zaman zaman dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı tatilciler plajda dalgalara karşı oturup manzaranın tadını çıkarırken, cep telefonlarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Plajda yürüyüş yapanlar, şemsiyelerin altına uzanıp denizi izleyenler ve sahilde oynayan çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu. “Antalya hep hayalimizdeydi” Antalya’ya Samsun’dan gelerek Konyaaltı Sahili’nde dalgaların keyfini çıkaran Osman Akara, ailecek yıllardır Antalya’da tatil yapmanın hayalini kurduklarını aktardı. Akar, “Antalya’ya eşim ve çocuklarımla geldim. 53 yaşındayım, Antalya hep hayalimizdeydi. Çocuklar da üniversiteye başladı, ikisi de kız olduğu için üniversiteden sonra evlenirler düşüncesiyle son kez tatil yapalım dedik. Antalya’yı tercih ettik, çok memnunuz. Ancak bugün şansımıza aşırı bir dalga var, dalgalarla mücadele ediyoruz. Dalga kıyıya vurduğu zaman Antalya’nın kıyı özelliği sanırım çakıl taşları masaj yapıyor. Antalya’nın denizi bana çok iyi geldi” diye konuştu. “Eğlenceli bir aktivite” 1 yıl önce Gaziantep’ten Antalya’ya göç eden Cuma Altun ise “Bugün denizin dalgası oldukça fazla ama çok eğlenceli bir aktivite. Dalgalı denizde yüzmeyi çok seviyorum. Aslen Gaziantepliyim, 1 yıldır Antalya’da yaşıyorum. Antalya’yı çok sevdim, gerçekten güzel bir memleket” dedi
Sinop Sinop’ta Ağustos ayında 390 konut satıldı Sinop’ta Ağustos ayında 390 konut satılırken, konut satışının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,0 arttığı görüldü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Ağustos ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Ağustos ayında Sinop genelinde konut satışları 390 adet olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarının ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,0 arttığı görüldü. Sinop Merkez ilçesinde Ağustos ayında 113 adet konut satıldı. Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 29,0 oldu. İpotekli konut satışları yüzde 17,6 azaldı Ağustos ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 28 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 7,2 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 8 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 20 tanesinin de ikinci el satış olduğu belirlendi. Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 artarak 362 adet oldu. Ağustos ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 92,8 oldu. Sinop’ta ilk el konut satış sayısı 131 adet olarak gerçekleşti Ağustos ayında Sinop genelinde ilk el satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,0 artarak 131 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 33,6 oldu. Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,4 artarak 259 adet olarak gerçekleşti. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 66,4 oldu.
Van Kuş cenneti Erçek Gölü’ndeki çekilme tehlikeli seviyeye ulaştı Van’da yaz aylarında azalan yağış ve artan buharlaşmayla birlikte, ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Erçek Gölü’nün büyük ölçüde su kaybetmesine neden olurken, kıyı şeridinde kilometrelerce çatlaklar oluştu. Van Gölü’nün 30 kilometre doğusunda yer alan ve bölgenin kuş bakımından en zengin alanı konumundaki Erçek Gölü, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle büyük ölçüde alan kaybı yaşadı. Nesli tükenme tehlikesi altındaki birçok kuş türünün yaşam alanı olan ve bu yüzden ‘Kuş Cenneti’ olarak adlandırılan Erçek Gölü, sıcaklıkların artmasıyla ve yağıştaki azalmayla birlikte kuraklıkla mücadele ediyor. Türkiye’deki kuş türlerinden yaklaşık 230’una yaşam alanı olan göl, sazlık alanlardaki suların çekilmesiyle buradaki kuş popülasyonu tehlikelerle karşı karşıya kaldı. Gölün kilometrelerce çekildiği alanda ise oluşan geniş çatlaklar dikkat çekti. “Havzanın tamamı aynı ölçüde yağış almadı” İHA muhabirine konuşan Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü Havzası’nda son 20 yıldır yağış, sıcaklık, buharlaşma ve nispi nem göstergelerinde önemli değişiklikler yaşandığını belirtti. Havzanın bu yıl bahar aylarında ciddi yağış aldığını hatırlatan Prof. Dr. Alaeddinoğlu, “Ancak bu yağış, geçmişte bizim alışageldiğimiz yağış periyotlarından farklı olarak gerçekleşti. Havzanın tamamı aynı ölçüde yağış almadı. Erçek Gölü de bunlardan bir tanesi. O bölgeye düşen yağışlar maalesef havzanın tamamına düşen