GÜNDEM - 27 Ekim 2024 Pazar 12:29

Afyonkarahisarlı umreciler Nur Dağı’na çıktı

A
A
A
Afyonkarahisarlı umreciler Nur Dağı’na çıktı

Afyonkarahisar’dan umreye giden ve aralarında 16 yaşındaki gençlerle 76 yaşındaki ihtiyarların bulunduğu kafile Peygamberimiz H.Z. Muhammed’e (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) ilk vahyin geldiği Nur dağına çıkıp dua ettiler.


Geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinden kutsal topraklara giden umre kafilesinin ziyaretleri sürüyor. Kafile üyeleri Mekke’de sabah namazı öncesi Mekke-i Mükerreme’nin kuzey doğusunda, Mescid-i Haram’a yaklaşık 5 kilometre mesafede, içinde Peygamberimiz’e ilk vahyin geldiği mağaranın da yer aldığı Cebel-i Nur’a (Nur Dağı) çıktı. Kafile üyelerinin hayli heyecanlı olduklarının gözlendiği ziyarette, kafiledekiler dağı ilk çıkanın kendileri olmak için adeta bir birleriyle yarıştıkları gözlendi.


Her yaş gurundan kadın ve erkeklerin olduğu kafile üyelerinden 16 yaşındaki Ali Çırak ile 76 yaşındaki Hasan Kardı ise Nur Dağı’na çıktıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.



Afyonkarahisarlı umreciler Nur Dağı’na çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Evinin etrafını saran alevlere gözyaşları içinde hortumla müdahale etti Antalya ikametlere yakın bir alanda çıkan yangında mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Vatandaşlar alevlerin ikametlere sıçramaması için yangına kova ve hortumlarla müdahale ederken, bir evin yanındaki odunluğu alev alan kadın gözyaşları içinde alevleri hortumla söndürmeye çalıştı. Mahalle sakinlerine büyük panik yaşatan yangın saat 13.00 sıralarında Antalya’nın Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi 5151 sokak üzerinde ormanlık alana yakın bir bölgede meydana geldi. Edinilen bilgiye gören, ikamet ve ormanlık alana yakın otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden mahalle sakinlerinin ihbarı ile olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede büyüyerek ikametlere doğru yöneldi. Kova ve hortumlarla müdahale ettiler Alevlerin evlere yaklaştığını gören mahalle sakinleri kovalar ve hortumlarla yangına müdahale ederek alevlerin ikametlere sıçramasının önüne geçmeye çalıştı. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangının ormanlık alana sıçramasını engellemeye çalışırken, bir yandan da ikametlere sirayetin önüne geçmek için büyük çaba sarf etti. Bu sırada alevlerin ikamet yanındaki odunluğa sıçradığını gören bir kadın panik ve gözyaşları içinde “Evim yandı” diyerek yangına hortumla müdahale etmeye çalıştı. Evinin yanmaması için hortumla mücadele etti Evinden çektiği hortumla alevlerin kapladığı odunluktaki yangını söndürmeye çalışan kadının yardımına vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yetişti. Gözyaşları içinde evinin hemen yanındaki odunluğun yandığını ve evinin yanmaktan son anda kurtulduğunu söyleyen Fatmaana Çelik, “Ne olduğunu anlamadım. Bende evin içindeydim. Bir anda yangın çıktı, nereden çıktığını da bilmiyoruz. Evim yanmadı çok şükür, ama odunluk yandı. Canıma zarar gelmedi, sağ olsun itfaiye hemen geldi evimi yanmadan söndürdü” dedi. Yanan alana çok yakın bir konumda arı kovanları bulunan Gültekin Doğan ise, “Buraya 20-30 metre mesafede arı kovanları var. Yangın çıkınca komşular aradı, ormanın yandığını söyledi. Bende koşarak geldim” ifadelerini kullandı.
Erzurum Erzurum polisine araç desteği Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 39 aracın teslimi için bir tören düzenlendi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü binası önünde 39 aracın teslimi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Doç. Dr. Engin Avcı, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Erzurum Müftüsü Rüstem Can, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Aykut, emniyet mensupları ve davetliler katıldı. Törende Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Emniyet Müdürü Kadir Yırtar birer konuşma yaptı. Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, vatandaşlara daha etkin ve hızlı, kaliteli hizmet sunabilmek adına 39 yeni aracın filoya katıldığını belirterek, "Şu anda yeni katılan bu araçlar, şehrimizin güvenliğini sağlamak, görevimizi daha etkili bir şekilde yerine sağlayarak operasyonel suç ve suçlarla mücadelede bizlere büyük avantaj sunacaktır. Erzurum’un huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacağız. Toplumumuza hizmet etme konusundaki kararlılığımız ve gücümüzle birlikte devletimizin bize sunduğu imkanlarla, devletimizin vizyonuyla şekillenen Türkiye huzurun yüzyılı olarak da artması demektir" dedi. Konuşmaların ardından Erzurum Müftüsü Rüstem Can tarafından dua edildi, kurban kesimi yapıldı ve araçların anahtarları teslim edildi.