GÜNDEM - 27 Nisan 2024 Cumartesi 11:36

Emirdağ’da ‘Her Düşünceye Bir Şans Ver’ projesi devam ediyor

A
A
A
Emirdağ’da ‘Her Düşünceye Bir Şans Ver’ projesi devam ediyor

Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, ‘Her Düşünceye Bir Şans Ver’ projesi çerçevesinde düzenlenen Emirdağ Anadolu Lisesi-Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karşılaşmasını izledi.


KYK Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 2023-2024 Emirdağ Liselerarası Münazara Ligi Organizasyonu çerçevesinde gerçekleşen Emirdağ Anadolu Lisesi-Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi karşılaşması gerçekleştirildi. Kaymakam Bilici’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin de ilgiyle takip ettiği müsabakada rakibi Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni 3-0 yenen Emirdağ Anadolu Lisesi bir üst tura yükseldi.


Kaymakam Bilici, müsabaka sonrası öğrencileri ve öğretmenleri tek tek tebrik ederken; akabinde ilçede bulunan eğitim kurumları müdürleri ile de eğitim öğretim faaliyetleri üzerine kısa bir toplantı gerçekleştirdi.



Emirdağ’da ‘Her Düşünceye Bir Şans Ver’ projesi devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum TOBB yönetim kurulu üyesi Özakalın, bölge ziyaretlerini tamamladı Bölge illerinde iş dünyasının sorunlarını yerinde tespit etmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla başlattığı ziyaretlere devam eden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, programın ikinci gününde Iğdır, Doğubayazıt ve Ağrı’daki Oda ve Borsaları ziyaret etti. TOBB Oda ve Borsalar Daire Başkanlığı Uzmanı Kadir Akalın’ın eşlik ettiği Başkan Özakalın, Kars’tan Iğdır’a geçerek Iğdır Ticaret Borsası (ITB) ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ITSO) ziyaret etti. Iğdır Ticaret Borsası’nda Meclis Başkanı Kasım Çankaya ile görüşen Başkan Özakalın, tarım ve hayvancılık konusunda sektör sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı. Ardından, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Özakalın burada da Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Arslan’la bir araya geldi. ITSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de iştirak ettiği bir toplantıda şehrin ekonomisine yön veren sektörlerle ilgili konular üzerinde duruldu. Sınır ticaretiyle ilgili meselelerinin ağırlıklı olarak ele alındığı toplantıda sorunların aşılması noktasında yapılması gereken çalışmalar istişare edildi. Iğdır’dan sonra Doğubayazıt’a giden Özakalın, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Can’la görüştü. Başkan Can’la şehrin meselelerini değerlendiren Özakalın, hazırlanacak raporda, başta sınır ticaretiyle ilgili konular olmak üzere bölge iş dünyasının sorunlarına yönelik yapılan tespitlere yer vereceklerini vurguladı. Özakalın Doğubayazıt’ın ardından bölge Oda ve Borsalara gerçekleştirdiği ziyaretlerin son durağı olan Ağrı’ya geçti. Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan’la makamında bir araya gelen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Özakalın, farklı sektörlerde yaşanan sorunları dinledi. Sorunların çözümü konusunda TOBB’un Oda ve Borsalarla iş birliği ve koordinasyon içinde çalışacağını kaydeden Başkan Özakalın, bölge Oda ve Borsalarla iletişimin en üst seviyede süreceğini dile getirdi. Ziyaretlerde Başkan Özakalın, Oda ve Borsa Başkanlarına üzerinde nazar boncuğu bulunan bir şilt ve Erzurum’un coğrafi tescilli ürünlerinden Oltu taşından yapılmış tespih hediye etti. Iğdır TB Meclis Başkanı Kasım Çankaya, Iğdır TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Arslan, Doğubayazıt TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Can ve Ağrı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan da Başkan Özakalın’a ziyaretinin anısına plaket ve çeşitli yöresel ürünler takdim ettiler.
Çankırı Üniversite öğrencileri sınav stresini kurdukları futbol takımıyla atıyor Çankırı’da eğitim gören üniversite öğrencileri, yaklaşan sınavların stresini kurdukları futbol takımı sayesinde atıyor. Çankırı’da Hukuk Fakültesinde eğitim gören geleceğin avukatları, yaklaşan sınavların stresini atmak için futbol takımı kurdu. Öğrenciler kurdukları takımla halı saha maçları yaparak sınav stresini atma fırsatı buluyor. Öğrenciler, kurdukları takımla sosyal ilişkilerini de geliştiriyor. Kurdukları takım sayesinde motivasyonlarının arttığını belirten öğrenciler, sınavlara daha rahat hazırlanabildiklerini kaydetti. “Sınav stresini kurduğumuz halı saha takımı ile hafifletiyoruz” Turnuvanın hakemliğini yapan Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet İçöz, “Final sınavlarımıza yaklaşık 15 günlük kısa bir zaman kaldı. Haliyle öğrencilerin sınavlara çalışma stresini atmasını gerekiyor. Burada 30 yaşında da 18 yaşında da arkadaşlarımız var. Kimisi final sınavlarına kimisi de mesleğe giriş sınavlarına hazırlanıyor ve çok yüksek seviyede sınav stresimiz oluyor. Biz de bu sınav stresini kurduğumuz takımı ile hafifletiyoruz. Ben de bu turnuvada hakemlik yapıyorum. Burada bir dayanışma içerisinde sınav stresini yenebileceğimiz bir ortam oluşturduk ve bu ortam gayet başarılı ilerliyor” dedi. “Stresimizi atıp daha yoğun bir şekilde sınavlara hazırlanmamızı sağlıyor” Kurulan takımda oynayan Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Efe “Final sınavlarımıza yaklaşık 15 gün kaldı. Sayılı günler kala sınav stresimizi bir nebze azaltmak için burada bir sporsal faaliyet gerçekleştiriyoruz. Geçen sene de aynı şekilde etkinlikler yapmıştık. Bu şekilde sosyal etkinliklerde bulunmanın öğrencilik açısından da bize çok faydası oluyor. Öğrenci arkadaşlarımızla stresimizi atıp daha yoğun bir şekilde sınavlara hazırlanmamızı sağlıyor. İnşallah bu tür etkinlikleri sürekli devam ettiririz” dedi. (BG-MK-