ASAYİŞ - 17 Ekim 2024 Perşembe 19:36

Afyonkarahisar’daki trafik kazasında muavin hayatını kaybetti

A
A
A
Afyonkarahisar’daki trafik kazasında muavin hayatını kaybetti

Afyonkarahisar’da yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarptığı trafik kazasında yaralanan otobüs muavini kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.


Edinilen bilgiye göre, Özdemir K. (59) idaresindeki 35 CAU 160 plakalı yolcu otobüsü, Gebeceler beldesi kavşağında Osman G.’nin (52) kullandığı 03 BA 974 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada 20 kişi yaralanırken, 17’sinin ayakta tedavi edildiği, 3’nün ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Yaralılardan otobüs muavini İ.G., hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Diğer iki yaralının ise tedavilerinin devam ettiği bildirildi.


Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun SAMULAŞ’ta grev kararı Samsun’da toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ ile yetkili sendika arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca grev kararı alındı. İşyerine grev yazısını asan sendika, resmi olarak İŞKUR’a da kararı bildirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (Demiryol-İş) sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. Sendika, SAMULAŞ’ta grev kararı alındığını duyurdu. 6356 sayılı Kanun’un 60. maddesi gereğince grev ilan ettiklerini belirten Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Feyzullah Duman, grev ilanını İŞKUR’a da ilettiklerini söyledi. “Çok az bir fark kaldı, belediye yönetiminden hassasiyet bekliyoruz” Duman, "4 aylık süreç içerisinde toplu sözleşme görüşmelerini yaptık. Bugün itibarıyla herhangi bir anlaşma söz konusu olmadığı için grev kararı aldık. Grev kararımızı da işyerine astık. Şimdi süreç devam ediyor. İlerleyen zamanda eğer belediye ya da SAMULAŞ’tan anlaşma yolunda bir cevap gelirse anlaşmaya varmaya açığız. Anlaşma olmazsa toplu taşımada grev kararını uygulamaya alabiliriz. Bu kararı da anlaşmaya bağlı olarak alabiliriz. Yaklaşık 10’un üzerinde maaş statümüz var. Hepsinde maaşlar farklı. Gelinen nokta itibarıyla SAMULAŞ’ın bize teklif ettiği rakam ile bizim istediğimiz rakam arasında çok az bir fark kaldı. Bu konuda belediye yönetiminden hassasiyet bekliyoruz” dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında yarın bir görüşme daha yapılacağı öğrenildi.
İstanbul Taekwondo Federasyonu Genel Kurulu öncesi "sahte imza" iddiası Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda yeni dönem başkan adayı Metin Şahin, federasyonun pazar günü yapılacak genel kurulu öncesinde, diğer aday Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında sahte imzalar bulunduğunu belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurdu. Şahin, diğer aday Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında sahte imzalar tespit ettiğini ve bu durumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirdiğini belirtti. Başkan Şahin, delegelerinin daha önce Metin Şahin’in adaylığı için verdikleri destek yazılarının geçerli sayılmasını ve iradelerinin genel kurulda temsil edilmesi gerektiğini ifade ederek “Bizzat delegelerden ıslak imza ile şahsıma verilen destek mektuplarının geçersiz sayılarak adaylığımız engellenirken, sahte imzalı destek mektupları sunan diğer adayın tek aday olarak Genel Kurulu katılacak olması hukuk ve demokrasi bakımından büyük bir talihsizliktir. ” açıklamasında bulundu. Şahin, delegelerin haklı talebinin Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu tarafından kısa süre içinde karara bağlanacağına inancının tam olduğunu söyledi. Şahin, imzaların sahte olup olmadığının tespit edilene kadar genel kurulun durdurulmasını ve bunun için de tahkim kuruluna müracaat edilmesini talep ettiğini ifade etti. Şahin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Başkan adaylığı için geçtiğimiz hafta hazır bulunduğum değerlendirme ve tespit komisyonunda, komisyonca tespit edilen mükerrer, yani aynı kişilerin hem şahsıma hem de rakip adaya verdiği destek mektuplarının incelemesi esnasında, bizzat delegelerden aldığım imzalar ile rakip adayın sunduğu destek mektubundaki imzaların aynı olmadığını gördüm. Bu tespitlere binaen yaptığım itirazlarım, komisyonun imza inceleme yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle değerlendirilmeye alınmadı. Seçim sürecine gölge düşüren bu konularla ilgili tahkim kurulu dahil olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilgili birimlerine gerekli müracaatları yaptım. Sürecin en doğru şekilde değerlendirilip sonuçlandırılacağına inancım tamdır.”