MAGAZİN - 28 Kasım 2023 Salı 16:31

Müzik öğretmeni, köy çocuklarını müzikle buluşturuyor

A
A
A
Müzik öğretmeni, köy çocuklarını müzikle buluşturuyor

Ağrı’da müzik öğretmenliği yapan Mehmet Günay Eser, 7 yılda 120 köyü gezip çocuklara müzik sevgisini aşıladı. Kendi imkanlarıyla müzik aletlerini yanına aldı, köy yollarına düşen ve 7 yıldır gezerek çocukları müzikle, müzik aletleriyle tanıştıran Eser, binlerce çocuğun yüreğine dokundu.


Ağrı’nın Tutak ilçesinde Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesinde görev yapan Mersinli müzik öğretmeni Mehmet Günay Eser, köy köy gezerek öğrencilere müzik enstrümanlarını tanıtıyor. Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesinde görev yapan müzik öğretmeni Eser, köy çocuklarını müzikle buluşturmak için ders saatinin olmadığı zamanlarda yanına aldığı enstrümanlarla yola koyuluyor.


Otomobiliyle köylere giderek çocuklarla buluşan Eser, okullardaki çocuklara hem müzik enstrümanlarını tanıtıyor hem de türküler söyleyerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor. Genç öğretmen Eser, ut, sipsi, mandolin ve kaval gibi enstrümanları çocuklara göstererek asırlık müzik aletlerini tanımalarını sağlıyor. Bir tarafta çocukların hayatlarına kalplere dokunmak için projeler yazan öğretmen Eser’i Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan tarafından özveri ve fedakar çalışmalarından dolayı ilçe proje koordinatörlüğüne görevlendirildi. Öğrencilerin umut ışığı olmak ve meslektaşlarına yönelik projeler yazan öğretmen Eser, ilçe halkının sempatisini kazandı.


Eser, yaptığı açıklamada, “6 yıldır Tutak ilçesinde Müzik Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Geldiğim dönemden beri, bulunduğum ilçemize olumlu anlamda bir şeyler kazandırmak için elimden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyorum. Bunu aynı zamanda öğretmenliğin toplumu iyi anlamda değiştirici ve dönüştürücü özelliği ile bağdaştırıyorum. Bu anlamda 7 yıl önce başlattığım ve şu an 120 köye ulaştığım “Köy Çocukları Geleneksel Çalgılarla Tanışıyor” projem ile, Anadolu’nun farklı köylerini geziyorum. Gittiğim köylerde bulunan çocukları geleneksel çalgılarımız ve evrensel çalgılarla tanıştırıyor, mini köy konserleri gerçekleştiriyorum. Köylerde yaşayan çocuklarımızın büyük çoğunluğu hayatında ilk kez çalgılarla tanışıyor. Tellere dokunuyor, çalgıları ellerine alıyor ve seslerini duyuyor. Bu hem onlar, hem benim için büyük bir deneyim. Gittiğim köylerde sadece bir şeyler öğretmiyor, aynı zamanda köy çocuklarından da bir şeyler öğreniyorum. Köyde doğmuş biri olarak ülkemizin köylerine büyük bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Ben borcumu bu şekilde ödemeye çalışıyorum. Ülkemizin için hepimizin yapacağı bir şeyler mutlaka var. Kimi zaman yere çöp atmamak, kimi zaman yaşlılara yardım etmek, kimi zaman kötülüklerle sanatla, sporla savaşmak gibi. Bütün öğretmenlerimizin Anadolu’nun farklı bölgelerinde benim gibi çaba sarf ettiğini biliyorum. Kim emek veriyorsa sağ olsun, var olsun. Aynı zamanda yaklaşık 5 yıldır sokak hayvanları için mama yardımı toplayarak, özellikle kışın sert geçtiği bölgemizde geceleri dışarı çıkarak, mama dağıtımı gerçekleştiriyorum. Bu anlamda mama desteğinde bulunmak isteyen herkesi de güçlerimizi birleştirmeye davet ediyorum. Ben enerjim yettikçe köylerde olmaya devam edeceğim. Umarım dünyayı çocukların güzel gülüşleri ile değiştirebiliriz. Şimdi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde proje koordinatörü olarak görevlendirildim. Şuan hem öğrencilerimize, hem de meslektaşlarıma yönelik projeler hazırlıyorum. Bana her konuda desteklerini esirmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necmi Karaoğlan’a çok teşekkür ederim. Hayata geçirdiğim “Köy Çocukları Geleneksel Çalgılarla Tanışıyor” projesi kapsamında köyleri gezip öğrencilerimizi müzik enstrümanlarıyla tanıştırmaya devam ediyorum” dedi.


