ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 12:21

Aranan şahıslar tabanca ve bıçakla yakalandı

A
A
A
Aranan şahıslar tabanca ve bıçakla yakalandı

Afyonkarahisar’da çeşitli suçlardan aranan iki şahıs polis tarafından tabancalar ve bıçakla yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Edinilen bilgilere göre, ekipler tarafından yapılan incelemede M.A. isimli şahsın cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, basit yaralama, korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme ve mala zarar verme suçlarından 5 farklı dosyadan 5 yıl 20 gün hapis cezası ile arandığı belirlendi.


Öte yandan, yapılan bir başka denetimde ise gözaltına alınan Ö.T., isimli şahsın üzerinde ise bir adet kuru sıkıdan bozma silah ile bıçak ele geçirildi.



Aranan şahıslar tabanca ve bıçakla yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya YÖREX’e Çandır fasulyesi damgasını vurdu Konyaaltı Belediyesi kentin zengin kültürünü yaşatmayı amaçlayan Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) stant açtı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan katılımcılara meşhur Çandır fasulyesinden yapılan kuru fasulye ikramında bulundu. Antalya Ticaret Borsası (ATB) ev sahipliğinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen YÖREX Fuarı 9-13 ekim tarihleri arasında ANFAŞ Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Konyaaltı Belediyesi de fuar merkezine kurduğu standında bölgeye has yöresel lezzetleri sergiledi. Stantta Çandır fasulyesi, Doyran patlıcanı, Çakırlar’da yetişen mandalina, limon ve nar yer aldı. Başkan Kotan, standa gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse’ye fasulye ikramında bulundu. "Yöresel ürünlere önem veriyoruz" Kentin zengin kültürel ve gastronomik mirasını tanıtmak amacıyla fuara katılarak, yöresel ürünlerini sergileyen Konyaaltı Belediyesi, özellikle çandır fasulyesi ile katılımcıların dikkatini çekti. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, standa gelen ziyaretçilerle sohbet etti ve Çandır fasulyesi yemeği ikram etti. 13 yıldır bu etkinliği gerçekleştiren ATB Başkanı Ali Çandır’a teşekkürlerini ileten Başkan Kotan, YÖREX’in, yöresel ürünlerin tanıtımı açısından Antalya’nın en önemli fuarlarından biri olduğunu kaydetti. Başkan Kotan, "Konyaaltımızın eşsiz lezzetlerini tanıtmak için buradayız. Kısa bir süre önce Yarbaş Çandır’da da yöresel ürünümüz olan fasulye ikramında bulunmuştuk. Bizler yöresel ürünlerimize çok önem veriyoruz. Bütün vatandaşlarımızı standımıza davet ediyoruz” dedi.
Balıkesir BURSEM’ de yeni dönem Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 6. dönem faaliyetlerine 400 öğrenci ile devam ediyor. BURSEM, kontenjan dahilinde düşük gelir ve asgari ücret ile geçimini sağlayan ailelerin çocuklarına öncelik tanıyarak, 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere LGS ve YKS hazırlık kursları ile okula destek kursları sunuyor. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde öğrencilere kaynak temini, deneme sınavları, birebir dersler, rehberlik hizmetleri ve tercih danışmanlığı sağlanıyor. Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak amacıyla kapsamlı bir destek sistemi ile çalışmalarını sürdüren BURSEM, Burhaniye Belediyesi’nin eğitim alanındaki önemli projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Başkan Deveciler: “Gençlerimizin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz” Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, BURSEM’in eğitime verdiği desteğin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin başarılı bir gelecek inşa etmeleri için elimizden gelen tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. BURSEM, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bir faaliyettir. LGS ve YKS sınavlarında %80 gibi yüksek başarı oranı sağlayarak, çocuklarımızın eğitimine katkı sağladık. Burada sadece sınavlara hazırlık değil, aynı zamanda rehberlik ve kişisel gelişim alanında da önemli destekler veriyoruz. Eğitim, bizim en büyük önceliğimiz. Burhaniye Belediyesi olarak gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.