yağışlarla doğru orantılı gerçekleşmedi. Bir bütün olarak bakacak olursak, yağışların havzaya düşüş miktarı ve alansal bilgisi bize şunu gösteriyor; Van kentinin de içinde olduğu bu doğu kesiminin tamamı son yıllardaki yağışın azalmasından en fazla etkilenen alan oldu. Dolayısıyla o bölgede başta Erçek Gölü olmak üzere, diğer birçok göl ve su kütlesi iklim değişikliğin bir sonucu olarak bu durumdan daha fazla etkilenmesini bekliyoruz. Oradaki göl seviyelerinin de büyük ölçüde azalması ve alan kaybetmesini öngörüyoruz. Nitekim de öyle gerçekleşti” dedi. “Çekilme kuşların yaşam ve beslenme alanlarını etkiliyor” Bu yıl Erçek Gölü’nün beklentilerinin çok üzerinde bir çekilme yaşandığına dikkat çeken Alaeddinoğlu, “Bu da aslında doğal bir sonuç. Aslında bir bütün olarak Türkiye’yi düşündüğümüzde Türkiye göller açısından geçmişte belki çok zengin değildi, ama yüzlerce gölü olan bir ülkeydi. Son yıllarda ise onlarca göl maalesef kurma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Nispeten derinliği olan göllerde alan kaybederek küçülüyor. Erçek Gölü hem oradaki su kütlesi açısından hem de orada oluşturduğu ekosistem açısından özel bir yerdir. Çünkü birçok sulak alan var ve o sulak alanların bulunduğu bölgelerin tamamında farklı kuş türlerinin yaşam alanları var. Göldeki bu çekilme o kuşların yaşam ve beslenme alanlarını etkiliyor” diye konuştu.
Bilecik Bozüyük’te İlköğretim Haftası kutlandı -Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Cumhuriyet Meydanında İlköğretim Haftası Kutlamaları gerçekleştirildi. Bozüyük Kaymakamı Sayın Adem Öztürk, ilçe protokol üyeleri ile okul ve kurum idarecilerinin katıldığı törende günün önemine binaen konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya yaptı. Çetinkaya yaptığı konuşmada “2024 2025 eğitim öğretim yılına Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile adım atıyoruz. İnanıyorum ki biz elbirliği ile birbirimizi destekleyerek elimizi taşın altına koymaktan imtina etmeyerek yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacak ve Türkiye Yüzyılının hakkını vereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözünden anlaşılacağı gibi İstiklal ve istikballe ilgili olarak üzerinde hassasiyet ve durulması gereken en önemli konuların başında eğitim gelmektedir. Bu düşüncede yeni eğitim yaklaşımı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile çocuklarımızı zihni açık ufku geniş insanlar olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Devamında sahnelenen folklor gösteri ve okunan şiirlerin ardından Kaymakam Adem Öztürk ve ilçe protokolü tarafından İlköğretim Haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile tören son buldu.
Eskişehir İnönü’de 40 yıllık yol sorunu çözüldü Eskişehir’in İnönü ilçesinde, uzun yıllardır çözüm bekleyen 40 yıllık yol sorunu, Belediye Başkanı Serhat Hamamcı’nın girişimleriyle çözüme kavuşuyor. İlçenin Erenköy Mahallesi ile Çokçapınar Mahallesi’ni birbirine bağlayan yaklaşık 2,5 kilometrelik stabilize yol, İnönü Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü sayesinde sıcak asfaltla (BSK) kaplanarak modern bir hale getirilecek. Belediyenin bu önemli adımı, ilçe halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. İnönü Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yapılan duyurunun ardından, vatandaşlar Başkan Hamamcı’ya teşekkür mesajları yağdırdı. İlçe sakinleri, yıllardır süregelen bu sorunun çözüme kavuşturulmasından duydukları mutluluğu dile getirirken, Hamamcı’nın çalışmalarına duydukları güveni de vurguladılar. Yol en kısa sürede tamamlanacak Belediyeden yapılan açıklamada, yol çalışmalarının hızla ilerlediği ve en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi. Çalışmalar kapsamında yola gerekli mekanik malzemelerin çekimine başlandığı ve sıcak asfalt kaplama işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanacağı ifade edildi. Bu süreçte hem İnönü Belediyesi’nin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli bir şekilde çalıştığı vurgulandı. Başkan Serhat Hamamcı’nın önderliğinde hayata geçirilen bu proje, ilçe halkının ulaşım konforunu artırmayı hedeflerken, bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına da katkı sağlayacak. İlçe sakinleri, belediyenin çözüm odaklı yaklaşımını takdirle karşılayarak, Hamamcı ve ekibine olan güvenlerini dile getirmeye devam ediyorlar.