Eser’in bu örnek davranışı, hem meslektaşları hem de öğrencileri tarafından takdirle karşılandı. Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan, Eser’in ilçeye büyük katkılar sağladığını belirterek, “Mehmet Günay Eser öğretmenimiz, ilçemizde görev yaptığı süre boyunca çok başarılı çalışmalara imza attı. Köy köy gezerek çocuklarımıza müzik sevgisini aşıladı. Kendisi ilçemizin proje koordinatörü olarak da görev yapıyor. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.



Müzik öğretmeni, köy çocuklarını müzikle buluşturuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 0 - Kocaelispor: 2 Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Çorum FK, sahasında karşılaştığı Kocaelispor’a 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 46. dakikada sağ kanattan Geraldo’nun ortasında penaltı noktasına yakın noktadan Thomas’ın kafa vuruşunda direk dibinde kaleci Gökhan topa iki hamlede sahip oldu. 78. dakikada Çorum FK savunmasının hatası sonrası gelişen Kocaelispor hücumunda ceza yayında topla buluşan Mesut Can Tunalı, uzak köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1 78. dakikada stadyumda aydınlatmaların bir kısmının sönmesi üzerine maça ara veridi. 90. dakikada Furkan Gedik topla hareketlendi ceza yayı üzerinde Ahmet Sağat ile duvar pasında topla sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun yerden uzak köşeye sert vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 0-2 90+3. dakikada Avounou bariz gol şansından rakibini düşürdüğü için kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Hakemler: Adnan Deniztepe Kayatepe, Nurettin Dinçer Demir, Sabri Öğe Çorum FK: Hasan Hüseyin Akınay, Loick Landre, Zargo Toure, Ferhat Yazgan, Atakan Akkaynak (Ahmethan Köse dk. 86), Thomas Verheydt (Kabongo Kasongo dk. 86) Mehdi Boudjemaa (Daniel Avounou dk. 66) Kerem Kalafat, Geraldo (Amar Catic dk. 90+6), Erkan Kaş, Eren Karadağ (Burak Süleyman dk. 66) Yedekler: Mahmut Eren Güler, Tunahan Ergül, Mehmet Tayfun Dingil, Kadir Seven, Atilla Turan Teknik Direktör: Serkan Özbalta Kocaelispor : Gökhan Değirmenci, Tarkan Serbest, Caner Osmanpaşa, Muharrem Cinan, Ahmet Oğuz (Onur Öztonga dk. 90+6), Josip Vukovic, Pedrinho, Barış Alıcı (Furkan Gedik dk. 74), Mijo Caktas (Yusuf Cihat Çelik dk. 60), Ryan Mendes, Ahmet Sağat Yedekler: Harun Tekin, Giorgi Beridze, Yunus Emre Gedik, Mustafa Ege Bilim, Mehmet Yılmaz, Mesut Can Tunalı, Mustafa Kaan Sekmez Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam Goller: Mesut Can Tunalı (dk. 78), Furkan Gedik (dk. 90) (Kocaelispor) Kırmızı kart: Daniel Avounou (Çorum FK) Sarı kart: Ahmet Oğuz (Kocaelispor)
Zonguldak BEUN B-Dispate, TEKNOFEST’te adını ilk üçe yazdırdı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi teknoloji takımlarından B-Dispate Havacılık ve Uzay Takımı, Teknofest’te en başarılı ilk üç takım arasına girmeyi başardı. BEUN teknoloji takımlarından B-Dispate, havacılık ve uzay alanındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Türkiye tarihinin en büyük teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan Teknofest kapsamında, Türksat tarafından düzenlenen 9. Türksat Model Uydu Yarışması’nda B-Dispate, 152 takım arasından en başarılı ilk üç takım arasında yer almayı başardı. Büyük bir özveri ve çalışmayla daha önce 2021 yılındaki Teknofest kapsamındaki Türksat Model Uydu Yarışması’nda 110 takım arasından finale kalarak Türkiye birincisi olan ve 2022 yılında düzenlenen aynı adlı yarışmada da finale kalmayı başaran B-Dispate takımı, bu yıl da büyük bir başarı göstererek 9. Türksat Model Uydu Yarışması’nda ilk üçte yerini aldı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, B-Dispate takımını göstermiş olduğu üstün başarılarından dolayı tebrik ederek, "Öğrencilerimizin bu önemli yarışmada elde ettikleri başarı, üniversitemizin teknoloji ve mühendislik alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te yer almak, öğrencilerimizin gelişimine büyük katkı sağlamakta ve onları geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlamaktadır. Ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik bir rol oynayan bu festivalde 9. Türksat Model Uydu Yarışması ile ilk üçte yer alan B-Dispate takımımızı yürekten kutluyor, başarıların devamını diliyorum.” şeklinde açıklamada bulundu. Başarılarla dolu kariyerinde üstün gayretleri ve çabası ile göz dolduran B-Dispate takımının ilk üçteki yeri kesinleşse de kaçıncı sırada olduğu 2-6 Ekim tarihleri arasında Teknofest Adana’da açıklanacak olan sonuçlarla belli olacak.